Αναγνώρηση Manikin

Συζήτηση με θέμα Αναγνώρηση Manikin, που ξεκίνησε από FINCHiii, στο Forum 'Γενικά Θέματα για Εξωτικά Πουλιά' του PetBirds, 15 Φεβ 2014.

 1. Καλησπέρα παιδιά, πρόσφατα απέκτησα ένα νέο είδος για μένα. Ένα manikin που όσο και αν έψαξα δεν μπορω να βρω τι ακριβως είναι. Μπορειτε να βοηθήσετε;

  b3ea382.jpg
   
 2. Acipenser

  Acipenser PB New Member

  Νομίζω είναι :
  Lonchura atricapilla. (Google search :) )
   
 3. Και γω ετσι νομιζα, αλλα το κεφαλι του δεν ειναι ολο μαυρο, ειναι σαν μαυρη μασκα. Δεν ξερω αν ειναι καποια ποικιλια...
   
 4. Acipenser

  Acipenser PB New Member

  Εξαιρετικό! Να σου ζήσει. Ίσως είναι μικρό ή θηλυκό, ή κάποια ποικιλία. Κοίτα συνήθως στο ίντερνετ βάζουν πουλιά με έντονο χρώμα. Δεν αποκλείεται να είναι αυτό. Το ράμφος του επίσης δεν είναι έντονο γκρι.
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν ξέρω τίποτα γι' αυτά, μοιάζει μ' αυτό το θηλυκό; White-crowned Mannikins
   
 6. Δεν μοιαζει καθολου Μαρια:)
   
 7. munia.jpg

  Βρήκα αυτήν την φωτό, λέει οτι είναι black head munia. Δεν μοιαζουν;
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ναι!
   
 9. Παιδιά, το Black-Heah Munia, το Chestnut Munia ή με επιστημονικό όνομα Lonchura atricapilla είναι το ίδιο, με άλλες ονομασίες. Κάποιες ακόμη είναι : Chestnut Mannikin, Chestnut Munia, Black-headed Munia, Black-headed Nun, Black-headed Mannikin, Southern Black-headed Munia, "Black Hooded Nun"
  Ανήκει στην οικογένεια των εστριλίδων.
  Κατά την γνώμη μου είναι αυτό, απλά είναι ακόμη μικρό και δεν έχει περάσει την πτερόρροια του ( ή την περνάει ώρα, δεν ξέρω) για να εμφανίσει το έντονο χρώμα που βλέπουμε στην φωτό, που είναι και των ενηλίκων. Θηλυκό δεν πρέπει να είναι αφού είναι περίπου το ίδιο χρώμα...! :)
   
 10. Λογικά Νίκο φαίνεται να είχες δίκιο απο την αρχή. Απλα θα είναι κάποια ποικιλία γι αυτο ειναι μαύρη μόνο η μάσκα.

  Απο ότι έψαξα πάντως είναι αρσενικό και κάνει ένα χαμηλό κελαηδισμα.
   
 11. Wind-sa

  Wind-sa PB Member

  Δεν πιστέυω να είναι Lonchura atricapilla.... Τουλάχιστον σε αρχέγονη μορφή της.

  Η Black-headed Munia (Lonchura atricapilla) έχει δυνατό ασημι ράμφος που δεν έχει πουλί της φωτογραφίας. Και επειδή ράμφος είναι λίγο μικρό και λεπτό πιστεύω δεν είναι μωρό της. Η γνώμη μου είναι ότι είναι κάποιο υβρίδιο...... πιθανότατα Lonchura atricapilla (Black-headed Munia) x Lonchura domestica (Society Finch) ... Ενδιαφέρον πουλάκι.
   
 12. Ενδιαφερουσα αποψη Πωλίνα, απο την άλλη βέβαια έχει πολυ καθαρα χρώματα και περιοχες με μαυρο για να ειναι διασταυρωση με society. Νομιζω πως ο συνδιασμος των πουλιων που ανεφερες δεν δικαιολογει την μασκα του πουλιου...
   
Φόρτωση...