Έτοιμη αβγοτροφή & βιταμίνες

Συζήτηση με θέμα Έτοιμη αβγοτροφή & βιταμίνες, που ξεκίνησε από marios2407, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Ιουν 2016.

 1. marios2407

  marios2407 PB New Member

  Παιδία χαιρετώ, για ακόμη μια φορά την βοήθεια σας. Αγόρασα τα πιο κάτω σκευάσματα σήμερα. (αβγοτροφή και βιταμίνες). Η αβγοτροφή στις οδηγίες γράφει: 1-2 φόρες την ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες του πτηνού. Δηλαδή δεν την έχω μόνιμα μέσα στο κλουβί; Όσο αφορά τις βιταμίνες γράφει 1-3 σταγόνες στο μίγμα ζωοτροφών. Ενώ στο pet shop μου ανάφερα ότι μπορεί να μπει και στο νερό.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Για τις βιταμίνες θα ακολουθήσεις τις οδηγίες της συσκευασίας. Και είναι καλύτερα να τις ανακατεύεις στην αυγοτροφή παρά στο νερό που αλλοιώνεται πολύ γρήγορα.
  Κόκκινα είναι τα καναρίνια σου;
  Περίμενε γιατί πρέπει να πάρεις οδηγίες πιο συγκεκριμένες σ' αυτή την περίπτωση.
  Γενικά την αυγοτροφή τώρα το καλοκαίρι βάζουμε λίγο και αν δεν έχει καταναλωθεί, την αφαιρούμε μετά από 4-5 ώρες.
  Τον χειμώνα μπορείς να την αφήνεις από το πρωί μέχρι την δύση γύρω στις 5 μμ.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Σε τι φάση βρίσκονται τα πουλιά;
   
 4. marios2407

  marios2407 PB New Member

  τα πουλιά είναι σε φάση περίεργη ;) γιατί η καναρα είναι στη φωλιά με 4 αβγά τα οποία είναι άσπορα - απλά την αφήνω να κάνει τον κύκλο της - και το αρσενικό απλά κόβει βόλτες. Είναι μικρός το πιο πιθανό αν και μου είπαν ότι είναι του 2015 πιστεύω ότι είναι από τις πρώτες γέννες το 2016 ή τις τελευταίες του 2015 και δεν έχει ωριμάσει ακόμη. Πτερόρροια δεν έχει αρχίσει ακόμη.

  ευχαριστώ. τα καναρίνια μου είναι κίτρινα και λέω να τα κοκκινίσω.
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Μια φορά την εβδομάδα τότε, μέχρι να έρθει η πτερόρροια.

  Δεν γίνεται αυτό που θέλεις να κάνεις. Κοκκινίζουν μόνο τα πουλιά από την παράγοντα. Κάνε μια αναζήτηση στα άρθρα μας με αυτόν τον όρο για να ενημερωθείς περισσότερο.
   
 6. marios2407

  marios2407 PB New Member

  ok :) ευχαριστώ...
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Να αλλάξεις την αυγοτροφή και να πάρεις μία για κίτρινα καναρίνια και όπως είπε ο Σταύρος μια φορά την εβδομάδα. Χώρισε το ζευγάρι, και του χρόνου θα είναι υγιή και θα σου κάνουν πολλά μικρά! :) Τις βιταμίνες για το νερό για ποιο λόγο τις πήρες??
   
 8. marios2407

  marios2407 PB New Member

  ευχαριστώ. Τις πήρα απλά χωρίς ιδιαίτερο λόγο...όπως πάντα πας να πάρεις κάτι και πέρνεις και άλλες μ@!*&ιες;) εγώ για να πάρω μικρές ποτίστρες πήγα ;)
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δεν είναι κακό να δώσεις βιταμίνες για το νερό... Μπορείς να δώσεις για 2-3 μέρες και μετά να δώσεις πάλι στην πτερόροια που το έχουν ανάγκη 2-3 φορές την εβδομάδα. Αλλά γενικά να τις φυλάς στο ψυγείο. Τις πήρες που τις πήρες, μην σου χαλάσουν και τις πήρες τσάμπα! :)
   
 10. marios2407

  marios2407 PB New Member

  Με προβλημάτισε λίγο γιατί γράφει 1-3 σταγόνες στο μείγμα ζωοτροφών....
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Γενικά είναι καλύτερο να δίνουμε ό,τι έχουμε σε σταγόνες ή σε σκόνη καλύτερα στην αυγοτροφή και όχι στο νερό γιατί χαλάει. Στις οδηγίες πόσες σταγόνες γράφει σε πόσα γραμμάρια αυγοτροφής?? Το έχει ετσι αόριστα??
   
 12. marios2407

  marios2407 PB New Member

  1-3 σταγόνες
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και εδώ: https://petbirds.gr/articles/bogena-multi-vit-for-birds-beaphar.246/ το λέει... Λέει στην αυγοτροφή μιας ταίστρας... Βάλε 2 σταγόνες σε 100 γραμμάρια και θεωρώ θα είναι οκ. οϋτε παραπάνω απ ότι πρέπει ούτε και λιγότερο. :)
   
 14. marios2407

  marios2407 PB New Member

  Ευχαριστώ
   
 15. Η ακόμη καλύτερα, marios2407 γιατί δεν δίνεις φρέσκο αυγουλάκι που είναι και πιο θρεπτικό; Πρόσεξε όμως δεν θα τους βάζεις μισό αυγό. Δεν πρόκειται να το φάνε όλο και θα χαλάσει κιόλας. Θα θρυμματίζεις ένα αυγό και θα προσφέρεις μια κουταλιά του γλυκού ανά πουλί. Έτσι είσαι σίγουρος ότι θα το τρώνε όλο, χωρίς να αλλοιώνεται λόγω ζέστης. Το υπόλοιπο το φυλάς στο ψυγείο το πολύ για 3 ημέρες.
   
Φόρτωση...