Αλεξανδρινός παπαγάλος - εφηβεία ή κάτι άλλο;

Συζήτηση με θέμα Αλεξανδρινός παπαγάλος - εφηβεία ή κάτι άλλο;, που ξεκίνησε από anatolia, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 8 Δεκ 2015.

 1. Παιδιά, καλησπέρα! Ο Αλεξανδρινός μας είναι γεννηθείς του 2011 και πρόσφατα άρχισε να συμπεριφέρεται, ειδικά σε εμένα, κάπως περίεργα: τον φίλο μου δεν τον κηνυγάει, αντίθετα προσμένει εκείνος να τον πάρει στον ώμο και να παίξουν. Σε εμένα όμως κάνει πως μου επιτίθεται, ιδίως όταν του δίνω τροφή και λαχανικά και πλησιάζω πολύ το κλουβί. Κανά 2 φορές με άρπαξε από το αφτί! ))) Οταν λείπει ο συντροφός μου, όλα μέλι-γάλα μεταξύ μας. Επίσης, άρχισε να κορτάρει πολύ έντονα τα παιχνίδια του, ιδίως τα πράσινου χρώματος. Κάθεται από πάνω ή δίπλα τους και βγάζει ήχους, κουνάει κεφάλι, ανοίγε κάπως τα φτερά, κάνει μια γύρα και τα γλείφει και ξανά από την αρχή. Αυτό είναι συμπεριφορά εφήβου ή είναι έτοιμος για θηλυκιά; Και αν είναι έτοιμος, ποιάς ηλικίας κοπέλα να του πάρουμε για παρέα;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Οπως αναφερεται και στο αρθρο https://petbirds.gr/articles/Παπαγάλοι-Ρίνγκνεκ-ringneck.90/ η συμπεριφορά του φτερωτού σας φύλλου είναι εντελως φυσιολογική. Σχετικά με την αναπαραγωγική ηλικία.. " Η σεξουαλική ωριμότητα για τα αρσενικά αρχίζει με την συμπλήρωση του τρίτου έτους ενώ για τα θηλυκά με την συμπλήρωση του δεύτερου έτους ζωής τους¨"
   
Φόρτωση...