Απαγορευμενες τροφες για καναρινια

Συζήτηση με θέμα Απαγορευμενες τροφες για καναρινια, που ξεκίνησε από Amelie, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 18 Απρ 2007.

 1. Amelie

  Amelie PB New Member

  Κάποτε διάβασα κάπου πως τα καναρίνια είναι επίσης γνωστά ως ζαχαροπούλια εξαιτίας της μεγάλης αγάπης που έχουν για τη ζάχαρη. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν επιτρέπεται η κατανάλωση έστω και μικρής ποσότητας ζάχαρης μια φορά τον μήνα, ή αν αυτό είναι τελικά επικίνδυνο (για σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π). Από την άλλη, ποιες άλλες είναι απαγορευμενες τροφές για τα καναρινάκια μας; Είχα επίσης διαβάσει πως π.χ. το λάχανο είναι μια από τις απαγορευμένες τροφές. Γιατί; Τι το κακό μπορεί να προκαλέσει; Ποιες τροφές πρέπει να προσέχουμε;
   
 2. Isidoros

  Isidoros PB New Member

  Κάποιες από τις απαγορευμένες τροφές είναι το αβοκάντο η σοκολάτα ο καφές. Απαγορευμένη τροφή μπορεί να θεωρηθεί και η τροφή που τους παρέχουμε όταν αυτή
  Τώρα, όσον αφορά τη ζάχαρη ξέρω ότι την δίνουν στα πουλιά όταν για οποιοδήποτε λόγο έχουν εξαντληθεί οι σωματικές τους δυνάμεις. Δεν πρόκειται όμως για φάρμακο αλλά για ένα προσωρινό τρόπο παροχής ενέργειας που θα μας δώσει χρόνο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που προκαλεί την εξάντληση των δυνάμεων του πουλιού.

  Πιστεύω ότι δεν είναι ανάγκη να τους παρέχουμε έξτρα ζάχαρη αφού παίρνουν όση τους χρειάζεται από τα φρούτα που τρώνε.
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

 4. Amelie

  Amelie PB New Member

  Η μπανάνα και οι φράουλες επιτρέπονται; :)
   
 5. Isidoros

  Isidoros PB New Member

  Επιτρέπονται αλλά η γνώμη μου είναι να μην τους βάζεις 1ον γιατί δεν παρέχουν σε μεγάλο ποσοστό βιταμίνες στο πουλί αλλά και γιατί οι φράουλες είναι ραντισμένες μη χημικά και μπορεί να είναι καταστροφικές για το πουλί.
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν τα δύο αυτά φρούτα σε μεγάλες ποσότητες και τα χαρακτηρίζουν κατά κάποιο τρόπο, είναι το κάλιο στην μπανάνα και η βιταμίνη C στις φράουλες.

  Το θέμα με αυτά τα δύο φρούτα συγκεκριμένα, είναι ότι στις μπανάνες χρησιμοποιούνται χημικά μέσα (συντηρητικά) προκειμένου να τις έχουμε όλο το χρόνο διαθέσιμες στην Ελλάδα, έστω και αν δεν τις παράγουμε και στις φράουλες ότι είναι δύσκολο να τις απαλλάξουμε από τυχόν φυτοφάρμακα που μπορεί να βρίσκονται πάνω τους, λόγω της πορώδους επιφάνειάς τους.
   
Φόρτωση...