Απογαλακτισμος νεοσσων

Συζήτηση με θέμα Απογαλακτισμος νεοσσων, που ξεκίνησε από ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 28 Φεβ 2014.

 1. τα μικρά έγιναν 26 ημερών 4 στον αριθμό.Τα έχω με χώρισμα με την καναρα για να τα ταΐζει η οποία
  έκανε εκνεου φωλιά .Το πιο μικρο καναρινακι τις παρέας έχει γίνει το θύμα τους και ολλο το τσιμπάνε και του βγάζουν τα πούπουλα με αποτέλεσμα να είναι φοβισμένο και να μην μπορεί να πάρει τα πάνω του.Αν βάλω τα άλλα τρία σε μια κλούβα μόνα τους θα κάνω καλά η είναι ακόμα νωρίς? πάντως και νερό τα είδα ότι πίνουν και τρώνε και έχουν την τάση να τσιμπάνε ότι βρούνε ιδικά το ένα .για πέστε την γνώμη σας ρε παιδιά γιατί είμαι πρωτάρης στο χόμπι αυτό .παίζει ρόλο σε αυτήν την συμπεριφορά προς το μικρο το χρώμα του?επειδή είναι ασπρόμαυρο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
   
 2. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Όχι το χρώμα δεν παίζει ρόλο. Νιώθουν κυρίαρχα τα πιο μεγάλα.
  Για σιγουριά άστα κάνα δυο μέρες ακόμα να σιγουρευτείς ότι τρώνε και σπόρια μόνα τους και μετά τα βάζεις ξεχωριστά.
  Αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη να τους περάσεις πολλά στην διατροφή τους αφού είναι περίεργα και δοκιμάζουν ότι βρουν.
   
 3. μήπως να επερνα το μικρο ?γιατί σε κάνα δυο μέρες μάλλον θα είναι αργά.σήμερα το είδα ότι του κάνουν πληγές .ήταν λίγο ματωμένο στις φτερούγες προς την ουρά του
   
 4. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Βάλε το από την μεριά με τους γονείς.
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εννοείται να τα χωρισεις! Φτιάξε αυγοτροφή σε μορφή κρέμας ώστε να μπορούν να τσιμπήσουν και να φάνε και θα δίνεις σε όλα σου τα καναρίνια καθημερινά... Βάλε τα τρία στην κλούβα υπό στενή παρακολουθηση για να δεις αν τρώνε όσο πρέπει και πλέον πρέπει καθημερινά να τους παρέχεις πολλά και διαφορετικά τρόφιμα ώστε να τα δοκιμάσουν και να τα τρώνε και όταν ενηλικιωθουν.. Από μήλο,μπρόκολο,κουνουπίδι,σπανάκι, και ο,τι άλλο επιτρέπεται να φάνε τα καναρίνια.
  Το μικρό άστο με τους γονείς να ταΐζουν μόνο αυτό για να πάρει τα πάνω του.. Οι γονείς δεν το τσιμπάνε έτσι? Όταν λες πληγές?? Μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτο να δούμε??

  Εδώ:
  Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή η αυγοτροφη που φτιάχνω εγώ για τα καναρίνια μου.
   
 6. μπορεις να τα βαζεις φρεσκο αυγουλακι για μια εβδομαδα ακομη μιας και ειναι μαλακο και θα το τρωνε σιγουρα
   
 7. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Τα τρία είναι πια αυτόνομα και ανεξάρτητα. Χώρισέ τα.
   
Φόρτωση...