Απομάκρυνση μωρού απο τους γονείς του

Συζήτηση με θέμα Απομάκρυνση μωρού απο τους γονείς του, που ξεκίνησε από giannis.kirp., στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 2 Ιουλ 2016.

 1. Παιδιά είναι επείγον σε λίγες ώρες φεύγω διακοπές και έχω το εξής πρόβλημα. Τα μωσαικα καναρίνια που αγόρασα προχώρησαν σε αναπαραγωγή και έκαναν μόνο ένα μωρό στις 9 Ιουνίου. Όλα ήταν μια χαρά μεχρι περίπου τις 28 μέρες του μωρού επειδή ήταν ένα αναπτύχθηκε πολύ και έβγαινε απο τη φωλιά.. Χθες γύρισα απο διακοπές και το βρήκα τσουρομαδημένο καθώς οι γονείς απο το στήθος και κάτω του είχαν βγάλει όλα τα φτερά υποθέτω... (το πουλάκι πλέον ειναι 23 ημερών) Το έβγαλα απο το κλουβί ευτυχώς δεν είχε κάποια πληγή στο σώμα του και σήμερα 2η μέρα μακριά απο τους γονείς έχει αρχίσει να αναπληρώνει τα χαμένα φτερά του όπως βλέπω αφού βγάζει καινούργια... Το πρόβλημα είναι πως το πουλάκι (23ων ημερών) δεν μπορεί να σπασει τους σπόρους και δεν τρώει μόνο του...Το τάισα με λίγο λιωμένο αυγό καθώς και το ίδιο το ζητάει (ανοίγει το στόμα του) αραιωμένο με νερό αλλά το πρόβλημα είναι πως κάνει διάρια απο τότε που άρχισα να το ταίζω... Τι να κάνω; Να το πάρω μαζί μου και να το ταίζω μέχρι να ανεξαρτητοποιηθεί ή να το βάλω ξανά με τους γονείς του; Στις 4:30 φεύγω και πρέπει να πάρω μια απόφαση... Επαναλαμβάνω το πουλάκι είναι 23 ημερών...
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Nα βάλεις ΝΕΑ ΦΩΛΙΑ και να δώσεις ΠΟΛΛΕΣ κλωστές (αν απουσιάσεις) . Ταυτόχρονα να επιστρέψεις το πουλάκι μαζί με τους γονείς.
   
 3. Δε θέλω όμως να προχωρήσουν σε νέα γέννα και άμα το ξαναβάλω και το τσιμπίσουν πιο άσχημα;
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Το τί θέλεις εσύ δεν έχει σημασία. Η φυσική ροή των πραγμάτων είναι αυτή . Το θηλυκό θα φτιάξει φωλιά και ο πατέρας θα ταίζει. Αν το θηλυκό έχει μπόλικα νήματα να ασχολείται δεν θα στο ξαναπειράξει. Αργότερα μπορείς να απομακρύνεις τα αυγά και να διακοπεί η γέννα , αλλά τώρα προέχει να ταϊστεί σωστα και να είναι υγειές το μικρό .
  Υ.Γ Αργότερα επανέρχεσαι για τον τρόπο που θα " κόψεις " το θηλυκό απο την συνέχεια της αναπαραγωγικής διαδικασίας
   
 5. Οκ ευχαριστώ πολύ!
   
 6. Panagiota.

  Panagiota. PB Known Member

  Το προβλημα δεν δημιουργηθηκε σήμερα. Καλό θα ήταν να άνοιγες το θέμα χθες, ώστε να έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε και να πάρουμε την καλύτερη απόφαση.
  Τα καναρίνια σου δεν προχώρησαν όπως λες μόνα τους σε αναπαραγωγή. Τα έβαλες στο ίδιο κλουβί, τους έδωσες νήμα και φωλιά και αυτά ζευγαρωσαν.
  Μάλλον εννοείς 18 μέρες, αφού το πουλάκι σήμερα είναι 23 ημερων.
  Γιατί το έβγαλες από το κλουβί και δεν τοποθέτησες το διαχωριστικό ανάμεσα στους γονείς και στο νεοσσό, ώστε να τον ταΐζουν ανάμεσα από τα κάγκελα?
  Επιστρέφεις το νεοσσό στους γονείς και τοποθετείς το χώρισμα. Ή τον αφήνεις μόνο του στη μία πλευρά και στην άλλη τους γονείς να ταΐζουν από το διαχωριστικό ή τον βάζεις μαζί με τον αρσενικό στη μία πλευρά και τη θηλυκιά στην άλλη. Αν δεν έχει χώρισμα το κλουβί τότε τον αφήνεις μαζί με τους γονείς και δίνεις αρκετό νήμα και φωλιά και στη συνέχεια πετάς τα αυγά.
   
 7. Ναι 18 μέρες εννοούσα. Ήθελα να προχωρήσουν σε αναπαραγωγή δεν είπα οτι δεν ήθελα. Το Κλουβί δε μου επιτρέπει να βάλω διαχωριστικό. Ευχαριστώ πολύ!
   
 8. Panagiota.

  Panagiota. PB Known Member

  Σε πόσες μέρες θα γυρίσεις από τις διακοπές? Θα υπάρχει κάποιος να τα φροντίζει?
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Σύμφωνα με όσα σου είπαν πιο πάνω, γιατί δεν παίρνεις μαζί σου τον πατέρα με το μωρό να το ταΐζει αυτός και ν' αφήσεις την μάνα μόνη με την φωλιά της και το νήμα;
   
 10. Panagiota.

  Panagiota. PB Known Member

  Δεν είναι κακή ιδέα. Άλλωστε συζητήθηκε ένα παρόμοιο θέμα εδώ
  https://petbirds.gr/threads/Υπάρχει...ν-νεοσσό-17-ημερών-μετά-από-μετακόμιση.27910/
  με νεοσσό 17 ημερών που οι γονείς του συνέχισαν να τον ταΐζουν κανονικά. Ασφαλώς δεν προτείνουμε να μετακινουνται κλουβιά με νεοσσους, αλλά μόνο ως έσχατη λύση που δεν έχουμε άλλη επιλογή.
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πόσες μέρες θα λείψεις?? Εγώ δε θα το άφηνα πίσω... Θα έπαιρνα μια ζευγαρώστρα θα έβαζα στην μία μεριά τον μπαμπά με το μωρό και στην άλλη μεριά την μαμά. Ο μπαμπάς δεν νομίζω να είναι ο υπεύθυνος για το τσουρομάδημα. Τέλος θα έδινα πέρα απ τους σπόρους, κία, καμελίνα (έχω παρατηρήσει πως όλα τα μικρά από εκεί ξεκινάνε να απεξαρτητοποιούνται) και φυσικά αυγοτροφή!

  Εκεί που θα πας διακοπές μπορείς να τα πάρεις μαζί σου? Πόση ώρα απόσταση είναι??
   
 12. Panagiota.

  Panagiota. PB Known Member

  Για διακοπές έφυγε την ίδια μέρα. Μια ώρα μετά αφού άνοιξε το θέμα. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά.
   
 13. Παιδιά θέλω καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση! Επειδή υπήρχε άτομο που θα τα φρόντιζε όσο ήμουν διακοπές έβαλα το μωρό αρχικά στο κλουβί και με τους 2 του γονείς αλλά παρατήρησα πως η μητέρα τσιμπούσε όχι μόνο το μωρό αλλά και το πατέρα! Έβαλα τη κανάρα σε άλλο κλουβί μόνη κολλημένο όμως με το κλουβί στο οποίο είναι το μωρό και το αρσενικό για να βλέπονται και ευτυχώς όλα πήγαν καλά ο πατέρας ταίζει το μικρό και αυτό ξαναβγάζει φτερά... Έχω μια ερώτηση πότε να το απομακρύνω οριστικά απο τους γονείς του; Σε πόσες περίπου μέρες να παρατηρήσω αν θα τρώει μόνο του; πλέον είναι 28 ημερών αν δε κάνω λάθος.
   
 14. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Όταν σιγουρευτείς πως τρώει μόνο του.
  Κι αυτό αν το 28 είναι σωστό έχει αρχίσει....
  Μερικές μέρες ακόμη (5-6) και μετά μόνο του.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...