Ήταν αρσενικό ή θηλυκό το zebra;

Συζήτηση με θέμα Ήταν αρσενικό ή θηλυκό το zebra;, που ξεκίνησε από giannis.kirp., στο Forum 'Γενικά Θέματα για Εξωτικά Πουλιά' του PetBirds, 2 Φεβ 2014.

 1. Σήμερα έκανα μια βόλτα για να βρω αρσενικό zebra για το θηλυκό που σύντομα θα αποκτήσω και είχα προβληματιστεί αν θα το βάλω με το άλλο ζευγάρι που έχω ή θα πάρω και έναν αρσενικό ακόμα για να κάνω καινούργιο ζευγάρι όπως ανέφερα στο θέμα 2 θηλυκά και ένα αρσενικό zebra. Τέλος πάντων το θέμα είναι πως σήμερα σε ένα pet shop είδα ένα zebra που δεν είχε καφέ Φτερά στο πλάι και ήταν γκρίζο αλά είχε μαύρα μάγουλα και για αυτό μου είπαν πως είναι αρσενικό. Τι είναι τελικά ???

  Όλες οι ιδέες δεκτές!:)
   
 2. Χωρις να εχω zebra Γιαννη νομιζω πως τα αρσενικα εχουν πορτοκαλι μαγουλα όπως το πισω της φωτο σου.
   
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  έτσι ήταν; αν ναι είναι μετάλλαξη black cheek και είναι αρσενικό bc_male.jpg
   
 4. Ναι έτσι αλά με λιγότερο μαύρο στο στήθος και στο πλάγια.
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ίσως είναι μικρό σε ηλικία, αρσενικό είναι. Προσωπικά μου αρέσει πολύ, θα του έπαιρνα λευκό θηλυκό.
   
 6. Ευχαριστώ πολύ θα ρωτήσω τον πετσοπίστα και θα σας πω αν μπορέσω θα ανεβάσω και φωτογραφία.
   
 7. Στα Black Cheeked Zebra Finches τόσο τα θηλυκά όσο και τα αρσενικά έχουν μαύρα μάγουλα. Παρόλα αυτά, τα θηλυκά ξεχωρίζουν από την έλλειψη μαύρων γραμμών στο στήθος καθώς και των βουλών στα πλάγια.

  [​IMG]
   
 8. Παιδιά σήμερα πέρασα ξανά και τον ρώτησα και μου είπε πως δεν ξέρει τίποτα σχετικά με αυτή τη μετάλλαξη. Το παρατήρησα καλά και είδα πως είχε κατάμαυρο στήθος αλλά καθόλου μαύρο στα πλάγια. Θα ανεβάσω φωτογραφία το βράδυ.
   
 9. Ωραία... περιμένουμε να μας δείξεις φωτό. Πάντως λογικά ειναι αρσενικό αφού έχει κατάμαυρο και με ραβδώσεις στήθος... ! :)
   
 10. Τελικά είναι αρσενικλο και μου το επιβεβαίωσε αλλά παρατήρησα ότι τα άλλα πουλιά που ήταν μαζί του στο κλουβίήταν άρρωστα και κσκοφροντισμένα
   
 11. Δυστυχώς αυτές οι συνθήκες επικρατούν στα περισσότερα πετ σοπ....
   
 12. Όντως και για αυτό αποφάσισα να ψάξω κάπου αλλού.
   
Φόρτωση...