Ακαιρη πτερόρροια, τι να κάνω;

Συζήτηση με θέμα Ακαιρη πτερόρροια, τι να κάνω;, που ξεκίνησε από redbird, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 31 Ιαν 2009.

 1. redbird

  redbird PB New Member

  Kαλησπέρα. Το καναρινάκι μου χάνει πάρα πολλά φτερά. Είναι σε εσωτερικό χώρο χειμώνα καλοκαίρι. Είναι το καναρινάκι που μου έδωσε η κυρία που δεν μπορούσε να το φροντίζει άλλο. Τρώει κανικά δεν είναι φουσκωμένο αλλά σταμάτησε να κελαηδάει. Τι να κάνω;:confused:
   
 2. Συμπλήρωσε τη φόρμα που θα βρεις εδώ σε παρακαλώ:petBirds Forum - Ανακοινώσεις στο Forum : Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών

  Η πτερόρροια αυτή την εποχή μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένες συνθήκες διαβίωσης (φως ή θερμότητα),διατροφής, εξωπαράσιτα ή προσβολή του οργανισμού από βακτήρια ή μύκητες.
   
 3. redbird

  redbird PB New Member

  Ηλικία πουλιού:4 ετών περίπου
  Φύλο:αρσενικό
  Χώρος εκτροφης:εσωτερικός
  Θερμοκρασία χώρου 18 βαθμους
  Ημερομηνία απόκτησης πουλιου:8/11/08
  Ημερομηνία εμφάνισης συμπτωμάτων: πριν τρείς μέρες
  Διατροφή:μείγμα σπόρων αυγοτροφή,μαρουλακι,και μήλο
  Αξιολόγηση περιτωμάτων:κανονικά
  Αναπνοή(συριγμοί,δυσπνοια κλπ): οxι
  Κινητικότητα:Kανονική
  Τρέφετιαι κανονικά;:ναι
  Προηγηθείσα θεραπεά: οχι
  Καραντίνα: οxi
  Παρατηρησεις:χάνει πολλά πουπυλά
   
 4. Βέρρα από τις πληροφορίες που μου δίνεις δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Καταρχήν αν είναι εύκολο να ποστάρεις μια φωτό ίσως να μπορούσα να σχηματίσω μια γνώμη.
  Στο ενδιάμεσο έλεγξε το μικρό για ψείρες επειδή είναι μέσα πιθανό να υπάρχουν(ειδικά κάτω από τα φτερά και στην πλάτη ανάμεσα από αυτά), και εξέτασε αν λείπουν πούπουλα γύρω από τα μάτια, στο κεφάλι τον λαιμό. Επίσης κοίτα μην είναι άκαριΑκάρεα της Τραχείας (πιθανότητα λόγω διακοπής κελαϊδήματος).
   
Φόρτωση...