Αν συγκατοικούν σε κλούβα όλα μαζί, τα αρσενικά θα κελαηδούν;

Συζήτηση με θέμα Αν συγκατοικούν σε κλούβα όλα μαζί, τα αρσενικά θα κελαηδούν;, που ξεκίνησε από δημητρις113, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 25 Απρ 2016.

 1. ειναι σωστο να ειναι μαζι σε μια κλουβα μαζι θυλικα και αρσενικα θα κελαιδανε τα αρσενικα?
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αναλόγως την χρονική περίοδο, τον διαθέσιμο χώρο (το πόσο μεγάλη είναι η κλούβα) που έχουν τα πουλιά και πιο σημαντικό απ όλα αναλόγως τον χαρακτήρα των πουλιών.

  Συνήθως τα αρσενικά συνεχίζουν να τραγουδούν! Τα δικά μου τουλάχιστον.. :p
   
 3. φτιαχνω μια κλουβα μεγαλη 2χ2χ180 να βαλω μεσα ολα τα καναρινια να τους βαλω και ενα μεγαλο δενδρο αλλα πχ εχω ενα γαρδενοκαναρο οταν ειναι κοντα αλλο κλουβι σταματα να κελαιδα μολις απομακρυνω το κλουβι χαλα τον κοσμο
   
 4. panagiotis2014

  panagiotis2014 PB New Member

  Γιατί δεν βάζεις ενα χώρισμα στην κλούβα και στην μια πλευρα αρσενικά και στην αλλη θυλικα; να μην βλεποντε τα θυλικα με τα αρσενικά
   
 5. το εχω σκεφτει και αυτο το ποιο πιθανον αυτο να κανω
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Προσοχή με αυτό! Μην ξεχνάμε πως τα αρσενικά είναι ανταγωνιστικά και πολλές φορές τσακώνονται μέχρι θανάτου! όπως είπα όλα εξαρτώνται απ΄τον χώρο, την χρονική περίοδο και τον χαρακτήρα των πουλιών! Δεν είναι εύκολο εγχείρημα η κλούβα.. Στο λέω από προσωπική εμπειρία!
   
 7. και τι να κανω αλλιως θα θελω 50 κλουβια
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Να έχεις όσα πουλάκια μπορείς να διαχειριστείς.. Τώρα αν θες να τα βάλεις σε κλούβα και να σου πεθαίνουν είτε από ανταγωνισμό και μη σωστή σίτιση είτε από μέχες δική σου επιλογή. Εγώ σου λέω από προσωπική άποψη πως είναι παρακινδυνευμένο και θέλει να έχεις τα μάτια σου 114! Ωραία η κλούβα πετάνε είναι πιο ελεύθερα, αλλά αν τα πορσέχεις 1 φορές στα κλουβάκια στην κλούβα πρέπει να τα προσέχεις 10 φορές!
   
 9. το πολυ πολυ θα κανω κατι αλλο να χωρισω την κλουβα σε διαμερισματα θα ειναι πιο δυσκολος ο καθαρισμος η θα χωρισω τα αρσενικα με θυληκα και οποια τσακωνωντε να τα χωριζω να τα βαζω σε κλουβι
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Φτιάξε μια κλούβα και για αρχή βάλε τις θηλυκές με τα νεούδια να περάσουν εκεί όλο το καλοκαίρι. Και τα αρσενικά άστα στις ζευγαρώστρες. Κάθε αρσενικό σε μία ζευγαρώστρα για να πετάνε λίγο και αυτά. Και βλέπεις πως θα πάει.
   
 11. οκ θα δουμε τωρα ειμαι στην κατασκευη της κλουβας ασε να δω και τι χαρακτηρα θα μας δειξουν τα πουλια και βλεπωντας και κανοντας
   
 12. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Σου είπα να βάλεις τα θηλυκά και τα μωρά που έβγαλες φέτος γιατί συνήθως αυτά μπορούν και συγκατοικούν πιο εύκολα μεταξύ τους. Αν τα βάλεις δεν νομίζω να έχεις θέματα ειδικά αν τα έχεις εκεί για όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Απλά πρέπει να τα παρατηρείς πολύ καλά! Ότι όλα τρέφονται!!
   
 13. christos9

  christos9 PB New Member

  Συμφωνώ με την Αλίκη καλύτερα να βάλεις τα μικρά και τα θυληκα μαζι και τα αρσενικά ξέχωρα , βέβαια δε χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις !!
   
Φόρτωση...