Απολύμανση - αποπαρασίτωση κατασκευής

Συζήτηση με θέμα Απολύμανση - αποπαρασίτωση κατασκευής, που ξεκίνησε από Akisbet, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 3 Ιουν 2015.

 1. καλημέρα σε ολους! Θα ήθελα να μου πείτε με τι να ψεκασω την κατασκευη που έφτιαξα για να στεγασω τα πουλακια μου , ο σκελετός αποτελείται απο σίδερα , η οροφή απο πάνελ κ το δάπεδο απο τσιμέντο . Μου είπαν για το σεμπατιλ. Να προσθέσω οτι ειναι σε εξωτερικό χωρο σε κτήμα , που σημαίνει φίδια , μυρμήγκια κ πολλά ζωύφια
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα χρειαστεί να δίνεις μάχες με τα έντομα....
  Αν χρησιμοποιείς τακτικά το sebacil θα γλυτώσεις από πολλά έντομα....
  Για τα υπόλοιπα θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις τη φαντασία σου.
   
 3. theodr

  theodr PB Member

  Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου. Σίγουρα θα χρειαστείς σίτες περιμετρικά της κατασκευής σου καθώς και μια λάμπα που κολλάνε κουνούπια και μύγες.

  Περιμένουμε φωτογραφίες μόλις είσαι έτοιμος.
   
 4. Οταν θα ειμαι έτοιμος θα ανεβάσω κ φωτο , εχω βάλει περιμετρικά σίτες ινοξ για μύγες κ κουνούπια . Όποτε ξεκινάω αρχικά με σεμπασιλ κ σιγά σιγά θα βρω πιςτευω τη λύση . Απλα misalouris οταν ψεκασω αρχικά θα ειναι άδειος ο χώρος κ μετα απο 3-4 μερες θα βαλω τα πουλιά μέσα , οταν ομως θα υπάρχουν πουλιά μέσα πως θα χρησιμοποιώ το σεμπασιλ;
   
 5. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Για τα φίδια μπορείς να πας σε έναν γεωργικό συνεταιρισμό και να προμηθευτείς ένα απο αυτά τα σκευάσματα (κουτιά) πο κρατάνε μακριά τα φίδια. Για τα υπόλοιπα έρποντα ζωύφια αλλά και μύγες η κουνούπια μπορείς σε γεοπωνικό κατάστημα να προμηθευτείς δηλητήριο σε σκόνη αλλά αυτό που χρησιμοποιήται σε σχολικούς χώρους και δεν είναι βλαβερό. Προϋπόθεση είναι όταν το χρησιμοποιείς να μην χεις τα πουλιά εκεί για ένα 24ωρο και όχι πανω στην κλούβα, αλλά στο έδαφος και στους τοίχους σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια μπορείς να καλύψεις. Θα υσηχασεις για τουλάχιστον 6 μήνες απο όλα τα παραπάνω που ανυσηχεις.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αραιωμένο στο νερό ...3% όταν δεν έχει πουλιά και 1% όταν υπάρχουν. Προσοχή όμως να μην πάει σε τροφές μια και είναι εξαιρετικά τοξικό αν το φάνε.
   
 7. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Το κόστος όλων αυτών δεν υπερβαίνει τα 15 ευρώ και το δηλητήριο είναι υδατοδιαλυτό και θα χρειαστείς εναν μικρο ψεκαστήρα εφόσον δεν έχεις αξίας πεντε ευρώ, δύλιτρο.
   
 8. Τα φίδια δεν μπορούν να μπουν μέσα στο χωρο που θα ειναι τα πουλιά περισσότερο θέμα θα εχω με τα έρποντα καθώς οι κλούβες κ τα κλουβιά θα ειναι μέσα στο χωρο της κατασκευής , που ειναι περιμετρικά κλεισμένη με συρόμενες μπαλκονόπορτες κ πατζουρια , που προέρχονται απο ανακαινίσεις καταστημάτων . Στα σημεία που δημιουργούνται κενά εχω βάλει σίτα ινοξ με γαλβανιζε κουνελοσυρμα κ εχω προσπαθήσει να εντοπίσω κ την παραμικρή τρύπα για να ειμαι σίγουρος . Για να σας δώσω λιγο κ τις διαστάσεις ειναι 6 μέτρα μήκος 2,5 πλάτος κ 2,3 υψος
   
 9. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Για τα έρποντα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το υδατοδιαλυτό δηλητήριο που ανέφερα παραπάνω και να ψεκάσεις εξωτερικά πόρτες παράθυρα και περιβάλλον χώρο και επιφάνειες.
   
 10. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

 11. Ωραία σας ευχαριστώ πολυ ολους
   
 12. Όχι πάνω στα πουλιά ομως misalouris περιμετρικά του χώρου;
   
 13. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν υπάρχει πρόβλημα ... ακόμη και πάνω στα πουλιά. (όχι κεφάλι) .
  Διαφορετικά μόνο στο χώρο.
   
Φόρτωση...