Απλά η ιστορία μου

  • Θεματοθέτης glafkos
  • Ημερομηνία
glafkos

glafkos

PB New Member
#1
Καλημέρα σε όλους ,
είμαι στο γραφείο τώρα που γράφω και το μυαλό μου είναι στο σπίτι όπου είναι και οι μικροί φίλοι μου,πολλοί απο εσάς ίσως με καταλάβουν .Ξεκίνησα πρίν 3 χρόνια περίπου να ασχολούμε με τα καναρίνια τελείως τυχαία ,αγόρασα το πρώτο μου καναρίνι το οποίο σαν άσχετος έκανα για αυτό τα πιο απλά πράγματα δηλαδή φαγητό νερό καθαρό κλουβι και τίποτα άλλο . Έμενα τότε σε ένα 2αράκι στον Βύρωνα στον 6 όροφο μία μέρα γυρνώντας απο τήν δουλειά βρήκα το κλουβί να κρατιέται στην μία μόνο πρόκα απο τις 2 που το κρέμαγα στον τοίχο του μπαλκονιού και μέσα το καναρίνι μου ΧΩΡΙΣ κεφάλι ,το σοκ που έπαθα ήταν μεγάλο (μετά έμαθα ότι λόγο του Υμηττού το βράδι κατεβένουν αρπαχτικά για αναζήτηση τροφής).Μετά απο λίγες μέρες αγώρασα το 2 καναρίνι μου και δεν το έβγαζα καθόλου στο μπαλκόνι χωρίς να είμαι εγώ μαζί του ,το είχα μπορώ να πώ βάση με αυτά που γνώριζα τότε καλύτερα και απο εμένα .Μια μέρα το θυμάμε σαν και τώρα ήταν Σάββατο είδα το πουλί στον πάτο και φουσκωμένο ,τρομοκρατήθηκα και δεν ήξερα τι να κάνω ,τότε ανακάλυψα αυτό το σάιτ και με την βοήθεια του Σταύρου προσπάθησα να το σώσω αλλά ήταν τελικά αργά το πουλί πέθανε την επόμενη μέρα σχεδόν στα χέρια μου(αυτό που δεν θά ξεχάσω ποτέ είναι το βλέμα του πουλιού όταν του έδινα φάρμακα η το είχα δίπλα μου στο κλουβί.Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Σταύρο με ενθάρυνε να συνεχείσω και να μην θεωρώ τον εαυτό μου ώς υπεύθυνο για τον χαμό και τών 2 πουλιών ,μου πρότεινε να αγωράσω και τρίτο πουλί και ειδικότερα απο κάποιον εκτρωφέα ώστε 1ον το πουλί να είναι απο θέμα υγείας σε καλή κατάσταση και 2ον να μπορεί να με συμβουλεύει καλύτερα απο θέματα υγείας,διατροφής,αναπαραγωγής και ότι χρειαζόμουνα.Έτσι γνώρισα τον Δημήτρη Ανδρέου και ξεκίνησα και έγω να μαθαίνω πόλλα για τα καναρίνια .Το 2007 ήταν η πρώτη αναπαραγωγική περίοδος για εμένα με 2 ζευγάρια και πολλές ατυχίες απο θέμα προσωπικής υγείας(θυμάσε Δημήτρη?) αλλά παρόλα αυτά και με την βοήθεια του Δημήτρη κατάφερα να μου ζήσει ενα καναρινάκι το οποίο σήμερα το έχω στην ζευγαρώστρα και περιμένω να ετοιμαστεί και αυτό με την σειρά του να μου δώσει έστω ένα ακόμα

Αυτά όλα τα έγραψα γιατί θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους δύο ανθρώπους στον Σταύρο που με ενθάρυνε να συνεχήσω και στον Δημήτρη που με τις γνώσεις του αλλά και με την υπομονή του ( τον έπρηζα!) με κολλήσανε αυτό το μικρόβιο να ασχοληθώ με κάτι που με γεμίζει χαρά αλλα και δημιουργία .ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ!

Ευχαριστώ πολύ
Φιλικά Άκης
 
georgekouk

georgekouk

PB New Member
#2
Άκη καλημέρα.
Κάπως έτσι ξεκινήσαμε όλοι, με τις μηδαμινές γνώσεις και τις αποτυχίες.
Τι εννοείς όμως λέγοντας ότι τώρα το πρόβλημα είναι η γυναίκα σου;
Τι σκέφτεσαι να κάνεις όσον αφορά το ή τα πουλιά, και μήπως θέλεις να πείς ότι η γυναίκα σου είναι αρνητική, εντελλώς, με το χόμπυ σου;
Εγώ τα είχα στο σπίτι όσο είχα 4-5 πουλιά. Η δικιά μου η γυναίκα, επειδή είχαν και στο σπίτι της καναρίνι παλιότερα, αλλά και διάφορα πτηνά, κοτοπουλάκι, παπάκι, ως μικρό κορίτσι, σε διαμέρισμα, ίσα ίσα που χάρηκε γι αυτά.
Όταν όμως αποφάσισα να ασχοληθώ πιό σοβαρά με την αναπαραγωγή, και με ράτσες, χωρίς καν να την ρωτήσω τα μετέφερα στο γραφείο μου, σε ένα χώρο 20 τ.μ., που δημιούργησα με κάποιες τροποποιήσεις - μεταφορές επίπλων, ντουλαπών κλπ. Δημιούργησα δηλαδή, εδώ, ένα δωμάτιο - εκτροφείο.
Η ερώτησή της, ήταν γιατί πήρα τα πουλιά από το σπίτι, που τα είχε για παρέα και της άρεσαν όπως και στα μικρά παιδιά μου.
Μόλις όμως κατάλαβε ότι αυτό που επεδίωκα να κάνω δεν γινόταν να υπάρξει σε ένα σπίτι, με 4 παιδιά, όχι μόνο με "ανέχεται" που έρχομαι εδώ για κάποιες ώρες, ακόμα και τις Κυριακές, αλλά με ρωτά και νοιάζεται για την πορεία τους.
Τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Πρέπει να κάνεις κατανοητό στην σύζυγο ότι αυτό είναι το χόμπυ σου, και πώς είναι αναγκαίο για να ηρεμείς, από την καθημερινότητα, όσο κι αν δεν της αρέσει.
Εγώ έχοντας εδώ και χρόνια σταματήσει τον αθλητισμό, (μπάσκετ), απ' όπου πέρασα ώς αθλητής, διοικητικός σε σύλλογο, αλλά και διαιτητής, είχα ανάγκη κάποια ασχολία.
Φροντίζω βέβαια ανελλιπώς και πρωτίστως, τα παιδιά μου, αναπληρώνοντάς την σε όλα, αλλά και το σπίτι από εργασίες όπως κήπος, καθαριότητες, βόλτες με την σκύλα μας, μικροεπισκευές, κλπ.
Έτσι είναι πιό εύκολα αποδεκτό το χόμπυ, ακόμα κι αν σε κάποιες στιγμές λέει, πώς πάλι θα πάς στα πουλιά;
Και το λέει πότε ξέρεις; Όταν μερικές φορές μπορούμε να είμαστε μαζί και να πιούμε ένα απογευματινό καφέ στο σπίτι.
Τότε πολλές φορές δεν έρχομαι στην προγραμματισμένη ώρα στα πουλιά, αλλά πίνω τον καφέ και αφιερώνω λίγο λιγότερη ώρα στα πουλιά. Αλλωστε το ότι τα έχω εδώ στο γραφείο, μου δίνεται η δυνατότητα ανα πάσα στιγμή που θέλω να κάνω ένα κενό από την δουλειά, όπως τώρα που γράφω αυτό το μήνυμα, να πετάγομαι δίπλα και να κάνω όποιες εργασίες πρέπουν στη διάρκεια της μέρας.
Εύχομαι να βρείς λύση με την αλλαγή στάσης της γυναίκας σου, και όχι όπως μερικοί κάνουν ή τους έχει συμβεί, να διώχνουν ή να φεύγει η γυναίκα τους, με αφορμή τα πουλιά. Μύησέ την στην ορνιθοκουλτούρα, κάντην κοινωνό και δώσε της αρμοδιότητες και εργασίες. Βρές τον τρόπο που θα την κάνεις να έρθει πιό κοντά στα πουλιά και όχι να τα θεωρεί λόγο αποστροφής σου απο αυτήν την ίδια.
Μην ξεχνάς ότι τα θηλυκά κυριαρχούν σε όλα τα είδη. Αυτές έχουν πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Αν σε αγαπάει τότε σίγουρα θα σε στηρίξει.
Φιλικά,
 
glafkos

glafkos

PB New Member
#3
Γιώργο καλημέρα ,
δεν είναι τόσο σοβαρο το θέμα με την γυναίκα μου απλά η γκρίνια της είναι επήδει τα έχω σε ένα δωμάτιο μέσα στο σπίτι και όπως καταλαβαίνεις αυτό γίνεται χάλια , ίσα ίσα που τα αγαπάει και όταν λείπω απο το σπίτι για δουλείες στην επαρχία η στο εξωτερικό κάνει ότι τις εχω πεί να τους κάνει.Ευτύχως έχω μετακομήσει σε δικό μου σπίτι πλέον στο οποίο όταν το χτίζαμε έχω δημιουργήσει ενα μικρό μπαλκόνι στο μπάνιο (2.5χ3) το οποίο είναι καταβάση ένας φωταγωγός στον οποίο απο θέμα νομοθεσίας είχα το δικαίωμα να το κλείσω .Αυτό είναι κλείστο απο επάνω ώστε να μην μπαίνει βροχή αλλά να μπαίνει αρκετό φως τις ημέρας αφού είναι κλεισμένο απο επάνω με γυαλί και μόνο απο την μία πλευρά του τοίχου είναι ανοιχτό στήν οποία δεν μπορώ να βάλω παράθυρο και να το κλείσω νόμιμα αλλά μπορώ να το κλείσω με μία τεντά ώστε να απομονώσω το κρύο όσο πιο πολύ μπορώ .Ελπίζω εκεί να κάνω ένα εκτρωφείο μικρό αλλά πολυ οργανωμένο αν εκμεταλευτώ σωστά όλες τις πλευρές του χώρου,το μονο πρόβλημα θα είναι το κρύο τον χειμώνα αλλά ελπίζω με μία δυνατή σόμπα όπως αυτές που έχουνε στις καφετέριες η ακόμα και με ένα aircontition αν μπορέσω να το βάλω κάπου στον χώρο να την βολέψω την κατάσταση.Απλά τώρα δεν τα κουνάω τα πουλιά γιατι έχω ξεκινήσει την διαδικασία αναπαραγωγής και δεν θέλω να τα βγάλω εκτώς αυτού απότομα έξω στο κρύο .Είδη έχω αρχίσει την κατασκευή κλουβιών απο ντέξιον και μόλις ζεστάνει ο καίρος θα τα βάλω στα νέα κλουβιά τους και θά τα αφήσω έξω
Ελπίζω να μην σας κούρασα

Άκης
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#4
Άκη, νομίζω πως η απάντηση του Γιώργου καλύπτει πολλά απ' αυτά που θα ήθελα να πω. Από την άλλη πάλι, νομίζω πως η γυναίκα σου έχει το δικαίωμα να θέλει τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού καθαρό, ακόμη και αν τα πουλιά σού δίνουν μεγάλη χαρά.

Από τη στιγμή που έχεις αυτό το μπαλκονάκι διαθέσιμο, νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα για κανέναν σας. Πρόσεξε μονάχα να διαμορφώσεις το χώρο με προσοχή και να προβλέψεις τα πάντα αν είναι δυνατόν προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον. Επίσης να προσέξεις το θέμα της γυάλινης οροφής για να μη γίνεται ο χώρος θερμοκήπιο το καλοκαίρι.

Τέλος, θυμάμαι ακόμη την κουβέντα που κάναμε τότε για το αν αξίζει να συνεχίσεις να ασχολείσαι με τα πουλιά και χαίρομαι πολύ που σήμερα συζητάμε αυτό
glafkos είπε:
Ελπίζω εκεί να κάνω ένα εκτρωφείο μικρό αλλά πολυ οργανωμένο
Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις :)
 
glafkos

glafkos

PB New Member
#5
Οταν το ετοιμάσω θα βγάλω φωτογραφίες να το δειτε
 
Top