Αναπαραγωγη parrotlet

Συζήτηση με θέμα Αναπαραγωγη parrotlet, που ξεκίνησε από xarzinas, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 9 Οκτ 2016.

jk1980
Best Answer jk1980, 10 Οκτ 2016
Καλημέρα.'Οπως σου ανέφερε και η Μαρία το σημαντικότερο απ' όλα είναι να έχεις ένα υγιές και δυνατό ζευγάρι.Εγώ στα δικά μου έχω πάντα σουπιοκόκκαλο... Ολόκληρο το Post
 1. xarzinas

  xarzinas PB New Member

  καλημερα θα ηθελα οποιος ξερει και μπορει να μου δωσει οδηγιες για αναπαραγωγη parrotlet μιας και πηρα παρεα στον ringo μου!

  Ευχαριστω
   
 2. Best Answer:
  Post #353978 by jk1980, 10 Οκτ 2016
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Να σου ζήσει η κοπελιά!!! Να την δούμε ε; :)
  Καραντίνα τήρησες;
  Γενικά φροντίζεις την διατροφή όλο τον χρόνο, να έχεις ένα υγιές και δυνατό ζευγάρι. Έχεις πάντα σουπιοκόκκαλο και ειδικό αμμώδες προϊόν μεταλλικών στοιχείων.
  Εφόσον το θηλυκό το πήρες πρόσφατα και δεν ξέρεις πόσο καλοθρεμμένο είναι, δώσε μερικούς μήνες περιθώριο, να φροντίσεις εσύ γι' αυτό.
  Έτσι κι αλλιώς αναπαράγονται κάθε εποχή σε εσωτερικό χώρο. Καλό είναι να πάρεις μια ειδική λάμπα uv, να τους παρέχεις δυνατότητα καλύτερου μεταβολισμού της βιταμίνης D που είναι προϋπόθεση για την δημιουργία ασβεστίου.
  Από φωλιά, μια ξύλινη κλειστή εξωτερική για budgies, κάνει. Δεν κτίζουν φωλιά τα parrotlets.
  Κανονικά στο κλουβί μπαίνει πρώτα το θηλυκό και μετά λίγες μέρες το αρσενικό.
  Την φωλιά την τοποθετείς αφού έχεις διαπιστώσει πως το ζευγάρι σου έχει ταιριάξει και έχουν αρχίσει οι ερωτοτροπίες, διαφορετικά μπορεί να την χρησιμοποιούν για να κρύβονται, κάτι που δεν θέλουμε.
  Τι άλλο θα ήθελες να μάθεις; Για ρώτα να δούμε αν ξέρουμε να σε πληροφορήσουμε :p
  Με το καλό αλλά και με το μαλακό σιγά-σιγά, θα μπορούν να ζευγαρώνουν για χρόνια. Να γίνουν όλα σωστά για να έχεις και την επιθυμητή επιτυχία.
   
 4. jk1980

  jk1980 PB New Member

  Ψήφοι: 1
  Καλημέρα.'Οπως σου ανέφερε και η Μαρία το σημαντικότερο απ' όλα είναι να έχεις ένα υγιές και δυνατό ζευγάρι.Εγώ στα δικά μου έχω πάντα σουπιοκόκκαλο και ειδικό αμμωδες προ'ι'όν με την ένδειξη mineral(όχι grit) το οποίο περιέχει και σε αρκετό ποσοστό ασβέστιο.Κατά περιόδους χορηγώ και καρβουνάκι.Ως βασική τροφή δίνω συσκευασμένο μείγμα σπόρων επώνυμης εταιρείας και έχω και μία εναλλακτική επιλογή (σε περίπτωση που δεν βρω την αρχική).Καλό είναι να βρεις ένα μείγμα καλής αποδοχής από τα παπαγαλάκια σου και να μην αλλάζεις συνέχεια εταιρείες και μείγματα.Όλο το χρόνο δίνω αυγό,βρασμένο για 12-15 λεπτά, 2 φορές την εβδομάδα καθώς και λαχανικά 3-5 φορές την εβδομάδα και φρούτο 2 φορές την εβδομάδα.Την περίοδο της ωοτοκίας δίνω αυγό μέρα πάρα μέρα και συμπλήρωμα σε σταγόνες ασβεστίου στο νερό στην δοσολογία που αναγράφει η συσκευασία.Επίσης για φρούτο προτιμώ μήλο.Την περίοδο του τα'ί'σματος των νεοσσών δίνω αυγό βρασμένο σε καθημερινή βάση και millet.Φωλιά χρησιμοποιώ τετράγωνη, μικρότερη από αυτή για τα budgie,στρωμένη με πριονίδι για τρωκτικά.Όσο δεν χρειάζονται το πετάνε έξω.Όμως και η φωλιά για τα budgie πιθανότατα να κάνει.Κατά την γνώμη μου αν έχεις παιχνίδια στο κλουβί που θα γίνει η αναπαραγωγή αφαίρεσέ τα.Ακολούθησε κάποιες πολύ απλές αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές που θα βρεις μέσα στο forum και οπλίσου με πολύ υπομονή.Καλή επιτυχία.
   
  jk1980, 10 Οκτ 2016
  Best Answer
  #3
 5. xarzinas

  xarzinas PB New Member

  Να και το κοριτσι!!!
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κούκλα είναι να σου ζήσει!!! :)
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μια ζωγραφιά!!! Φτου φτου!! :D
   
 8. jk1980

  jk1980 PB New Member

  Πολύ ωραίο πουλάκι, να το χαίρεσαι.Ηλικία γνωρίζεις, γιατί δεν φαίνεται από την φωτογραφία αν φοράει δαχτυλίδι.Το αρσενικό επίσης τι ηλικία έχει;
   
Φόρτωση...