Ακάρεα της τραχείας

  • Θεματοθέτης dikatgreece
  • Ημερομηνία
D

dikatgreece

PB Member
Εγγραφή
4 Δεκ 2007
Μηνύματα
710
PB Points
35
Πόλη
Αθήνα-Ρόδο
Νέο Άρθρο: Ακάρεα της τραχείας

Απόσπασμα είπε:
Τα ακάρεα της τραχείας εισέρχονται στην αναπνευστική οδό του πτηνού και με τα νύχια τους γαντζώνονται στους ιστούς δημιουργώντας πληγές και...
Η συνέχεια του Άρθρου: Ακάρεα της τραχείας.

Σχολιασμός Άρθρου
Για παρατηρήσεις ή διευκρινίσεις που αφορούν στο άρθρο ή για να συμπληρώσετε τις πληροφορίες του, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα σχόλια του άρθρου.
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
11.728
PB Points
1.095
Πολύ καλή δουλειά, μια περίληψη των θεμάτων που έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα.

Να σημειώσω ότι το Chevi-tren της Chevita καλύπτει μόνο τα εκτοπαράσιτα και όχι το άκαρι της τραχείας.
 
D

dikatgreece

PB Member
Εγγραφή
4 Δεκ 2007
Μηνύματα
710
PB Points
35
Πόλη
Αθήνα-Ρόδο
Της Tafarm είναι το Acaricine και στη συσκευασία είναι 2 φιαλίδια που τα αναμειγνύεις. Αντίστοιχα, το Pulmosan είναι της Bogena. Το Vetermec δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου αλλά μου φαίνεται αρκετά καλή λύση.
 
Ο

ορεστης

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2007
Μηνύματα
98
PB Points
5
Πόλη
Αθήνα
ΠΡΟΤΑΣΗ: Όσοι από τους φίλους είχαν πρόβλημα με ακάρεα, ας αναφέρουν το είδος του πουλιού, την θεραπεία που έκαναν, την επιτυχία της θεραπείας, αν έκαναν θεραπεία σε όλα τα άλλα υγιή πουλιά, τι απώλειες είχαν σε πουλιά (αν είχαν) και που το αποδώσανε αυτό, αν έκαναν απολύμανση στα κλουβιά τους και με τι ή αν όχι, αν υπήρξε υποτροπή στα ακάρεα ή αν τα πουλιά γιατρεύτηκαν οριστικά και αν δώσανε και αντιβίωσή μετά ή άλλα φάρμακα.

Όλα αυτά τα γράφω μιας και είναι -απ’ ότι κατάλαβα- από τα πιο τοξικά φάρμακα και όταν πρέπει να κάνεις θεραπεία σε όλα τα πουλιά σου, το πράμα σοβαρεύει γιατί είναι πιθανόν να πληρώσουν και κάποια από τα υγιή τη... νύφη.

Και κάτι άλλο σχετικά με το vetermec. Εγώ πήρα εάν μπουκαλάκι αλλά δεν είναι αυτό που έδειξε ο Αλέξανδρος. Είναι πρασινοάσπρο και από κει που το πήρα μου είπαν ότι είναι ενέσιμο αλλά μπορείς να το διαλύσεις στο νερό κατά τα γνωστά (1κκ σε 940κκ νερό). Όμως, δεν ξέρω την περιεκτικότητα σε Ιβερμεκτίνη του καθενός από αυτά γιατί μπορεί να διαφέρουν και τότε... αντίο.

Προσοχή λοιπόν.
 
Stfns

Stfns

PB Known Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2014
Μηνύματα
1.565
PB Points
170
Πόλη
Καλλιθέα
Όνομα
Στέφανος
Πτηνά
Καναρίνια
Ο "Πύραυλος" το Νοέμβριο του 2011 προσβλήθηκε από ακάρεα τραχείας. Σας παραθέτω βίντεο για να δείτε τα συμπτώματα. Με τη χρήση pulmosan το πουλάκι σώθηκε και σήμερα χαίρει άκρας υγείας.

 
Top