Αλλάζει φτερά το κοκατίλ μου;

Συζήτηση με θέμα Αλλάζει φτερά το κοκατίλ μου;, που ξεκίνησε από dimitra_1980, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 12 Φεβ 2009.

 1. dimitra_1980

  dimitra_1980 PB New Member

  Εδώ και δυο τρεις μέρες παρατήρησα φτεράκια πεταμένα στον πάτο του κλουβιού και είδα και καναδυο φορές τη Ζουζού να κρατάει φτερά στο στόμα της.Επίσης Γύρω από το λαιμό της και σε άλλα σημεία πιάνω (δεν ξέρω πως να τα πω) "καρφάκια".Καινούρια φτερά που είναι έτοιμα να σκάσουν δηλαδη.Οπτικά δε φάινεται να της λείπουν φτερά.Αυτό σημαίνει πτερόρροια?Δεν είνα κάτι ανησυχητικό, έτσι?
   
 2. dimitra_1980

  dimitra_1980 PB New Member

  Α...να αναφέρω οτι είναι σχεδόν 4 μηνών
   
 3. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Μεγαλώνει, ωριμάζει. Τίποτα το ανησυχιτικό. Αν ήταν πτερόροια, πράγμα δύσκολο για τόσο μικρή ηλικία θα έβλεπες πολλά φτερά πεσμένα κάτω. Καλό είναι να αφαιρείς ομαλά τα καρφάκια απο το κεφάλι μιας και δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, όσα φυσικά είναι εύκολο να βγούνε και δεν θα το πονάνε. (το λεγόμενο Preening που κάνει για παράδειγμα ένα ζευγαράκι στο κεφάλι του άλλου ;) )
   
 4. dimitra_1980

  dimitra_1980 PB New Member

  Θα προσπαθήσω αν και μάλλον την πονάνε γιατί όταν την χαϊδεύω στο κεφάλι καμμια φορά πονάει.Πάντως είναι πολύ "άγρια" τα καρφάκια.Μήπως θα βοηθούσε αν της έκανα σε εκείνο το σημείο επάλειψη με κάτι? Με κάποια ειδική κρέμα ίσως?Ή δε χρειάζεται?
   
 5. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Να αφαιρείς αυτά που έχουν βγεί απο την ρίζα και είναι πάνω πάνω (αυτά δεν πονάνε τόσο). Αν κάνει μπάνιο συχνά τότε θα φύγουν πιο γρήγορα, αν δεν κάνει τότε να το ψεκάζεις συχνά, για να μαλακώνει ο φλοιός.
   
 6. dimitra_1980

  dimitra_1980 PB New Member

  Προς το παρόν όλα τα καρφάκια είναι στη ρίζα.Δεν υπάρχει κανένα που να έχει βγει πάνω πάνω.Μπάνιο κάνει σε μπωλάκι μόνη της (δεν έχω δοκιμάσει να την ψεκάσω) αλλά όσο κι αν πλατσουρίσει βρέχεται μέχρι τη μέση.Το νερο δε φτάνει ποτέ στη ράχη ή στο λαιμό της.Να δοκιμάσω να την ψεκάσω καλύτερα?
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...