Αποδράσεις

  • Θεματοθέτης kristhegreek
  • Ημερομηνία
K

kristhegreek

PB New Member
Εγγραφή
27 Νοε 2007
Μηνύματα
828
PB Points
35
Πόλη
Τήνος
Βλέποντας όλες αυτές τις αποδράσεις από τα κλουβιά παπαγάλων και καναρινιών, θέλησα να κάνω ένα test σε ένα ζευγαράκι καρδερίνες που τις έχω μαζί από το Νοέμβριο. Αφού έκλεισα την κεντρική είσοδο άνοιξα το πορτάκι του κλουβιού και το άφησα ανοικτό για μια ώρα περίπου, τα πουλάκια δεν έδωσαν καμία σημασία, συνέχισαν να πετούν ανέμελα και να κυνηγά το ένα το άλλο.
Ίσως το ότι είναι ζευγάρι έτοιμο να κάνει φωλιά τα κράτησε στο κλουβί, εσείς τι λέτε;
 
Χ

Χαρης Πετριδης

PB New Member
Εγγραφή
28 Νοε 2007
Μηνύματα
532
PB Points
25
Πόλη
Ιωάννινα
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL 172
Δεν κατάλαβαν την πόρτα!:)
 
M

mortal1

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2008
Μηνύματα
834
PB Points
35
Πόλη
Αιγάλεω
Σίγουρα μπορεί να συμβάλει Χρήστο και αυτό το ενδεχόμενο,αλλά επίσης πιστεύω πως εάν είχαν την ευκαιρία να φύγουν για την ελευθερία τους θα προτιμούσαν να κάνουν σε φυσικό περιβάλλον την φωλιά τους ,παρά σε ένα κλουβί !
 
Β

Βασιλης

PB Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.851
PB Points
90
Πόλη
Aθηνα
Εγώ είχα παρώμεια εμπειρία στην κλούβα μου. Βγήκαν κατά λάθος έξω ζεμπράκια και μια καρδερίνα και δεν ήξεραν πως να ξαναμπούν:D. Μέχρι που έκατσαν και τα έπιασε η γυναίκα μου με τα χέρια τις για να τα βάλει. Και σε εποχή πριν τα ζευγαρώματα. Φυσικά ήταν σε εσωτερικό χώρο. Αν ήταν έξω δεν ξέρω πως θα αντιδρούσαν (αν και φαντάζομαι). Στα ζευγάρια τώρα πολύ πιθανόν ακόμη και να βγει πουλί να μην απομακρυνθεί (εφόσον έχει αυγά ή νεοσσούς). Πάντως πειράματα δεν κάνω:). Πολύ παλιά μου είχε φύγει λούγαρο το οποίο ήταν ζευγάρι με κανάρα (χωρίς να έχει ακόμη αυγά). Επί μία ώρα καθότανε δίπλα στο κλουβί και δεν έφευγε. Στο τέλος το έπιασα με νερό. Αναλόγως την περίπτωση είναι πάντως.
 
Smokie

Smokie

PB Member
Εγγραφή
16 Σεπ 2007
Μηνύματα
1.185
PB Points
65
Πόλη
Κορυδαλλός
Όνομα
Σταμάτης
Πτηνά
Ιθαγενή
Μια καρδερίνα που είχαμε αφήσει παλιά , την είχαμε βάλει στο μπαλκόνι που βλέπει κήπο (3ος όροφος είμαστε) και είχαμε καθίσει στα 4 μέτρα μακριά της , τότε για ένα περίεργο λόγο αυτή άρχισε να τραγουδάει (πρώτη φορά την άκουσα στον 1 & 1/2 μήνα που την είχαμε) και να μην ενδιαφέρεται να την "κάνει", τελικά μετά από λίγη ώρα καθώς πλησιάσαμε το κλουβί για να την βγάλουμε εμείς φοβήθηκε και μας αποχαιρέτησε :)
Ενώ το καναρίνι μας ο Τσίου με το που είδε ανοιχτή την πόρτα την έκανε αμέσως με "ελαφρά φτερουγίσματα". :)
 
F

Frania

PB Member
Εγγραφή
31 Δεκ 2007
Μηνύματα
1.050
PB Points
55
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Οτι περναν καλα...:)Φανταζομαι οτι ειναι στον δικο τους κοσμο οχι συνεχεια αλλα συμβαινει να μην δινουν σημασια.Αν κατι τα ενοχλουσε ή τα ξαφνιαζε ενστικτωδως θα φευγαν. Πιστευω οτι συνηθιζουν , το παιρνουν αποφαση.. ειδικα αν εχουν γνωρισει μονο αυτο το περιβαλλον.Εξαιρειται η περιπτωση φωλιας.
 
Top