Απειρία ή κανιβαλισμός;

Συζήτηση με θέμα Απειρία ή κανιβαλισμός;, που ξεκίνησε από diager, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 6 Απρ 2014.

 1. Γειά σας.Μου συνέβη σε δύο διαφορετικά ζευγάρια στα οποία στο ένα το θηλυκό δεν τάιζε καθόλου τα μικρά και στο άλλο ζευγάρι η θηλυκιά ποδοπάτησε τα μισά και τα υπόλοιπα τα πέταξε εκτός φωλιάς(ψείρες δεν υπάρχουν,βεβαιωμένο αυτό).Γνωρίζει κανείς που οφείλεται αυτή η συμπεριφορά και τι να κάνω ώστε να το αποφύγω στο μέλλον?
   
 2. Λυπάμαι πολύ για τις απώλειες σου! Πολύ κρίμα... Ειλικρινά δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό. Μπορεί να μην ήταν έτοιμα τα πουλιά, να μην είχαν καλή προετοιμασία πριν την αναπαραγωγική περίοδο, κληρονομικές άσχημες συμπεριφορές, να μην ήταν ώριμα σεξουαλικά και ηλικιακά τα πουλιά και άλλα πολλά μπορεί να είναι. Περίμενε εμπειρότερους στην αναπαραγωγή των καναρινιών να σου πούνε την γνώμη τους...
  Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κανιβαλισμός. Κανιβαλισμός είναι όταν ένα ζώο τρώει ένα άλλο ζώο του ίδιου είδους. Τα καναρίνια δεν είναι σε καμία περίπτωση ''κανίβαλοι'', αλλά ούτε καν σαρκοφάγα. Κάποιος άλλος παράγοντας θα φταίει. Και πάλι κρίμα για τα μικρά και ελπίζω στην επόμενη γέννα να πάνε όλα καλύτερα και να σου πεταρίσουν πολλά μικρά!
   
 3. Όταν κάποιο μικρό πεθάνει μέσα στην φωλιά, δίνει την εικόνα του ισοπεδωμένου ή τσαλαπατημένου όπως λες. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα τα πουλιά που είδες εκτός φωλιάς να ήταν είδη νεκρά. Θεωρώ δύο πιο πιθανά ενδεχόμενα:

  1. Έντονη ενόχληση από κάποιον παράγοντα.

  2. Κάποια μεταδοτική ασθένεια που έπιασε τους νεοσσούς και στα δύο κλουβιά.

  Μπορείς να θυμηθείς αν οι νεοσσοί είχαν κάποια μαύρη κουκίδα???
   
 4. Όχι Στέλιο,καμιά μαύρη κουκίδα...
   
Φόρτωση...