Αληθεύει πως το αρσενικό καναρίνι "χάνει" τη φωνή του μετά από ζευγάρωμα;

Συζήτηση με θέμα Αληθεύει πως το αρσενικό καναρίνι "χάνει" τη φωνή του μετά από ζευγάρωμα;, που ξεκίνησε από theodor p, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 11 Φεβ 2016.

Βίκυ88
Best Answer Βίκυ88, 11 Φεβ 2016
Θα έλεγα ότι για λίγο καιρό εμείς χάνουμε την ευχαρίστηση του να ακούμε το αρσενικό μας να κελαηδάει,μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του μεγαλώματος... Ολόκληρο το Post
 1. Αληθεύει πως ένα αρσενικό καναρίνι μετά από ζευγάρωμα χάνει - εν μέρει- τη φωνή του; Δηλαδή δεν κελαηδεί τόσο καλά όπως πριν;
   
 2. Best Answer:
  Post #308366 by Βίκυ88, 11 Φεβ 2016
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Όχι δεν την χάνουν ούτε και χάνει την ποιότητα της για αυτόν το λόγο. Η φωνή στα αρσενικά καναρίνια είναι εργαλείο αναπαραγωγής και αφού η αναπαραγωγική περίοδος έρχεται κάθε χρόνο, η φωνή τους παραμένει ακμαία για όσο χρόνο διατηρούν τη γονιμότητα τους.

  Στα αρσενικά τη φωνή τους την χάνουν μόνο οι καστράτοι για να την κερδίσει την καινούργια τους φωνή η όπερα.
   
 4. Βίκυ88

  Βίκυ88 PB New Member

  Ψήφοι: 1
  Θα έλεγα ότι για λίγο καιρό εμείς χάνουμε την ευχαρίστηση του να ακούμε το αρσενικό μας να κελαηδάει,μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του μεγαλώματος των μικρών. Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, όσο βλέπει άλλα πουλιά ο αρσενικός, τόσο δε βγάζει κιχ. Οπότε υπομένουμε λίγο τη "μούγκα" από τη στιγμή που θα τον βάλουμε με τη θηλυκιά μέχρι να τον ξαναβάλουμε μόνο του σε κλουβί χωρίς οπτική επαφή με την "οικογένεια"... Από κει και πέρα και ανάλογα πάντα και τους εξωτερικούς παράγοντες, τραγουδάει μια χαρά, δεν χάνει καμία ικανότητα. Προσπαθώντας μάλιστα να διδάξει στους (αρσενικούς) απογόνους το κελάηδημά του, βλέπω πως εξελίσσει το τραγούδι του, το σπάει σε κομμάτια και δοκιμάζει κι εκείνος πράγματα μαζί με τα μικρά... Σκέτη απόλαυση! :)
   
Φόρτωση...