Απολύμανση απεντόμωση

Συζήτηση με θέμα Απολύμανση απεντόμωση, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 30 Μαϊ 2016.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Μιας και η αναπαραγωγή τελείωσε θα κάνω μια γενική καθαριότητα σε κλουβιά κτλ και θα τακτοποιήσω τη ντουλάπα των κλουβιών ώστε να μεταφερθούν όλα τα πουλιά στη βεράντα.Θα πλυθούν και θα απολυμανθούν τα πάντα με f10 sc.
  Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:
  Τα δυο ενήλικα αρσενικά είχανε ένα θέμα με τα πόδια τους και έγινε θεραπεία με epithol για 9 μέρες με μέτρια αποτελέσματα.Τα δυο ενήλικα θηλυκά έχουνε θέμα μάλλον με το ράμφος και βλέπω το χτυπάνε συχνά στο κλαδί.Θεωρώ και αυτά ότι έχουνε θέμα.Σκεφτόμουνα να κάνω χρήση του scatt με μια εφαρμογή ή δυο.Είναι προτιμότερο να βάλω scatt και μετά από δυο μέρες να ψεκάσω τα πουλιά με κάποιο αντιπαρασιτικό ή πρώτα αντιπαρασιτικό και μετά scatt?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ίσως θα πρέπει να δώσεις μερικές μέρες αέρα μεταξύ των δραστικών αυτών ουσιών.
  Εκτός αν το αντιπαρασιτικό είναι ήπιο και όχι ισχυρό όπως υποθέτω χρειάζεται στη γενική απολύμανση και απεντόμωση.
  Το έχεις ξαναδοκιμάσει το F10 SC?
  Αν ναι, ποια είναι η άποψή σου για το προϊόν?
  Χωρίς να αναιρώ, να αδικώ ή να κατηγορώ κάποιο προϊόν θα σε συμβούλευα για απολύμανση και καθαρισμό να δοκιμάσεις σε κάποιο τμήμα του εξοπλισμού σου χλωρίνη και dedoil, με την προϋπόθεση να παραμείνουν για αρκετά λεπτά στο "μείγμα" τους και να ξεπλυθούν πολύ καλά.
  Έτσι θα αποκτήσεις δεύτερη άποψη και μέτρο σύγκρισης.
  Για μένα είναι μακράν οι καλύτερες λύσεις ....
  Γίνεται μάλιστα και ιδιαίτερη αναφορά από την πτηνίατρο Patricia Gray στο εικοστό πέμπτο λεπτό στο πρώτο video που υπάρχει θέμα https://petbirds.gr/threads/Σεμινάριο-με-την-patricia-gray.27575/.
  Στο ίδιο video θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά που σίγουρα θα καλύψουν τις απορίες μας και θα μας κάνουν να αναθεωρήσουμε..... όσοι μπορούμε .... πολλά από τα πιθανά μας "κολλήματα".... για την αποτελεσματικότητα της χλωρίνης και του dedoil.
   
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τι έχουν τα πουλιά σου ξέρεις Λάμπρο;
   
 4. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Τα δυο σίγουρα ακάρεα ποδιών και τα άλλα δυο μάλλον στο ράμφος.

  Το έχω ξαναδοκιμάσει το f10sc ναι.Δεν έχω μέτρο σύγκρισης γιατί την χλωρίνη την αποφεύγω γενικότερα εκτός από τις πατίθρες.Ενώ αυτό από την περιγραφή του ψεκάζεις το κλουβί και μόλις στεγνώσει είναι έτοιμο να δεχθεί το πουλί άφοβα.Για αντιπαρασσίτωση chevitren στα μικρά και μάλλον και στους γονείς για να μην φορτωθούν και το scatt και effipro.Και μετά από δυο βδομάδες ίσως effipro στα ενήλικα.Δυστηχώς βάπτισμα του κλουβιού σε χλωρίνη και άλλου εξοπλισμού δεν νομίζω να έχω το χώρο να το κάνω γιαυτό προτιμό μια τέτοια λύση.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σίγουρα ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που τον βολεύει περισσότερο.
  Απλά με τη χλωρίνη και το dettol ο εξοπλισμός μοιάζει καινούργιος και φυσικά είναι κι απόλυτα καθαρός.
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Λάμπρο μου θα σου πω φιλικά την γνώμη μου αν μου επιτρέπεις. Αν νομίζεις πως κάνω λάθος, να την απορρίψεις.

  Γιατί παρά που ο τίτλος σου γράφει απολύμανση ... κτλ, στο μεγαλύτερο μέρος του θέματός σου, αναφέρεις:
  Αφού με τα ζευγάρια σου πραγματοποιείς αναπαραγωγές και σ' αυτή την διαδικασία και αυτά καταπονούνται οργανικά αλλά και κληρονομούν σε επόμενες γενιές, θα πρέπει κατ' αρχήν να γίνει διάγνωση τι έχουν τα πουλιά σου. Να τα δει γιατρός, να κάνει εξετάσεις, να δεις από τι ταλαιπωρούνται και να κάνεις την κατάλληλη θεραπεία.
  Αυτό είμαι σίγουρη θα σου στοιχίσει πολύ λιγότερο απ' ό,τι αν κάνεις συνεχείς εφαρμογές στα κουτουρού και θα έχεις και καλύτερα αποτελέσματα.

  Όλοι ανησυχούμε αν εφαρμόζουμε την κατάλληλη μέθοδο καθαριότητας στον εξοπλισμό μας αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να ξεπεράσουμε προβλήματα που ήδη υπάρχουν.

  Προσωπικά θεωρώ το χλώριο αρκετό για την περιοδική καθαριότητα και αφού στην συνέχεια ξεβγαλθεί καλά και στεγνώσει επίσης καλά.
  Η επιμελής αντισηψία θεωρώ πως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.
  Για να ξέρουμε τι εννοούμε για κάθε καθαριστικό: Χλωρίνη , Dettol .
  Απλά πιστεύω πως εσένα πρέπει να σε απασχολεί το συγκεκριμένο όσο και καθέναν άλλον από εμάς, ενώ έχεις και κάτι πιο ειδικό να αντιμετωπίσεις.
  Επίσης σκέψου (όταν μπορέσεις φυσικά) και τον διπλό εξοπλισμό, μια και φαίνεται πως πολλά μικρόβια, παραμένουν ενεργά γύρω στο 6μηνο.
  Η φιλική μου συμμετοχή στον προβληματισμό σου :)
   
 7. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Στο ζευγάρι που έβγαλε μικρά είχε γίνει προληπτικός έλεγχος και δεν είχε βρεθεί κάτι.Απλά μετέπειτα παρατήρησα αυτά στα πουλιά.Τώρα 4 πουλιά να τα πάω στο γιατρό είναι λίγο δύσκολο.Όχι οικονομικά αλλά δύσκολη η μετακίνησή τους με τέτοιες ζέστες.
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Να πήγαινες ένα και να προχωρούσες σύμφωνα και με τις οδηγίες του γιατρού; Με εξέταση κουτσουλιών και φωτογραφίες, κάτι τέτοιο;
   
 9. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Το ένα το είχα πάει δυο φορές.Και πραγματικά δεν βρήκε κάτι.Τη μια ήτανε τελείως προληπτικά αφού το είχα πάρει και την άλλη όταν είχε το θέμα με τα πόδια του.Η αλήθεια είναι ότι δεν άκουσα τη γιατρό 100% γιατί μου είχε συστήσει πέρα της epithol και τη χρήση pulmosan και το φοβήθηκα δεν το έκανα.Γιαυτό σκεφτόμουνα να κάνω χρήση τώρα παρόμοιου σκευάσματος.Ίσως πάω κάποιο για έναν έλεγχο κα βλέπουμε.Απλά είναι διαφορετικά αυτά που θα ρώταγα για το κάθε πουλάκι και δεν ξέρω ποιό να πρωτοπάω :)
   
Φόρτωση...