Ένα διαφορετικό μπαλκόνι

Συζήτηση με θέμα Ένα διαφορετικό μπαλκόνι, που ξεκίνησε από dikatgreece, στο Forum 'Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων' του PetBirds, 26 Δεκ 2008.

 1. Πρόσφατα διαμόρφωσα το μπαλκόνι του σπιτιού ώστε να ξεχειμωνιάσουν τα μικρά μου, καθόσον πλέον είναι αρκετά τα κλουβιά και δε χωράν στο σπίτι.
  Η κατασκευή/διαμόρφωση περιλαμβάνει ένα ντέξιον αγορασμένο από το praktiker διάστασης 180*80*35, το οποίο αρχικά έντυσα με νάυλον διαφανές ( επιτραπέζιο τραπεζομάντιλο διότι έχει καλύτερη διαφάνεια) (το οποίο στερεώθηκε με βίδες, ροδέλα λαστιχάκι βρύσης και ροδέλα παξιμάδι) και στη συνέχεια εξωτερικά έβαλα αφρώδες μονωτικό για διατήρηση θερμότητας ( το οποίο στερεώθηκε σε 4 σημεία με βίδες). Σαν πόρτα έχω διαφανές πλαστικό που έρχεται μονοκόματο από την πλάτη εμπρός και στερεώνεται αριστερά με σκρατσ.Επιπλέον κατέβασα τη τέντα χαμηλά ( έχει σιδερένιους οδηγούς) έως το ύψος του κάγγελου. Στα κάγγελα έβαλα νάυλον ώστε να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία κάπως και να αποφύγω τα ρεύματα αέρα.
  Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είοναι σήμερα στις 20:30 η θερμοκρασία εντός της κατασκευής να είναι 11,8οC και η θεμοκρασία μπαλκονιού 10ο C.
  Παρακάτω βάζω φωτό.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. RED

  RED PB New Member

  Κώστα πολύ καλή η κατασκευή σου. Κάτι ανάλογο εχω φτιάξει και εγώ με την διαφορά οτι το νάυλον που χρησιμοποίησα δεν εχει τόσο καλή διαφάνεια. Μπορείς να πείς απο που το πήρες (επιτραπέζιο τραπεζομάντιλο)?
   
 3. Λευτέρη σε όλα τα καταστήματα με είδη οικιακής χρήσης πουλούν τέτοιο νάυλον που είναι ειδικά για τραπεζομάντιλο. Το πλάτος αν θυμάμαι καλά είναι 1,80 και είναι 2 ποιότητες χοντρό και ψιλό (στη φωτό είναι χοντρό). Θέλει όμως πλύσιμο με νερόξυδο και άφημα ξεδιπλωμένο να ξεμυρίσει η πλαστικούρα. Κόστος 3 κομάτια 180 χ 1,50 κοντά στα 9,5€
   
 4. Mπραβο Κωστα, πολυ σωστος. Αυτο θα πει να απολαμβανεις την μουρλα σου. Αντε και καλο ξεχειμωνιασμα
   
 5. rozflamingo

  rozflamingo PB New Member

  έχω διαβάσει ότι τα παπαγαλάκια πρέπει να τα έχεις σε μέρος με θερμοκρασία τουλάχιστον 10 κελσίου και το τηρώ αυτό και για τα δικά μου πουλάκια που είναι ζεμπράκια, μάλιστα για σίγουρα μόλις δω ότι η θερμοκρασία είναι 12 κελσίου τα βάζω μέσα στο σπίτι. θα με βόλευε και εμένα μια τέτοια κατασκευή και γιατί δεν έχω πολύ χώρό και γιατί έχω τα κλουβιά στην κουζίνα και φοβάμαι μήπως τα ενοχλούν οι μυρωδιές από το μαγείρεμα αλλά μου φαίνεται επίφοβο να τα έχω έξω χειμώνα γιατι τα ζεμπράκια ζουν σε υψηλές θερμοκρασίες. πάνω κάτω ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για τροπικά πουλιά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια συμβουλή!:)
   
 6. Καταρχήν τα καναρίνια σύμφωνα με την πτηνίατρο ζουν σε θερμοκρασίες άνω των 10 βαθμών. παρόλα αυτά επιβιώνουν και σε θερμοκρασίες κάτω του 0.
  Τα παπαγαλάκια τώρα δεν ξέρω σε τι θερμοκρασίες επιβιώνουν, πλήν όμως κατάγωνται από την Αυστραλία η οποία έχει παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες με την Ελλάδα. Επιπλέον κοντά στην οικία μου είναι ένας "συνάδελφος" που έχει περίπου 10 κλουβιά και στην εκκλησία κοντά μου ο πάτερ έχει κλούβα με παπαγαλάκια. Χειμώνα καλοκαίρι τα έχουν έχουν έξω, προφυλαγμένα από ρεύματα αέρα και θερμοκρασία περιβάλλοντος, χωρίς προβλήματα (πέρυσι με τα χιόνια τα κλουβιά ήταν στο μπαλκόνι!).
  Να προσθέσω ότι όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω των 5 βαθμών τα σκεπάζω τα κλουβιά με χοντρή πετσέτα για πιο σιγουριά.

  Για την κουζίνα τώρα είναι το χειρότερο μέρος του σπιτιού, γιατί επηρεάζονται από τις μυρωδιές, ενώ είχα διαβάσει σε ένα άρθρο ότι η χρήση σκευών τύπου τεφάλ στο μαγείρεμα δεν ενδύκνυται για την υγεία των πτηνών που βρίσκονται κοντά.
  Επιπλέον το μέσα έξω είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στο πτηνό, καθώς από τους 12 ξαφνικά πάει στους 21 και πάλι στους 12. Είναι σα σκωτσέζικο ντουζ γιαυτά!
   
 7. 8520

  8520 PB New Member

  μπραβο πολυ ωραίο . μπορείς να μας γράψεις ποσο περρίπου υπολογίζεις ότι σου κόστισε?
   
 8. Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά σήμερα επέστρεψα.
  Λοιπόν 35€ το ντέξιον από πράκτικερ, 9€ περίπου το νάυλον, 6€ το νάυλον για τα κάγκελα και 1,5€ βίδες, παξιμάδια, ροδέλες...και 20€ το θερμομονωτικό ( τύπου φελιζόλ) το οποίο κόπηκε στις διαστασεις και χρειάστηκα 2 φύλα ακριβώς.
  Σύνολο 71,5€.
   
Φόρτωση...