Αναπαράγεται η Παπαδίτσα;

Συζήτηση με θέμα Αναπαράγεται η Παπαδίτσα;, που ξεκίνησε από giannis.kirp., στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 20 Φεβ 2014.

 1. Παιδιά είδα κάποια παλιά θέματα στο forum και από ότι κατάλαβα νομίζω πως κάποιος από εκεί είπε πως η παπαδίτσα αναπαράγεται από των άνθρωπο. Είναι αλήθεια??? Να μια foto για όσους δεν το ξέρουν:
  images.jpg
   
 2. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Γιάννη....

  Το δύσκολο δεν είναι να αναπαραχθούν στο κλουβί.

  Το δύσκολο είναι να τα κρατήσεις στη ζωή....μέσα στο κλουβί.
   
 3. Δεν υπάρχουν παπαδίτσες εκτροφής???
   
 4. Υπάρχουν Γιάννη, ότι μπορείς να φανταστείς εκτρέφεται απο τον άνθρωπο. Για τις παπαδίτσες συγκεκριμένα γίνεται πολύ καλή εκτροφή στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το θέμα δεν είναι αν γίνεται η εκτροφή τους, αλλα όπως είχα ήδη αναφέρει σε ένα ποστ να έχουμε παιδεία, γνώση και μετά θέληση. Η ιδιότητα μας ως εκτροφείς βασίζεται στους κανόνες που η φύση θέτει για κάθε είδος...τα ζεμβράκια ως αποτέλεσμα είναι ευκολότερα στην αναπαραγωγή απο τις παπαδίτσες. Οι παπαδίτσες είναι πουλιά που χρειάζονται κυρίως έντομα στην διατροφή σου, είσαι σε θέση να έχεις γνώσεις για να τους παρέχεις μια τέτοια διατροφή ή και μια καλή διαβίωση? Πρέπει να τα αναρωτηθείς όλα αυτά πριν φτάσεις στο σημείο να ανλάβεις ένα τέτοιο ζώο.;)
   
 5. Είμαι έτοιμος για αυτό και ρωτάω!:) Σας παρακαλώ όποιος μπορεί να μου προτείνει εκτροφέα που να έχει παπαδίτσες και σε καλή τιμή.;)
   
 6. Γιάννη στην Ελλάδα δεν υπάρχει και αν κάποιος εκτρέφει στην αφάνεια δύσκολα θα σου δώσει, τώρα για να φέρεις απ εξωτερικό δεν μπορώ να ξέρω κάποιον να σ φέρει. Πάντως κάποτε που ζήτησα απο Ιτλία πουλιά μου είπε να πάω εγώ και να τα πάρω ...καταλαβαίνεις δηλαδή για τί τιμές μιλάμε
   
 7. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Κι αν βρεις και πάρεις από την Ελλάδα, 90 % θα είναι φωλιάρικα (κι ας έχουν δαχτυλίδι), οπότε βλέπε το πουλάκι ελεύθερο και βρες κάποιο άλλο είδος (που το γνωρίζουμε κάπως καλύτερα) για να προσπαθήσεις εκτροφή.
  Το πιθανότερο (στην περίπτωση που έβρισκες), θα ήταν εσύ να χάσεις κάποια χρήματα και το πουλάκι τη ζωή του..Η θνησιμότητα στα πιασμένα, ακόμα κι αν είναι πιασμένα από ημερών, είναι ούτως η άλλως μεγάλη. Στα εντομοφάγα, ακόμα μεγαλύτερη...όσο για κάποιον που δεν γνωρίζει και πολλά ...συντριπτική !
  *Γενικά τα εντομοφάγα, δε γνωρίζουμε να τα διαχειριστούμε σωστά στην Ελλάδα..εκτός ολίγων εξαιρέσεων εκτροφέων, που όμως μετριούνται στα δάχτυλα.
   
 8. Ευχαριστώ πολύ Νίκο!;) Είχα σκεφτεί να αρχίσω με καρδερίνες εκτροφής αλλά άκουσα τρελές τιμές από pet shop (200-250) το ζευγάρι κι έτσι το παράτησα.
   
 9. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Βρε Γιάννη ..από pet shop θα πάρεις καρδερίνες εκτροφής ?..και άντε και πήρες ..άντε και έχουν τη σωστή διάμετρο κλειστού τύπου δαχτυλιδιού ...θα είσαι σίγουρος ότι είναι εκτροφής ?
  Ενημερωθείτεεεεεεεεεεε ...και μετά θα δεις που θα γίνουν όλα πιο εύκολα (και ασυγκρίτως πιο οικονομικά )
   
 10. Δίκιο έχεις ευχαριστώ. Θα μπορούσες να μου προτείνεις εκτροφείς στη Θεσσαλονίκη αν γνωρίζεις??? Και πάλι ευχαριστώ.
   
 11. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Γιάννη, δεν είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για να αγοράσεις . Τώρα όλοι (η σχεδόν) έχουν βάλει τα ζευγάρια τους η τα προετοιμάζουν . Τέτοια πουλιά θα ψάξεις από Σεπτέμβρη- Οκτώβρη που θα έχουν περάσει πτερόροια τα νεούδια...Τότε και αναλόγως τι θα ακούσουμε ότι είναι διαθέσιμα, ευχαρίστως να τα ξαναπούμε ..
  *Δεν θέλω να ''συστήνω'' εκτροφείς ..ειδικά στα ιθαγενή, ούτε τον αδερφό μου.
  Παρακολούθησε τις συζητήσεις στο φόρουμ και θα τα ξαναπούμε .
   
 12. ΟΚ. Ευχαριστώ για τη συμβουλή !;)
   
Φόρτωση...