Όταν πάρω παπαγαλο τι να κανω για να με αγαπησει;

Συζήτηση με θέμα Όταν πάρω παπαγαλο τι να κανω για να με αγαπησει;, που ξεκίνησε από kyriakos giorgas, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 17 Απρ 2009.

 1. kyriakos giorgas

  kyriakos giorgas PB New Member

  Ειναι το ερωτημα που πλανιετε αρκετο καιρο τωρα στο μυαλομου...που ξερω αν θα με αγαπιση; η θα αγαπιση αλλο μελος της οικογενιας;ευχαριστω ναστε παντα καλα!ΚΓ;)
   
 2. chrysovalantis

  chrysovalantis PB New Member

  Έτσι όπως το σκέφτομαι και ξέρω από τα υπόλοιπα κατοικίδια που έχω είναι ότι το ζώο (λίγο υποτιμητική έκφραση αλλά δεν μου έρχεται άλλη στο νου αυτή τη στιγμή) συμπεριφέρεται όπως ένας άνθρωπος. Σκέψου ένα παιδί, ένα μωρό. Η μητέρα του και όλο το υπόλοιπο περιβάλλον του δίνουν ιδιαίτερη φροντίδα και στοργή με τη μητέρα να πρωταγωνισεί σε αυτή την περίπτωση. Το παιδί το αντιλαμβάνεται υτό και σε αντάλλαγμα δίνει την αγάπη του. Έτσι πιστεύω πως πρέπει να τα βλέπεις τα πράγματα. Βέβαια θέλω να πιστεύω ότι οι παπαγάλοι δεν φτάνουν στο σημείο που φτάνουν κάποιοι άνθρωποι που όταν ανεξαρτητοποιηθούν κάθε άλλο παρά αγάπη και σεβασμό δείχνουν στους γονείς τους.

  Συνεπώς το θέμα σου με τον παπαγάλο είναι κατα κάποιο τρόπο μια "επένδυση" αγάπης σε μια "μετοχή- αρκούδα" (Μετοχή αρκούδα είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν οι οικονομολόγοι για τις μετοχές που παρουσιάζουν αύξηση τις τιμής τους με σταθερό και αργό ρυθμό). Όσο περισσότερη αγάπη και φροντίδα δίνεις τόσα περισσότερα να περιμένεις σε αντάλλαγμα... Και όλα αυτά με υπομονή.

  Αυτά έχω καταλάβει από αυτά που διάβασα στο φόρουμ. Για ψάξε καλύτερα εδώ μέσα διότι τα παιδιά έχουν καταγράψει τις εμπειρίες τους. Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν μπορείς να τα βρεις γραμμένα σε οποιοδήποτε βιβλίο...

  Αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
   
 3. kyriakos giorgas

  kyriakos giorgas PB New Member

  βαλαντη σας ευχαριστω και πιστευω ο παπαγαλος και ενω τον μεγαλωνης με(αγαπη...)να ανταποδοση περισοτερη στοργη-αφοσιοση,απ'οτι ανταποδιδουμε οι ανθρωποι στους γονειςμας!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...