Απογαλακτισμός νεοσών

Συζήτηση με θέμα Απογαλακτισμός νεοσών, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 14 Μαϊ 2014.

 1. Καλησπέρα, έχω 3 νεοσσούς 24,23 και 22 ημερών. Τους είχα εδώ και μερικές μέρες με τον πατέρα στα 2/3 της ζευγαρώστρας ενώ η μάνα στο άλλο 1/3 έστρωσε νέα φωλιά και έκανε το πρώτο αυγό. Τα μικρά τα βλέπω τσιμπολογάν αυγοτροφή, μήλο και μπρόκολο αλλά ακόμα τα ταΐζει ο πατέρας. Σήμερα είδα τον πατέρα να επιτίθεται στον μεγαλύτερο νεοσσό και αποφάσισα να τους χωρίσω. Τους έβαλα λοιπόν στο μισό κλουβί και έβαλα τον πατέρα με την μάνα στο άλλο μισό. Οι ερωτήσεις μου είναι, μήπως τα χώρισα λίγο νωρίς? Θα υπάρξει κανένα πρόβλημα? Επίσης τα μικρά τσιμπιούνται μεταξύ τους. Το κάνουν για παιχνίδι η πρέπει να τα χωρίσω όλα?
   
 2. Ariadnh

  Ariadnh PB Known Member

  Λογικα 18 ημερων βγαινουν απο την φωλια.. 24-28 ή 28-30 ημερων τα απομακρυνουμε.. Εγω δεν τα ακολουθω πιστα αυτα. Αν δω και τρωνε απο την τροφη τοτε λεω να τα χωρισω.
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Βάλε δυο πατήθρες κοντά στο χώρισμα.Μια απο κάθε πλευρά. Όσα ζητάνε τάϊσμα, θα έρχονται κοντά και θα ταίζονται απο το αρσενικό. Στην πλευρά των μικρών να υπάρχει αυγο ή αυγοτροφή και μήλο.
   
 4. panos_har

  panos_har PB New Member

  Ο πατερας ηταν απο την πλευρα των μικρων οσο η μαμα εκανε αυγα? Γτ ετσι θα ειναι ασπορα...
   
Φόρτωση...