Αμαζόνα της Αγίας Λουκίας

Συζήτηση με θέμα Αμαζόνα της Αγίας Λουκίας, που ξεκίνησε από Φοίβος, στο Forum 'Φωνές Πουλιών, Βίντεο, Φωτο' του PetBirds, 19 Αυγ 2015.

 1. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Η δεύτερη νομίζω κατά τη δική μου άποψη πιο εντυπωσιακή αμαζόνα. Ζεί αποκλειστικά στο νησί της Αγίας Λουκίας στην Καραϊβική. Είναι δασόβιο πουλί με όμοια βιολογία με τις άλλες αμαζόνες. Έφτασε στα πρόθυρα της εξαφάνισης λόγω της καταστροφής του δάσους όπου ζουν, του κυνηγιού απο τους ντόπιους άλλα και την αιχμαλώτιση για πώληση τους ως κατοικίδια.

  blaumasken_amazone.jpg

  Από την ώρα που ανακυρήχθηκε εθνικό σύμβολο του νησιού οι ντόπιοι έδωσαν μεγάλη σημασία στην προστασία της κι ο πληθυσμός της ανακάμπτει. Οι ντόπιοι συχνά αναφέρονται σε αυτό με τον όρο "Jacquot" (γαλλική λέξη όμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε σε άλλη γαλλική αποικία στην Αφρική για τους αφρικανικούς γκρίζους) . Σε μία από όλες τις πηγές διάβασα ότι υπολογίζεται να αριθμούν πια περίπου 500 πουλιά. Δεν την έχω δει ούτε διαβάσει γι'αυτήν σε ιδιωτικές εκτροφές στην Ευρώπη παρά μόνο στο νησί απόπου κατάγεται και σε κάποια άλλα κοντινά μέρη όπου έχουν κατασχεθεί παράνομα αιχμαλωτισμένα πουλιά.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 6 Σεπ 2016
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είναι λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος ή έχω λάθος αντίληψη?
   
 3. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Μεγαλύτερα απο ποια εννοείς? Αν εννοείς απο τις δικά μου, ναι. Είναι γενικά μεγαλόσωμες αμαζόνες, όχι οι μεγαλύτερες όμως νομίζω.
   
 4. evans

  evans PB Member

  Βλέπω και άλλη όμορφη αμαζονα εδω πέρα. Ανέστη έχεις γούστο :p! Ποσά είδη Αμαζόνων υπάρχουν γιατί απο οτι βλέπω είναι κάμποσα ....Πανέμορφες όμως ποιος δεν θα ήθελε να εχει μια τέτοια.Πόσα είδη υπαρχουν μονο στην Καραϊβική? Υπάρχει κανένα στον Αγ.Δομινικο?
   
 5. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Kαι βέβαια έχει στον Αγ.Δομίνικο. https://en.wikipedia.org/wiki/Hispaniolan_amazon (πως και ρωτάς συγκεκριμένα για εκει?)

  Δεν έχω μετρήσει πόσα είδη υπάρχουν στην Καραιβική. Συνολικά οι αμαζόνες είναι περίπου 37 είδη. Και λέω περίπου διότι γίνονται κάποιες ανακατατάξεις ειδών κατα καιρούς απο τους επιστήμονες.
   
Ετικέτες:
Φόρτωση...