Αναπαραγωγική ηλικία καναρινιών

Συζήτηση με θέμα Αναπαραγωγική ηλικία καναρινιών, που ξεκίνησε από Georgina, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 27 Μαρ 2007.

 1. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Ποια ειναι η καταλληλη ηλικια για να ζευγαρωσει ενα αρσενικο καναρινι?Εχω ενα αρσενικο γεννημενο το 2006 ( δεν ξερω ποιον μηνα ακριβως) και θα ηθελα να ξερω ποτε θα ειναι ετοιμος για ζευγαρωμα.Επισης ποια ειναι η καταλληλη ηλικια για το θυληκο?
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Τα χρονιάρικα(όπως λέμε τα πουλιά της περσινής αναπαραγωγικής περιόδου) είναι σε ηλικία για ζευγάρωμα.
   
 3. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Κε Μακη σας ευχαριστω πολύ για την απαντηση σας.Θα ηθελα να σας ρωτησω ,μιας και φαινεστε γνώστης, αν και κατα ποσο ειναι εφικτο το ζευγαρωμα αναμεσα σε κοκκινο αρσενικο (1 ετους) και θυληκης καρδερινας( 2 ετων) .Θα υπάρξουν δυσκολιες απο "τεχνικης" αποψης και τα πουλακια που τυχων προκύψουν τι ακριβωςθα ειναι? Καρδερινοκαναρα χωρις αναπαρωγικη ικανοτητα? Τι χρωματος θα ειναι και τι ειδους φωνη θα εχουν? Σας ευχαριστω εκ τω προτερων για το ενδιαφερον σας.:)
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  -Δέν θα ήθελα να εκφέρω γνώμη για κάτι που δεν έχω γνώση παρά μόνον απο τις
  πληροφορίες και αφηγήσεις φιλων που ασχολούνται με καρδερίνες.
  Πάντως εκείνο που είναι σχεδόν σίγουρο είναι οτι πολύ δύσκολα θηλυκιά
  καρδερίνα(ιδιαίτερα αν δεν είναι εκτροφής)
  θα φτιάξει φωλιά και θα δεχθεί αρσενικό κανάρι.
  Το αντίθετο ειναι σχετικά ευκολότερο.
  --Αν παρ' όλα αυτά καταφέρεις να πάρεις νεοσσούς, αυτοί θα είναι
  -χωρις αναπαρωγικη ικανοτητα-όπως λές κι' εσύ.
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω, έχοντας επίσης επιφανειακή γνώση επί του θέματος, ότι με βάση κάποιες προϋποθέσεις που αφορούν στην επιλογή του χρώματος της κανάρας, μπορείς να προσεγγίσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στην εμφάνιση των υβριδίων.

  Στο θέμα της φωνής τώρα, οι περισσότεροι εκτροφείς υβριδίων καρδερίνας, επιθυμούν τα πουλιά τους να «λένε» καρδερίνα και αυτό γιατί στην ουσία επιχειρούν αυτή τη διασταύρωση προκειμένου να παράγουν κατά το δυνατόν, πουλιά που θα έχουν τα «εκτροφικά πλεονεκτήματα» του καναρινιού, με τα φωνητικά αλλά και τα εμφανισιακά χαρακτηριστικά της καρδερίνας.
   
Φόρτωση...