Αμαζόνα η Αυτοκρατορική - amazona imperialis

Συζήτηση με θέμα Αμαζόνα η Αυτοκρατορική - amazona imperialis, που ξεκίνησε από Φοίβος, στο Forum 'Φωνές Πουλιών, Βίντεο, Φωτο' του PetBirds, 22 Σεπ 2015.

 1. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Η τρίτη κατα προσωπική εκτίμηση εντυπωσιακότερη αμαζόνα. Επίσης γνωστή με το παρατσούκλι "σισερού", είναι είδος με επικινδυνότητα εξαφάνισης (CR) και ζει αποκλειστικά στο νησί της Δομινίκας (ή Δημοκρατίας της Δομινίκας) στην Καραϊβική. Τα αρσενικά του είδους είναι οι μεγαλύτερες αμαζόνες αφού φτάνουν να ζυγίζουν ως 900 γραμ. Είναι πιο συνεσταλμένες στη φύση όπως κι άλλες γεωγραφικά απομονωμένες αμαζόνες.

  [​IMG]

  [​IMG]


  Πόσο εντυπωσιακά πλάσματα!!!


  Εδώ και μερικά χρόνια γίνεται προσπάθεια διάσωσής της με μικρή προς το παρόν επιτυχία. Το ένα μικρό που γεννήθηκε απο το ζευγάρι στην αιχμαλωσία μεγάλωσε απο ανθρώπους καθώς οι γονείς δεν το τάιζαν αν θυμάμαι σωστά. Επίσης το αρσενικό του ζευγαριού έχει ελαττωματικό ράμφος (προγναθικό) το οποίο φαίνεται να είναι ανωμαλία φυσιολογίας ή τραυματισμού κι όχι κληρονομική αφού δεν το κληροδότησε στον απόγονό του.
  Στο τέλος του βίντεο ο μεγάλος μπέμπης ζητάει φαγητό. :D  Εδώ το ίδιος ζεύγος πριν αποκτήσουν τον νεοσσό, φαίνεται καθαρά ο προγναθισμός του πουλιού. Μιας και τρέφεται κανονικά δεν υπέβαλαν το πουλί στο στρες που θα είχε η μηχανική αποκατάστασή του απο τους φροντιστές τους.  Και τέλος ένα άγριο σισερού στο φυσικό του περιβάλλον. H φωνή του δεν έχει καμία σχέση με τις γκαρίδες των πιο κοινών αμαζόνων.


  Πιστεύεται ότι ίσως είναι το ίδιο πουλί με την εξαφανισμένη (σύμφωνα με μαρτυρίες και σκίτσα) αμαζόνα της Γουαδελούπης την ύπαρξη της οποίας δεν υποστηρίζει κανένα φυσικό στοιχείο (φωτογραφία ή διατηρημένο άτομο).
   
 2. evans

  evans PB Member

  Πανεμορφη υπαρχει λογος που τι λενε αυτοκρατορικη:thumbsup: με ''αηδονολαλια'' πολυ καλη για παπαγαλο:D
  Η πρωτη να φανταστω ειναι τα δικα σου;)
   
 3. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Συναισθηματικά σαφώς. Αλλά πέρα απο τα δικά μου, αυτή είναι η πρώτη κι αυτή η δεύτερη. ;)
   
Φόρτωση...