Παρουσίαση Όταν η φύση.... "ζωγραφίζει"!

Συζήτηση με θέμα Όταν η φύση.... "ζωγραφίζει"!, που ξεκίνησε από alicedros, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 18 Νοε 2015.

 1. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τόσα άρθρα έχουν γραφτεί για τα πανέμορφα καναρίνια ράτσας!! Timbrado, Malinois, Stanfford, Mozaic, κόκκινα, κίτρινα, τοπάζιο... Χρόνια εκτροφής, με προδιαγραφές, standars που πρέπει να τηρούνται, ειδική τροφή για τα χρώματος, εκπαίδευση για τα φωνής, και πολύς κόπος και χρήμα για να διατηρηθούν αυτά τα υπέροχα καναρίνια!! Τι γίνεται με τα κοινά καναρινάκια μας όμως...;;;

  Από την αρχή ξεκίνησα με κοινά καναρινάκια.. Πράσινα και κίτρινα συγκεκριμένα.. πριν 4 χρόνια είδα μια κόκκινη κανάρα και μια μωαζίκ σε ένα πετ σοπ. Αυτό ήταν... κεραυνοβόλος έρωτας που λέμε!! Την πρώτη χρόνια τις ζευγάρωσα με κοινά - παρδαλά, τον επόμενο χρόνο προσπάθησα να βρω μωζαίκ και κόκκινα αρσενικά για να τις ζευγαρώσω, μα δεν τα κατάφερα.. Στη συνέχεια, πέρσι πήρα και μία κανελί με άσπρο θηλυκιά και το σμήνος μου μεγάλωσε κι άλλο! Πλέον έχω 18 καναρινάκια εκ των οποίων τα 2 μόνο είναι χρώματος και όλα τα υπόλοιπα είναι τα γνωστά σε όλους κοινά παρδαλά!

  Τα κοινά - παρδαλά μου παιδάκια που υπεραγαπώ, εγώ προσωπικά τα αποκαλώ και kinder εκπλήξεις!! Κάθε χρόνο ποτέ δε ξέρεις ποια χρώματα θα προκύψουν απ το κάθε αυγό!! Μπορεί να προκύψει μέχρι και ένα εικονικά καναρίνι χρώματος (πχ Άγγελος - βλέπε avatar)!! Αλλά οι χρωματικοί συνδυασμοί, οι αντιθέσεις και το αποτέλεσμα που δημιουργείται από αυτές τις μίξεις χρωμάτων μερικές φορές είναι εντυπωσιακές!!! Ένας καμβάς ζωγραφισμένος απ’ την ίδια τη φύση! Χωρίς προδιαγραφές, χωρίς πρότυπα, χωρίς κόπο, αλλά ένα αποτέλεσμα τόσο ξεχωριστό…. Όχι επειδή είναι παιδιά μου, όχι ότι είμαι λίγο κουκουβάγια αλλά είναι τόσο μοναδικά και ιδιαίτερα που κάθομαι και χαζεύω τι χρώματα έχουν πάνω τους!! Απολαύστε τα ζαχαρωτά μου (την νέα γενιά)!!

  Ερωτόκριτος
  Παρόλο που είναι πολύ ιδιαίτερος και όμορφος, μας έχει τρελάνει με το τραγούδι του από 3 μηνών μωράκι!! Γι αυτό και το όνομα!! Ο Ερωτόκριτος μας, κάνει εντύπωση σε όλους για τις αντιθέσεις που έχει! Είναι καφέ αλλά σε μερικά σημεία έχει ένα πάρα πολύ έντονο πορτοκαλί χρώμα!! Κάτω από τον λαιμό, στην κοιλιά και στα φτερά πτήσης! Ειδικά όταν τραγουδάει (όλη μέρα) και φουσκώνει ο πορτοκαλίς λαιμός του είναι σαν βάτραχος! :p Κρίμα που δεν τον πέτυχα σε φώτο.. 20151115_140933.jpg

  Ερμής ή Άρτεμις (αναλόγως τι θα μας βγει :p )
  Ο (μάλλον) κύριος της φώτο δεν έχει όνομα ακόμα γιατί δεν είμαι σίγουρη ακόμα αν είναι όντως αγοράκι. Τραγουδάει μεν αλλά όχι πολύ... Είναι ένα κλασικό πράσινο καναρινάκι, με πολύ ομοιόμορφο χρώμα, μαύρα πόδια και ράμφος. Το εντυπωσιακό είναι πως οι γονείς του είναι και οι 2 παρδαλοί (καφέ, πράσινο, άσπρο, κίτρινο) και εκείνος αποφάσισε να γίνει σκέτο πράσινο!! Εύγε λοιπόν μικρέ!! :p
  20151115_140638.jpg

  Απόλλωνας
  Αδελφός (μάλλον αγοράκι) του πρασινούλη από πάνω! Ναι όσο και να σας κάνει εντύπωση είναι αδέλφια... Η ίδια μάνα τα τάισε!! Σε διπλανά αυγά ήταν!! :p Κι όμως ο μικρός μοιάζει πιο πολύ με παιδί του Άγγελου (του καναρινιού που έχω στο avatar μου) ή 2 άβαφτων κόκκινων λιποχρωμικών καναρινιών παρά για παιδί 2 κοινών πρασινοκαφέ καναρινιών! Όλη την μελανίνη του μάλλον την πήρε ο αδελφός του!! :p Ούτε ένα μαύρο φτερό!! Έχει ένα υπέροχο πορτοκαλί που ανοίγει και ασπρίζει στις άκρες των φτερών! Και πόδια στο χρώμα του δέρματος!! Μοναδικά τα αδελφάκια!!
  20151115_140844.jpg

  Coffee
  Μάλλον και αυτό αγοράκι στην παρέα μας!! Έχει ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό καφέκίτρινο χρώμα (εξού και το όνομα) με έντονα καφέ ρίγες.
  20151115_140913.jpg

  Mocca

  Η αδελφή του Coffee, δε θα μπορούσα να είχε άλλο όνομα! :p Ναι ναι δε θα το πιστέψετε αλλά είναι αδέλφια και αυτά τα 2 καναρινάκια, όσο και αν δεν μοίάζουν! Ένα κατακίτρινο έντονο καναρινάκι που στις άκρες ασπρίζουν οι φτερούγες της και που έχει το μοτίβο του αδελφού της μόνο στην πλάτη!!! Μοναδικό εεεε?? :)
  20151115_140820.jpg
  20151115_141008.jpg

  Ginger
  Εδώ η μικρή μας κανελή κυρία (μάλλον)! Με μάνα την κανέλα δε θα μπορούσε να είχε άλλο όνομα! Στο σώμα της επικρατεί ένα καφεκόκινο - κανελί χρώμα, που μ αρέσει πάρα πολύ, με καφέ ραβδώσεις στην πλάτη. Μα το πιο εντυπωσιακό είναι τα χρώματα του κεφαλιού! Έχει ένα υπέροχο ασπροκίτρινο δαχτυλίδι γύρω απ τον λαιμό της, και ταυτόχρονα η ουρά της, η κοιλιά της και τα ακριανά φτερά πτήσης της είναι και αυτά άσπρα με κιτρινωπή απόχρωση που ταιριάζει τέλεια με το χρώμα που έχει στον κορμό της! Και να ήθελες να την ζωγραφίσεις δε θα μπορούσες!!
  20151115_140618.jpg

  Silver
  Δε θα μπορούσε να είχε άλλο όνομα!! Με τέτοια μοναδικά χρώματα... ο απόλυτος Silver!! Εγώ κάθομαι και τον χαζεύω... αδελφός της Ginger. Δυστυχώς οι φώτο τον αδικούν... Το καφέ, το κανελί και το πορτοκαλί παίζουν και ζωγραφίζουν το αποτέλεσμα που βλέπετε παρακάτω... Στην κοιλιά του επικρατεί ένα κανελοπορτοκαλί χρώμα, και η ράχη του έχει καφέ ρίγες. Αυτό που με εντυπωσιάζει εμένα είναι τα χρώματα από τον λαιμό και πάνω.. Στις περιοχές γύρω απ τα μάτια, το φτέρωμά του είναι πορτοκαλί, μα τα μάγουλα και το δαχτυλίδι γύρω απ το λαιμό έχουν μια ασημένια απόχρωση!! Από κει και το όνομα του!! Ίσως να είμαι υπερβολική εγώ ή κουκουβάγια, αλλά στα μάτια μου είναι πολύ ιδιαίτερος!! :D 20151115_140942.jpg
  20151115_140925.jpg
  20151115_141042.jpg

  *Φυσικά αυτό το θέμα δεν είναι για να πείσω πως πρέπει να ζευγαρώνουμε καναρίνια ράτσας με τα κοινά καναρινάκια. Είναι για να σας δείξω τα καμάρια μου και τα διάφορα ξεχωριστά χρώματα που έχουν!! Το καλύτερο είναι να ζευγαρώνουμε το κάθε καναρίνι με το ζευγάρι που του ταιριάζει. Μωζαίκ με μωζαίκ, τιμπράντο με τιμπράντο και πάει λέγοντας!

  *Οι φωτογραφίες δεν αποτυπώνουν καλά τα χρώματα.. από κοντά είναι πιο έντονα και πιο εντυπωσιακά. Κουνιόντουσαν κιόλας τα άτιμα!

  *Οι φώτο είναι πριν το γενικό καθάρισμα οπότε αν δείτε καμία κουτσουλιά στα κλαδιά δεν έμεινε για πολύ! ;)
   
 2. George98

  George98 PB Active Member

  Πολύ ενδιαφέρον θέμα τα κοινά καναρινάκια και εδώ αποδεικνύετε πως και αυτά μπορεί να μας αρέσουν εξίσου ή και περισσότερο ακόμη απο κάποιας ράτσας... πανέμορφα Αλίκη να τα χαίρεσαι !
   
 3. Να τα χαίρεσαι γερά και δυνατά Αλίκη, είναι όλα πανέμορφα!!! (με κέρδισαν ο Ερμής και ο Απόλλων:D)
   
 4. evans

  evans PB Member

  :thumbsup::thumbsup::DΝα τα χαιρεσαι δυνατα και γερα!!!!!!Εμενα ο Ερωτοκριτος,η Ginger και ο Ερμης με κερδισαν!!!
   
 5. Να τα χαιρεσαι οοοολα Αλικη!!!!
  Να σου ζησουν!!!!!!
   
 6. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Αν ημουν Αθηνα θα σου κλεβα τον coffee γιατι εχω ενα σχεδον ισιο πιθανοτατα θηλυκο!!

  Να τα χαιρεσαι ολα! Κ γω με κοινα ξεκινησα και αν τυχον συνεχισω με κοινα θα ειναι!!
   
 7. :Dμια χαρά τα...μοιραστήκαμε! έτσι μπράβο, να μην έχουμε...:pκαυγάδες! :thumbsup:
   
 8. theodr

  theodr PB Member

  Είναι όλα τους υπέροχα Αλίκη και μοναδικά.
   
 9. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Να τα χαίρεσαι Ο τρόπος που τα παρουσιάζεις δείχνει πόσο πολύ τα αγαπάς.Μπράβο σου :)
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Όλα κουκλάκια, καλότυχα να είναι , να τα χαίρεσαι και να αυξάνονται και να πληθύνονται ! :)
   
 11. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Πολύ όμορφα τα πουλάκια σου Αλίκη!:thumbsup: Φαίνεται η μεγάλη αγάπη που τους έχεις απο τον τρόπο που τα περιγράφεις και μιλάς γι'αυτά. ;)
   
 12. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα όμορφα λόγια σας!! Η αλήθεια είναι πως τους έχω αδυναμία και αυτό φαίνεται!! Δεν μπορώ να το κρύψω.. :p

  Είσαι το ενιαίου χρώματος Σίσσυ μου εεε? ;)

  Έλα να συμπεθερέψουμε ρε συυυυ!!! :p

  χαχαχα μωρέ αυτά θα αυξάνονται και θα πληθύνονται εγώ θα μείνω χωρίς σπίτι όμως!! Θα με διώξουν!! :p
   
 13. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Φοβερή και μεγάλη η παρουσίαση.
  Τα πουλιά είναι μοναδικά.... το καθένα από μόνο του και όλα μαζί... .
  Η μεγάλη σου αγάπη γι αυτά είναι δύσκολο να κρυφτεί.
  Μπράβο Αλίκη.
   
 14. Όπως ο κάθε άνθρωπος έχει μοναδικό δαχτυλικό αποτύπωμα, έτσι και το καθένα από τα καναρίνια σου έχει τον δικό του, μοναδικό χρωματισμό και σχέδια που το ξεχωρίζει ανάμεσα στα μέλη του σμήνους!
  Πραγματικά με κέρδισαν και τα θαύμασα! Είναι τόσο γλυκά, χρωματιστά, τσαχπίνικα και ιδιαίτερα!
  Σου εύχομαι να τα χαίρεσαι και να τα καμαρώνεις πολλά χρόνια! Αν και είμαι σίγουρος για αυτό με τόση προσοχή και φροντίδα που τους παρέχεις, μα πάνω από όλα...ΑΓΑΠΗ που ξεχειλίζει!!!:thumbsup:
  Με αγάπη, Αμβρόσιος!!!;)
   
 15. patilas

  patilas PB Member

  Πολυ ομορφα πουλακια μπραβο
   
 16. Μπράβο Αλίκη! Πανέμορφα και μοναδικά τα καναρίνια σου. Εύχομαι υγιή και ευτυχισμένα να είναι για όλη την μακρόχρονη ζωή τους. Ψηφίζω με σειρά προτίμησης:
  1. Ερωτόκριτο
  2. Ginger
  3. Silver
  4. Mocca
  5. Αρτέμιδα
  6. Coffee
  7. Απόλλωνα

  Θα ήθελα να δω φωτογραφίες και από τους γονείς καθενός από τα 7 θαύματα της Αλίκης.
   
 17. πολύ όμορφα όλα τους Αλίκη, να τα χαίρεσαι και να τα καμαρώνεις!!!!!
  (ψηφίζω Ginger και Silver)
   
 18. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  Αλικάκι..είναι τρελά κουκλιά!! τρελά λέμε!! το θέμα,ναι..όντως ήταν κάτι που έλειπε!! οφείλω να ομολογήσω πως τα χάζεψα όλα πάνω από 4 φορές,αλλά με κέρδισε ο SILVER..εντάξει,συμπεθέρα?:thumbsup:;):D
   
 19. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Χαίρομαι που σ αρέσουν τα μικρά μου Γιάννη μου!!! Το ότι είσαι υπερμάχος και λάτρης των καναρινιών ράτσας είναι ένας λόγος παραπάνω να είμαι πιο περήφανη καναρινομαμά!!! :p Σ ευχαριστώ.. :)

  Να σαι καλά Αμβρόσιε μου!!! Σ ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου... Μακάρι να τα χαίρομαι τα μικρούλια μου!! :D

  :D :D :D

  Σ ευχαριστώ πολύ Στέφανέ μου!! Βλέπω έχεις αδυναμία στα ιδιαίτερα χρώματα!! ;):D:thumbsup:

  Θα προσπαθήσω να τους ανεβάσω και τους γονείς.. αλλά θα σας τρελάνω με τα χρώματα και πως βγήκαν τα μικρά!! :p

  Σ ευχαριστώ πολύ Γιάννη μου!! Τα αδελφάκια σ αρέσουν εεε?? :thumbsup:

  χαχαχα και ξέρεις έχει αρχίσει να τραγουδάει πολύ και ο Silver!!!! Εντάξει συμπέθερε!!! Απλά να δούμε και την νύφη.. θέλουμε και προίκα χαχαχαχαχα
   
 20. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  όταν με το καλό,κατά την νέα περίοδο,δουν το φως της μέρας οι νεοσσοί τους,όπως στο είχα πει άλλωστε το ένα θα έρθει στην παρέα σου..και δεν το συζητώ!!;):)
   
Φόρτωση...