Απαθές gloster και αναπαραγωγή

Συζήτηση με θέμα Απαθές gloster και αναπαραγωγή, που ξεκίνησε από vladimiros_gl, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 23 Μαρ 2014.

 1. vladimiros_gl

  vladimiros_gl PB New Member

  Καλησπέρα, παρακολουθώ αυτό το φόρουμ καιρό, και γενικώς είχα μερικά καναρίνια και πιο μικρός.
  Επί του προκειμενου, έχω πάρει ένα καναρίνι γκλόστερ. Το έχω 6 μήνες και ο πωλητής μου είπε ότι ήταν 3-4 μηνών. Όλο αυτο τον καιρό δεν κελαηδούσε παρά μόνο κάτι τσίου, και μερικά λίγο μεγαλύτερης διαρκειας κελαηδήσματα. Διαβάζωντας το φόρουμ ακόλουθησα κάποιες οδηγίες για τη διατροφή, ήμουν προσεχτικός με την καθαριότητα και αποφάσισα μιας και είναι περίοδος αναπαραγωγής να του πάρω και μια κανάρα μπας και λόγω ενστίκτου λαλήσει για την "εντυπωσιάσει". Διάβασα το τόπικ για την αναπαραγωγή και ακολούθησα τις οδηγίες. Τα έχω σε ένα κλουβί με χώρισμα στη μέση εδώ και 3 μέρες. Το αρσενικό δεν είναι πυρωμένο ενώ το θηλυκό είναι. Όπως και να χει το αρσενικό είναι πολύ ήρεμο, και την τρίτη μέρα άρχισε να κάνει πάλι αυτά τα τσίου που έκανε, ενώ το θηλυκό έχει οργιάσει, πάνω κάτω στο κλουβί, κελαηδάει όσο μπορεί κτλ κτλ. Είναι φυσιολογικό όλο αυτό και ειδικά το ότι δεν κελαηδά??

  ΥΓ. Φοβερό φόρουμ
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Γεια σου καλώς ήρθες και να σου ζήσουν τα πουλάκια σου!
  Εσύ το έχεις ακούσει κάποτε να κελαηδάει το αρσενικό; Ρωτάω μήπως δεν είναι αρσενικό.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Βλαδίμηρε είναι σίγουρα αρσενικό το αρσενικό σου. Το έχεις ακούσει ποτέ να κελαηδά με πλοκή και διάρκεια;
   
 4. vladimiros_gl

  vladimiros_gl PB New Member

  Επειδή είχα και εγώ αυτή την απορία κοίταξα τα γεννητικά του όργανα και όντως είναι. Βασικά προσπαθεί να κελαηδήσει αλλά μαγκώνει
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αν δεν υποπτεύεσαι ασθένεια, η αναπαραγωγή θα είναι η καλύτερη απόδειξη. Πάντως είναι σχετικά σπάνιο να μην κελαηδά ένα αρσενικό υγιές καναρίνι, έστω και "άσχημα".
   
 6. vladimiros_gl

  vladimiros_gl PB New Member

  Κατάλαβα. Θα ακολουθήσω την διαδικασία για την αναπαραγωγή και θα ενημερώσω. Το αρσενικό δεν είναι πυρωμένο πάντως μπορώ να διακρινω ότι δεν είναι θηλυκο. Αλλά όπως προείπα, δεν είναι ότι δε βγάζει λαλιά, απλώς κάνει τσίου, και χαμηλόφωνα κάνει και ένα κελάηδημα που κράτάει λίγο. Είναι σαν να προσπαθεί. Όπως και να χει, ευχαριστώ και θα ενημερώσω.
   
 7. gianniskilkis

  gianniskilkis PB New Member

  Βλαδίμηρε όπως τα λες μάλλον είναι αντίθετα τα πουλιά δηλαδή το αρσενικό είναι θηλυκό και εκείνο που χαλάει τον κόσμο αρσενικό...
   
Φόρτωση...