Αναγνώριση πτηνού

Συζήτηση με θέμα Αναγνώριση πτηνού, που ξεκίνησε από irongr, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 23 Φεβ 2008.

 1. Μήπως παιδιά αναγνωρίζει κάποιος αυτό εδώ???
  Νομίζω ότι είναι θυλικός κοκκινολαίμης...χωρίς σιγουριά...Κοιμάτε κάθε βράδυ έξω από το σπίτι μου σε αυτή την πρόκα...Plz Help!
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Aν και η φωτοφραφία δεν είναι πολύ βοηθητική,λόγω απόστασης, νομίζω οτι πρόκειται για ανήλικο αρσενικό καρβουνιάρη.Ισως αν μας περιεγραφες τον χρωματισμό του φτερώματος να ήμουν και ποιό βέβαιη. Αν θες περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πουλάκι πολύ ευχαρίστως να σου πω
   
 3. Σε ευχαριστω καταρχάς για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες σου...Το μονο παραπανω που έχω παρατηρήσει είναι το πορτοκαλι στην ουρά του και μάλλον κι από μεσα.Πολύ λεπτή μυτούλα σκούρα(προφανώς τρέφεται με έντομα κυρίως και σκουλίκια ίσως).
  Επίσης πολύ απότομο στις κινήσεις σε στυλ καλόγερου.
   
 4. lizard

  lizard PB Member Article Writer

  γεια σου irongr το πουλακι που μας εδειξες στην φωτογραφια στο χωριο μου στην αλεξανδρουπολη το λεμε κοκκινοκολι και ειναι συγγενεις με τον γνωστο κοκκινολαιμι.
  τρεφετε οπως ειπες με εντομα και κυριος με παρασιτα που βρισκει πανω στα δεντρα.
  το συγκεκριμενο στην φωτο νομιζω οτι ειναι θηλυκο αμα δεν ξεγελα η φωτογραφια.
   
 5. PPIPIS

  PPIPIS PB New Member

  Φίλε μου είναι κοκκινονούρα. Τουλάχιστον έτσι το ξέρω. ¨Ερχονται στις πόλεις κάθε χειμώνα και συχνάζουν στις ταράτσες των σπιτιών. Γενικότερα τα βράδια κοιμούνται σε οικοδομές που δεν είναι σοφαντισμένες και είναι μόνο με τα τούβλα. θα τα βρείς να κοιμούνται σε συρματάκια που προεξέχουν απο τους τοίχους. Το συγκεκριμένο είναι θηλυκό. Το αρσενικό είναι στο ίδιο μέγεθος μόνο που στο κεφάλι έναι μαύρο.
   
 6. gardeline

  gardeline PB New Member

  Απο την φωτογραφια νομιζω ειναι κοκκινοκολις οπως λεει ο Αρης γιατι και εμεις στα μερη ετσι το λεμε.Και ειναι θηλυκο αποτι μπορω να διακρινω στην φωτογραφια.
   
 7. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

Φόρτωση...