Πρόσφατα

Αποδράσεις

Thread starter #1
Βλέποντας όλες αυτές τις αποδράσεις από τα κλουβιά παπαγάλων και καναρινιών, θέλησα να κάνω ένα test σε ένα ζευγαράκι καρδερίνες που τις έχω μαζί από το Νοέμβριο. Αφού έκλεισα την κεντρική είσοδο άνοιξα το πορτάκι του κλουβιού και το άφησα ανοικτό για μια ώρα περίπου, τα πουλάκια δεν έδωσαν καμία σημασία, συνέχισαν να πετούν ανέμελα και να κυνηγά το ένα το άλλο.
Ίσως το ότι είναι ζευγάρι έτοιμο να κάνει φωλιά τα κράτησε στο κλουβί, εσείς τι λέτε;
 
#3
Σίγουρα μπορεί να συμβάλει Χρήστο και αυτό το ενδεχόμενο,αλλά επίσης πιστεύω πως εάν είχαν την ευκαιρία να φύγουν για την ελευθερία τους θα προτιμούσαν να κάνουν σε φυσικό περιβάλλον την φωλιά τους ,παρά σε ένα κλουβί !
 
#4
Εγώ είχα παρώμεια εμπειρία στην κλούβα μου. Βγήκαν κατά λάθος έξω ζεμπράκια και μια καρδερίνα και δεν ήξεραν πως να ξαναμπούν:D. Μέχρι που έκατσαν και τα έπιασε η γυναίκα μου με τα χέρια τις για να τα βάλει. Και σε εποχή πριν τα ζευγαρώματα. Φυσικά ήταν σε εσωτερικό χώρο. Αν ήταν έξω δεν ξέρω πως θα αντιδρούσαν (αν και φαντάζομαι). Στα ζευγάρια τώρα πολύ πιθανόν ακόμη και να βγει πουλί να μην απομακρυνθεί (εφόσον έχει αυγά ή νεοσσούς). Πάντως πειράματα δεν κάνω:). Πολύ παλιά μου είχε φύγει λούγαρο το οποίο ήταν ζευγάρι με κανάρα (χωρίς να έχει ακόμη αυγά). Επί μία ώρα καθότανε δίπλα στο κλουβί και δεν έφευγε. Στο τέλος το έπιασα με νερό. Αναλόγως την περίπτωση είναι πάντως.
 
#5
Μια καρδερίνα που είχαμε αφήσει παλιά , την είχαμε βάλει στο μπαλκόνι που βλέπει κήπο (3ος όροφος είμαστε) και είχαμε καθίσει στα 4 μέτρα μακριά της , τότε για ένα περίεργο λόγο αυτή άρχισε να τραγουδάει (πρώτη φορά την άκουσα στον 1 & 1/2 μήνα που την είχαμε) και να μην ενδιαφέρεται να την "κάνει", τελικά μετά από λίγη ώρα καθώς πλησιάσαμε το κλουβί για να την βγάλουμε εμείς φοβήθηκε και μας αποχαιρέτησε :)
Ενώ το καναρίνι μας ο Τσίου με το που είδε ανοιχτή την πόρτα την έκανε αμέσως με "ελαφρά φτερουγίσματα". :)
 
#6
Οτι περναν καλα...:)Φανταζομαι οτι ειναι στον δικο τους κοσμο οχι συνεχεια αλλα συμβαινει να μην δινουν σημασια.Αν κατι τα ενοχλουσε ή τα ξαφνιαζε ενστικτωδως θα φευγαν. Πιστευω οτι συνηθιζουν , το παιρνουν αποφαση.. ειδικα αν εχουν γνωρισει μονο αυτο το περιβαλλον.Εξαιρειται η περιπτωση φωλιας.
 
Top Bottom