Ύπνος και παπαγάλοι

Συζήτηση με θέμα Ύπνος και παπαγάλοι, που ξεκίνησε από tilathan, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 13 Νοε 2008.

 1. Διάβασα ότι τα Cockatiel θέλουν 10 με 12 ώρες ύπνο. Επιπλέον το σκέπασμα του κλουβιού είναι σημαντικό για να ηρεμήσει το πουλί.
  Άλλη είναι όμως η απορία μου.

  Πρέπει να σκεπάζουμε το κλουβί μόλις νυχτώσει για να "στείλουμε" τον παπαγάλο για ύπνο ή τον σκεπάζουμε μόλις δούμε ότι θέλει να κουρνιάσει; Αν νυστάζει δηλαδή και στο σπίτι επικρατεί φασαρία, φωτισμός κλπ θα μας δείξει ότι θέλει να πάει για ύπνο;

  Ρωτάω γιατί το cockatiel μου ενώ έχει πάει 23:20, τρώει, πάει πέρα δώθε κλπ.. δεν δείχνει σημάδια νύστας...
   
 2. Και ούτε θα δείξει αφού απορυθμίζεται το βιολογικό του ρολόι.Όταν πρέπει να πάει για ύπνο τον σκεπάζουμε.Αυτό εξαρτάται από το ωράριο το δικό μας.Στον δικό μου τον βάζω για ύπνο στις οκτώ γιατί το πρωί ξυπνάει μαζί με μένα στις έξι,οπότε δεν τον αφήνω μέχρι τις έντεκα ξύπνιο.Αν ξυπνούσα στις επτά θα τον έβαζα μια ώρα αργότερα,πάντα με γνώμονα να συμπληρώνει τις ώρες ύπνου που πρέπει.Όταν λοιπόν νυχτώσει με κριτήριο τις ώρες που πρέπει να κοιμηθεί και σε συνάρτηση του δικού σου προγράμματος βάζε τον να κοιμάται.
   
 3. Σαν μωράκι κανονικά δλδ... ε ρε, έχω γιο και δεν το είχα καταλάβει..χεχε
   
 4. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Καλά όσο περνάει ο καιρός θα το βλέπεις όλο και περισσότερο αυτό.. Είναι σαν να έχεις παιδάκι σε όλους τους τομείς! Του καθαρίζεις κάθε μέρα τα φρουτάκια του να φάει, τον βγάζεις από το κλουβάκι του να κάνει τη βόλτα του, φροντίζεις για το μπάνιο του κλπ...
   
 5. Kαλώς ορίσατε εσύ (δεν ξέρουμε όνομα) και το cockatiel σου στο PetBird. Στη φύση τα πουλιά κοιμούνται όταν σκοτεινιάσει και ξυπνάνε με το φως. Καλό είναι και τα δικά μας να βλέπουν αυτή την αλλαγή (για το βιολογικό τους ρολόι, να καταλαβαίνουν εποχές, χρήσιμο για αναπαραγωγή κλπ), να έχουν >10 ώρες ύπνου βραδυνού, και σταθερή ώρα σκεπάσματος κλουβιού με μικρές αποκλίσεις, μέρος του προγράμματος - ρουτίνας τους. Η σταθερότητα & ο σεβασμός στην τήρηση ωραρίου, τους προσφέρει επιπλέον ασφάλεια & σιγουριά. Μπορούν να κοιμηθούν έστω και αν συνεχίζεται κάποια κίνηση στο σπίτι.
   
 6. Τηλέμαχος λέγομαι, ανανέωσα και το προφίλ πριν λίγο. Όντως, χθες είχε πάει 23:30 και επειδή ήμουν ξύπνιος, καθόταν κι αυτός και έτρωγε κλπ δεν έδειχνε καμία επιθυμία για ύπνο, με το που τον σκέπασα, 2-3 λεπτά ετοιμάστηκε για ύπνο μάλλον και αποκοιμήθηκε.
   
Φόρτωση...