Πρόσφατα

Ακάρεα της τραχείας

Thread starter #1
Νέο Άρθρο: Ακάρεα της τραχείας

Απόσπασμα είπε:
Τα ακάρεα της τραχείας εισέρχονται στην αναπνευστική οδό του πτηνού και με τα νύχια τους γαντζώνονται στους ιστούς δημιουργώντας πληγές και...
Η συνέχεια του Άρθρου: Ακάρεα της τραχείας.

Σχολιασμός Άρθρου
Για παρατηρήσεις ή διευκρινίσεις που αφορούν στο άρθρο ή για να συμπληρώσετε τις πληροφορίες του, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα σχόλια του άρθρου.
 

Stavros

Administrator
Staff Member
#3
Πολύ καλή δουλειά, μια περίληψη των θεμάτων που έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα.

Να σημειώσω ότι το Chevi-tren της Chevita καλύπτει μόνο τα εκτοπαράσιτα και όχι το άκαρι της τραχείας.
 
Thread starter #4
Της Tafarm είναι το Acaricine και στη συσκευασία είναι 2 φιαλίδια που τα αναμειγνύεις. Αντίστοιχα, το Pulmosan είναι της Bogena. Το Vetermec δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου αλλά μου φαίνεται αρκετά καλή λύση.
 
#5
ΠΡΟΤΑΣΗ: Όσοι από τους φίλους είχαν πρόβλημα με ακάρεα, ας αναφέρουν το είδος του πουλιού, την θεραπεία που έκαναν, την επιτυχία της θεραπείας, αν έκαναν θεραπεία σε όλα τα άλλα υγιή πουλιά, τι απώλειες είχαν σε πουλιά (αν είχαν) και που το αποδώσανε αυτό, αν έκαναν απολύμανση στα κλουβιά τους και με τι ή αν όχι, αν υπήρξε υποτροπή στα ακάρεα ή αν τα πουλιά γιατρεύτηκαν οριστικά και αν δώσανε και αντιβίωσή μετά ή άλλα φάρμακα.

Όλα αυτά τα γράφω μιας και είναι -απ’ ότι κατάλαβα- από τα πιο τοξικά φάρμακα και όταν πρέπει να κάνεις θεραπεία σε όλα τα πουλιά σου, το πράμα σοβαρεύει γιατί είναι πιθανόν να πληρώσουν και κάποια από τα υγιή τη... νύφη.

Και κάτι άλλο σχετικά με το vetermec. Εγώ πήρα εάν μπουκαλάκι αλλά δεν είναι αυτό που έδειξε ο Αλέξανδρος. Είναι πρασινοάσπρο και από κει που το πήρα μου είπαν ότι είναι ενέσιμο αλλά μπορείς να το διαλύσεις στο νερό κατά τα γνωστά (1κκ σε 940κκ νερό). Όμως, δεν ξέρω την περιεκτικότητα σε Ιβερμεκτίνη του καθενός από αυτά γιατί μπορεί να διαφέρουν και τότε... αντίο.

Προσοχή λοιπόν.
 
Top Bottom