Αίσθημα επιβίωσης;

RED

PB Member
12 Μαρ 2008
343
11
Αθηνα
#1
Προστατευτικότητα?

Θα ήθελα να μοιραστώ μια μου διαπίστωση μαζί σας. Έχω μια κανάρα η οποία τις προηγούμενες χρονιές που την είχα σε εσωτερικό χώρο για αναπαραγωγή καθόταν στη φωλιά ΜΟΝΟ αφου έκανε το τελευταίο αυγό. Φέτος που την έχω σε εξωτερικό χώρο κάθεται στη φωλιά απο το πρώτο αυγό. Αυτές τις ημέρες ο καιρός δεν είναι καλός, κάνει αρκετό κρύο και φυσαει πολύ. Το γεγονός αυτό μου δημιουργεί την αίσθηση οτι τα καναρίνια (αν οχι όλα, ορισμένα) μπορούν να κρίνουν τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και ανάλογα να προφυλάξουν τα αυγά τους(έτσι ώστε να επιβιώσουν τα μικρά τους). Δεν ξέρω αν αυτό είναι μια πραγματικότητα ή απλά έτυχε. Απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Σας ευχαριστώ.
 
22 Σεπ 2007
901
31
Καρδίτσα
Όνομα
Στέφανος
Πτηνά
Καναρίνια
#2
Δεν νομίζω να είναι τυχαίο. Εξάλλου μη ξεχνάς ότι τα καναρίνια όπως και όλα τα πουλιά καταλαβαίνουν ότι ήρθε ο καιρός για αναπαραγωγή από τις καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία και διάρκεια ημερήσιου φωτός).
 
24 Φεβ 2008
2.810
126
#3
ουτε εγω νομιζω οτι ειναι τυχαιο.
ολα τα ζωα εχουν αναπτυγμενο το ενστικτο της επιβιωσης και αυτο τα βοηθα να επιβιωνουν. ειτε σε θεματα διατροφης, διαμονης και αναπαραγωγης...