Αλλαγή χρώματος του χαλινού σε θηλυκό budgie

Συζήτηση με θέμα Αλλαγή χρώματος του χαλινού σε θηλυκό budgie, που ξεκίνησε από paulpaul, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 26 Οκτ 2014.

 1. paulpaul

  paulpaul PB New Member

  Παρατηρησα οτι ο τα ρουθουνια του μπατζι μου στην αρχη ηταν μπλε και ασπρο τορα τα μπλε σημεία αρχίζουν και γίνονται ασπρα, γιατι?:thumbsdown:
   
 2. passenger

  passenger PB New Member

  Το έχω κι εγώ αυτό το θέμα με τη μία θηλυκή μου. Από καφέ (ώριμη αναπαραγωγικά κατάσταση) ο χαλινός έγινε λευκός. Υπάρχει βιβλιογραφία που λέει ότι αυτό συμβαίνει απλά επειδή το θηλυκό σταμάτησε να είναι σε φάση αναπαραγωγής. Άλλη βιβλιογραφία όμως αναφέρει ότι λευκός χαλινός = ορμονικά προβλήματα και πιθανή βλάβη στο συκώτι. Δε γνωρίζω κι εγώ τι από τα δύο είναι ΠΙΟ σωστό. Ενδεχομένως κάθε περίπτωση να πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα συμπτώματα ή/και χαρακτηριστικά της καθημερινότητας του πουλιού
   
 3. paulpaul

  paulpaul PB New Member

  Αμα εχει βλαβη στο συκωτι πια ειναι τα αλλα συμπτώματα

  Βέβαια πριν γινει λευκος ο χαλινος δεννηταν σε αναπαραγωγηκι περιοδος αφου ειναι μονο 4μηνων
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αν έχει βλάβη στο συκώτι και παραμερίσεις τα πούπουλα της κοιλιάς το συκώτι μαυρίζει και επίσης έχει κουτσουλιές με πολύ νερό γύρω γύρω, πίνει πολύ νερό το πουλάκι, και τρώει πολύ ενώ είναι αδύνατο.

  Για να μην λέμε θεωρίες χωρίς λόγο, το πιθανότερο είναι ότι ενηλικιώνεται σιγά σιγά και το άσπρο θα γίνει καφέ μπεζ.
   
 5. paulpaul

  paulpaul PB New Member

  Τρωει πολυ αν και δεν ειναι αδυνατο μπορω να πω λιγο παχουλο και οι κουτσουλιες ειναι κανονικες και δεν πινει σχεδον καθολου νερο

  Τορα που ειδα και η κοιλίτσα του μια χαρα

  ... ειναι
   
 6. EiriniKt

  EiriniKt PB Member

  To budgie σου οπως ειπε η Μαρια ενηλικιωνεται και αυτο συνεπαγεται την αλλαγη του χρωματος του χαλινου, στην περιπτωση σου, προς το ασπρο, αφου προκειται για κοριτσακι :)
   
 7. klea2002

  klea2002 PB New Member

  Γενικά το bydgie σου είναι λίγο εως πολύ παχουλούτσικο .... αλλα και πάλι απο ότι το έχω δει από κόντα δεν έχει τέτεια συμπτόματα. Απλα μπορεί να ενηλικιώνετε μην ανυσιχής :thumbsup:
   
Φόρτωση...