Έντονο ξύσιμο σε Budgie

Συζήτηση με θέμα Έντονο ξύσιμο σε Budgie, που ξεκίνησε από Betas, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 16 Σεπ 2009.

 1. Betas

  Betas PB New Member

  Πριν απο 2-3 μέρες μου χαρίσανε 2 Budgerigars αλλά δεν έχω ιδέα απο παπαγαλάκια. Πήρα 1 βιβλίο να φιαβάσω και πολλά άλλα πράγματα για τα παπαγάλια αλλά παρατηρώ οτι το 1 ξύνεται αρκετά πίσω απο τα φτερά και στο λαιμό του. Το άλλο μια χαρά δεν κάνει τίποτα. Το βιβλία δεν λέει τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση όμως.. Να αρχίσω να ανησυχώ τι να κάνω?
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Καλώς ήρθες στην παρέα μας και να χαιρεσαι τα φιλαράκια σου!

  Οταν λες ξύνεται , μπορείς να περιγραψεις τι ακριβώς κάνει και με τι συχνότητα??

  Τα παπαγαλάκια αρέσκονται στο να περιποιούνται το φτέρωμά τους καθαρίζοντας ενα ενα τα πούπουλά τους με το ράμφος τους, τρίβοντας το κεφαλάκια τους στο ουροπύγιο για να το περάσουν με λιπαντικό να γυαλίζει και να αδιαβροχοποιείται και οταν υπάρχουν σημεία που δεν φτάνουν, βάζουν καποιο άλλο παπαγαλάκι να τα ξύσει! Είναι απολαυστικές αυτες οι στιγμές ,ειδικά μετα το μπάνιο τους.

  Αρχιζουμε και ανησυχουμε οταν το ξύσιμο είναι παρα πολυ συχνό ,οταν καθονται λιγο φουσκωμένα...τοτε υποψιαζόμαστε για ψείρες. Αν όντως πρόκειται για ψείρες πρέπει να εφαρμόσεις καποια θεραπεία. Αλλά μεχρι τοτε παρατηρησε τα σε πολλές στιγμες της καθημερινότητα τους για να αξιολογήσεις σωστα την κατάσταση και να πράξεις αναλόγως! Περιμενουμε νεότερα!:)
   
Φόρτωση...