Αίσθημα επιβίωσης;

Συζήτηση με θέμα Αίσθημα επιβίωσης;, που ξεκίνησε από RED, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 11 Μαϊ 2008.

 1. RED

  RED PB New Member

  Προστατευτικότητα?

  Θα ήθελα να μοιραστώ μια μου διαπίστωση μαζί σας. Έχω μια κανάρα η οποία τις προηγούμενες χρονιές που την είχα σε εσωτερικό χώρο για αναπαραγωγή καθόταν στη φωλιά ΜΟΝΟ αφου έκανε το τελευταίο αυγό. Φέτος που την έχω σε εξωτερικό χώρο κάθεται στη φωλιά απο το πρώτο αυγό. Αυτές τις ημέρες ο καιρός δεν είναι καλός, κάνει αρκετό κρύο και φυσαει πολύ. Το γεγονός αυτό μου δημιουργεί την αίσθηση οτι τα καναρίνια (αν οχι όλα, ορισμένα) μπορούν να κρίνουν τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και ανάλογα να προφυλάξουν τα αυγά τους(έτσι ώστε να επιβιώσουν τα μικρά τους). Δεν ξέρω αν αυτό είναι μια πραγματικότητα ή απλά έτυχε. Απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Σας ευχαριστώ.
   
 2. Δεν νομίζω να είναι τυχαίο. Εξάλλου μη ξεχνάς ότι τα καναρίνια όπως και όλα τα πουλιά καταλαβαίνουν ότι ήρθε ο καιρός για αναπαραγωγή από τις καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία και διάρκεια ημερήσιου φωτός).
   
 3. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  ουτε εγω νομιζω οτι ειναι τυχαιο.
  ολα τα ζωα εχουν αναπτυγμενο το ενστικτο της επιβιωσης και αυτο τα βοηθα να επιβιωνουν. ειτε σε θεματα διατροφης, διαμονης και αναπαραγωγης...
   
Φόρτωση...