Απολύμανση βλαβερή για τους παπαγάλους;

Συζήτηση με θέμα Απολύμανση βλαβερή για τους παπαγάλους;, που ξεκίνησε από Yasmin, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 7 Νοε 2008.

 1. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Παιδιά, με πήρε η σπιτονοικοκυρά μου και μου είπε ότι θα έρθουν σήμερα για πολύμανση στο σπίτι για έντομα και τέτοια.. Υπάρχει περίπτωση να είναι επικύνδινο για τα πουλιά μου; Τί να κάνω; Που να τα βάλω; Είπε ότι μόνο στα σιφώνια θα ρίξουν φάρμακο...:confused:
   
 2. jamieo

  jamieo PB Member

  Τα χημικά προϊόντα μου να είναι επιβλαβές για σας πτηνών. Έχετε ένα μπαλκόνι ή βεράντα; Αν ναι, μπορείτε να τοποθετήσετε το πτηνά εκτός ενώ οι τεχνικοί του ψεκασμού είναι το σπίτι; Μετά τη θεραπεία, μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα να είναι δυνατή η εισαγωγή νέου αέρα στο εσωτερικό.
   
 3. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Και εγώ αυτό σκέφτηκα.. Αλλά δεν τα αφήνω ποτέ έξω και τώρα που βραδιάζει γρήγορα, θα πέσει και η θερμοκρασία οπότε το σκέφτομαι.. Για την απολύμανση θα έρθουν μου είπε 4-7.. Εδώ Ελλάδα 6 ώρα τώρα έχει ήδη βραδιάσει..
   
 4. jamieo

  jamieo PB Member

  Ξέρετε αν τα χημικά που έχουν έντονη οσμή; Μπορεί επίσης να είναι δυνατή η κίνηση των πτηνών σε άλλο δωμάτιο και να κλείσει την πόρτα. Θα ψεκάζουν ολόκληρο το σπίτι ή μόνο την κουζίνα;

  Στην Αμερική οι εταιρείες έχουν διαφορετικές φόρμουλες. Όταν κάποιοι έχουν κατοικίδια ζώα, που χρησιμοποιούν μια φόρμουλα που είναι ασφαλή για τα ζώα και έχει χαμηλό οσμή. Αλλά δεν είμαι εξοικειωμένος με την πρακτική στην Ελλάδα.
   
 5. melagio80

  melagio80 PB Member

  Στην Αμερικη ευτυχως φιλε μου jamieo ειναι αλλιως,εδω ειναι ελλαδα,σιγα μην κατσουν να σκεφτουν αν εχεις κατοικιδιο η οχι..
   
 6. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Θα τους ειδιποιήσω πάντως εγώ.. Θα ρωτήσω ότι χρειάζεται.. Από ότι κατάλαβα, στην κουζίνα και το μπάνιο θα πάνε μόνο.. Ίσως λοιπόν θα ήταν καλή ιδέα να τον βάλω στο δωμάτιό μου και ν ακλείσω την πόρτα.. Πώς ακούγεται αυτό;
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Σε αυτή την περίπτωση θα έλεγα να κλείσεις την πόρτα και να αφήσεις λιγάκι το παράθυρο του δωματίου ανοιχτό. Καλό θα ήταν εάν υπήρχε εφεδρικό δωμάτιο να έμεναν εκεί όλη τη νύχτα.

  Κάτι σχετικό Πως να σκοτώσετε τα πουλιά σας χωρίς προσπάθεια!
   
 8. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Για αυτό σκέφτηκα το δωμάτιό μου.. Θα τα αφήσω εκεί μέχρι αύριο το δίχως άλλο! Όσο για το χώρο σιγά.. Χίλιοι καλοί χωράμε! :D ;)
   
 9. anatoly

  anatoly PB Member

  Για πιο λογο θα γινει η απολυμανση?Εννοω για καποια συγκεκριμενα εντομα π.χ.?
  Μπορεις να ρωτησεις το συνεργειο τι φαρμακα θα χρησιμοποιησουν κ αν ειναι ακινδυνα για τα κατοικιδια
  Κ εγω εκανα ψεκασμο περυσι, συγκεκριμενα για ψυλλους, κ με διαβεβαιωσαν οτι ειναι ακινδυνο, μιας κ εχω το ενυδρειο μες το σαλονι
   
 10. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Ήρθαν κι έφυγαν.. Δέκα λεπτά υπόθεση ήταν. Μας είπαν πάντως ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε και για εμάς να φύγουμε ή κάτι άλλο, αλλά εγώ καλού κακού τα έβαλα στο δωμάτιό μου..
   
Φόρτωση...