Αντίπαλες ομάδες δίνουν μάχες στο κελάηδισμα!

Συζήτηση με θέμα Αντίπαλες ομάδες δίνουν μάχες στο κελάηδισμα!, που ξεκίνησε από Nadine, στο Forum 'Φωνές Πουλιών, Βίντεο, Φωτο' του PetBirds, 28 Σεπ 2008.

 1. "Δεν είναι μόνον οi φίλαθλοι στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Αντίπαλες ομάδες πουλιών επιδίδονται σε διαγωνισμούς κελαηδίσματος, όπως οι οπαδοί αντίπαλων ομάδων συναγωνίζονται ποιοι θα φωνάξουν πιο δυνατά. Και στο τέλος, όπως οι οπαδοί συγκεντρώνονται στο μπαρ για να γιορτάσουν τη νίκη ή για να συλλυπηθούν ο ένας τον άλλο για την ήττα της ομάδας τους, έτσι κάνουν και τα πουλιά. Όπως αναφέρει ο δρ Άντι Ράντφορντ του πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society», οι διαγωνισμοί κελαηδίσματος ανάμεσα σε ομάδες ενός είδους αφρικάνικου τσαλαπετεινού, του Phoeniculus purpureus, μπορεί να διαρκέσουν ώς και 45 λεπτά.
  Δεν καταλήγουν σε βία, όμως τελειώνουν με τη μια ομάδα να έχει επικρατήσει σαφώς επί της άλλης. Οι νικητές θα εισβάλουν στη συνέχεια στο έδαφος των χαμένων και θα αναζητήσουν εκεί τροφή Τα πουλιά που βρίσκονται στην ομάδα των χαμένων όμως αρχίζουν να παρηγορούν το ένα το άλλο και τα μεγαλύτερα πουλιά μοιάζει να ενθαρρύνουν τα νεώτερα της χαμένης ομάδας για να μην αποκαρδιωθούν, επισημαίνει ο δρ Ράντφορντ.

  Phoeniculus purpureus. Φτιάχνουν ομάδες όπως οι οπαδοί ποδοσφαίρου και συναγωνίζονται στο κελάηδισμα!"

  Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

  Videos :

  http://ibc.hbw.com/ibc/phtml/votacio.phtml?idVideo=22890&Phoeniculus_purpureus
  http://ibc.hbw.com/ibc/phtml/votacio.phtml?idVideo=22891&Phoeniculus_purpureus

  Photos :
   

  Συνημμένα Αρχεία:

Φόρτωση...