Αναπαραγωγη καναρινιών και αντιβιωση

Συζήτηση με θέμα Αναπαραγωγη καναρινιών και αντιβιωση, που ξεκίνησε από marinis, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 19 Φεβ 2014.

 1. παιδια μπορω να δωσω αντιβιωση σε ζευγαρι καναρινια που εχουνε αυγο????
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  1ov γιατί να δώσεις αντιβίωση ????
  2oν δεν μπορείς ...n όποια αντιβίωση θα πρέπει να έχει τελειώσει περίπου ένα μήνα πριν τη γέννηση του αυγού.
  Σε διαφορετική περίπτωση διακινδυνεύεις, θνησιμότητα νεοσσών η δυσπλασίες η στην καλύτερη περίπτωση ασθενικά πουλιά .
  Η αντιβίωση εν μέσω αναπαραγωγικής διαδικασίας είναι απαραίτητη μόνο σε περίπτωση διαπιστωμένης ασθένειας (π.χ. μαύρης τελείας).
   
 3. η θυλικια ωμου κανει λιγο αραιη κουτσουλια γι αυτο ρωταω!
   
 4. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Ρε συ Γιώργο ..και τι είναι η αντιβίωση ?
  Το κλειδί για όλες τις κλειδαριές ?..και ποιά αντιβίωση και γιατί ?
  Είμαστε που είμαστε σα λαός 1οι (!) στην Ευρώπη στην κατανάλωση αντιβιοτικών, μην κάνουμε και τα πουλάκια μας φαρμακαποθήκες ..
  Να τα παρατηρείς, αλλά ψυχραιμία στη χρήση φαρμάκων !
   
 5. ελεγα να δωσω την aviomisin αλλα οκ εφοσον δεν κανει!
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Το καλύτερο θα ήταν να παρακολουθεις στενά το θηλυκό μην έχει κάποιο άλλο σύμπτωμα και είναι άρρωστο... Ειδικά τώρα που είναι στη φωλιά πολλά συμπτώματα δεν φαίνονται. Προηγείται η υγεία των γονιών και μετά έρχονται τα αυγά... Δλδ αν το καναρίνι είναι άρρωστο άσε τα αυγά και σώσε το καναρίνι...
   
 7. ναι θα το παρακωλουθησω!
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  γιατί δεν της κάνεις το ρυζόνερο που σου είπε ο Νίκος και για την καρδερίνα; καλύτερα από το να δώσεις κατ ευθείαν αντιβίωση. Εδώ το χρησιμοποιούμε στα μωρά μας και είναι αποτελεσματικό.
   
 9. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Το ''αραιή κουτσουλιά'' προσωπικά δε μου λέει τίποτα. Μη ξεχνάμε ότι στη διάρκεια της αναπαραγωγής το θηλυκό καταπονείται ( άσχετο ..ποτέ μου δεν κατάλαβα πως η γυναίκα υποφέρει και κουράζεται περισσότερο, αλλά ο κόσμος είναι γεμάτος χήρες :)), οπότε είναι φυσιολογικό να διαταραχθεί η λειτουργία του οργανισμού και του εντέρου.Η όψη της κουτσουλιάς είναι και θέμα διατροφής. Αν την προηγούμενη η την ίδια μέρα έχει φάει λαχανικά η φρούτα, πιθανώς να βγαίνει πιο ρευστή-υδαρή.
  Θα πρέπει να έχουμε το νου μας όσο υδαρή κι αν βγαίνει η κουτσουλιά, αν έχει τη συνηθισμένη όψη .Δλδ στέρεο ''μέρος'', υγρό μέρος και λευκό περίγραμμα. Αν είναι τελείως ρευστή, πράσινη, κίτρινη, όλη στερεή, με άσχημη μυρωδιά ..εκεί αρχίζουμε να ''ψαχνόμαστε''.
   
Φόρτωση...