Όταν η κανάρα σηκώνεται από τη φωλιά, φουσκώνει

Συζήτηση με θέμα Όταν η κανάρα σηκώνεται από τη φωλιά, φουσκώνει, που ξεκίνησε από pavlos77, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 31 Μαϊ 2014.

 1. pavlos77

  pavlos77 PB New Member

  Σήμερα το θηλυκο έβγαλε 5αυγο και κάθεται συνέχεια πάνω, οταν σικονετε το αρσενικό δεν την αλλάζει. Όμως κάποιες φορές φουσκώνει πολύ, έτσι πρέπει να είναι;
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τι εννοείς όταν σηκώνεται το αρσενικό δεν την αλλάζει?? Ποιο φουσκώνει πολύ??
   
 3. pavlos77

  pavlos77 PB New Member

  Όταν το θηλυκο σικονετε για να φάει κτλ το αρσενικό δεν πρέπει να κάτσει στην φωλιά. 2το αρσενικό φουσκώνει πολύ γίνεται σαν μπάλα τένις.εκανα λάθος το θηλυκο σικονετε. ..
   
 4. Ariadnh

  Ariadnh PB Known Member

  Οχι δεν καθεται ο αρσενικος οταν σηκωνεται η θηλυκια για να φαει.. Σπανια γινεται αυτο.. Το δευτερο που εγραψες εν το καταλαβα
   
 5. pavlos77

  pavlos77 PB New Member

  Πώς να το περιγράψω, στο πλάι στα φτερά τα φουσκώνει πολύ οχι τα φτερά άλλα ακριβώς απο κατω. Κσι να ρωτήσω κάτι τα έχω εξω τώρα και το βράδυ δηλαδή την νύχτα υπάρχει πρόβλημα;
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν ο αρσενικός σου φουσκώνει σαν μπαλάκι του τένις όχι μόνο όταν κοιμάται αλλά και την μέρα τότε είναι άρρωστος.. Τρώει πίνει κανονικά?? Ή απλά κάθεται όλη μέρα φουσκωμένος στον πάτο του κλουβιού??

  Μπορείς να τα έχεις έξω αρκεί να είναι προφυλαγμένα από καιρικά φαινόμενα (βροχή, ρεύματα αέρα κτλ) και προστατευμένα από τα αρπακτικά! Ιπτάμενοι κίνδυνοι!
  Προστασια απο αρπακτικα
   
 7. pavlos77

  pavlos77 PB New Member

  Και την ημέρα ,αλλά δεν μένει έτσι πάντα για κανένα λεπτό τώρα που τον βλέπω είναι μια χαρά. Τρώει πίνει κανονικα, το μαρούλι που του εδωσα το έχει σκίσει, και ξινει το κεφάλι του πολύ στην βεργα που κάθονται.
   
 8. pavlos77

  pavlos77 PB New Member

  20140530_151912.jpg 20140530_151912.jpg Αυτός είναι ο αρσενικός. ..
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλό θα ήταν να μην τους δίνεις μαρούλι... Δεν προσφέρει πολλά και υπάρχει κίνδυνος από τα φυτοφάρμακα... Δίνε τους μπρόκολο, κουνουπίδι, ραδίκια, αντίδια, μήλο και βότανα είτε αποξηραμένα είτε χλωρά.

  Αν είναι μόνο για ένα λεπτό μήπως απλά τινάζει το φτέρωμα του και καθαρίζεται?? Δε ξέρω.. Εσύ είσαι εκεί και τα παρατηρείς... Αν τον βλέπεις πάντως να είναι φουσκωμένο σαν μπαλάκι του τένις τότε αυτό δείχνει ασθένεια..
   
 10. pavlos77

  pavlos77 PB New Member

  Εδώ είναι το ζευγάρι. ..
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 11. Νομίζω πως ο πάτος τους και τα κλαδιά θα έπρεπε να ήταν καθαρότερα.:)
   
 12. pavlos77

  pavlos77 PB New Member

  Στο πατο έχει άμμο, τα κλαδιά θα τα φτιάξω. Και κάτι άλλο τους δίνω βιταμίνη με το νερο versele laga ferti-vit στα 250 μλ νερού ενα κουταλάκι (το έχει μέσα συσκευασία) αλλα τα 250 μλ είναι πολλοί, μήπως μπορώ να φτιάξω 1 λίτρο και να τους δίνω καθε μέρα όσο χρειάζεται η πρέπει να φτιάξω 250 κάθε μέρα και το υπόλοιπο γύρω στα 100 μλ να πετάω;
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Παύλο όχι ένα κουταλάκι του γλυκού! Θα βάζεις όσο το κυπελάκι που έχει μέσα η συσκευασία!

  Τώρα που έχουν αυγά μη δίνεις τίποτα! Μόνο σπόρους και φρέσκο νερό καθημερινά!
   
 14. pavlos77

  pavlos77 PB New Member

  Καλά που το λες γιατί συνεχίζω να τουσ δίνω το νερό με βιταμίνη, μαλιστα από σήμερα κομμένο.
   
Φόρτωση...