Ένα γεράκι σκότωσε την κανάρα, μπορώ να σώσω τα αυγά;

Συζήτηση με θέμα Ένα γεράκι σκότωσε την κανάρα, μπορώ να σώσω τα αυγά;, που ξεκίνησε από elena politidou, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 9 Απρ 2016.

 1. Φτεροπαρεα καλησπέρα μετα απο αρκετό καιρό να"μαι παλι.Συγνώμη για την μεγάλη απουσία μου αλλά δουλεια παιδιά που χρονος για συζητήσεις. Αλλά τα πουλάκια μου ακόμα τα φροντίζω και τα αγαπώ έμαθα πολλά πράγματα απο σας και σας ευχαριστώ που μου τα μαθατε,δεν ασχολουμε τόσο πολύ αλλά τα φροντιζω.Βέβαια ο λογος που σας γράφω είναι πολυδυσαρεστος και ποναω πολύ αλλά τώρα έγινε και δεν ξαναγυρίζει.......η Καναρα μου......Πέρσυ τέτοιο καιρό μου έκανε τα 4 καναρινακια μου.Φέτος την έβαλα απο τον χειμωνα να συμφιλιωθεί και να αγαπηθεί με άλλον αρσενικό(δύσκολο)γιατί το λέω αυτό γιατί ζευγάρωσε με καρδερίνα και έχω ηδη 2 αυγουλακια αλλά σήμερα δυστυχως μου την άρπαξε ενα γεράκι και μου την σκοτωσε έχω πλανταξει στο κλάμα.....τι κάνω???? μπορω να σωσω τουλάχιστον τα αυγά??έβαλα στην θέση της την κόρη της που λέω εγώ αλλά την μαλώνει η καρδερίνα τα αυγά τα απομονωσα κλείνοντας την πόρτα.Πονος Αβάστακτος!!!!!! Περιμένω απάντηση.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα πρέπει άμεσα τα αυγά να μπουν κάτω από κάποια κανάρα..
  Έχεις κάποια έτοιμη να τα δεχτεί?
  Αν όχι... ή αν περάσαν ώρες ... φοβάμαι πως εκτός από τη φτερωτή φίλη σου θα χάσεις και τους απογόνους της.
   
 3. ianos

  ianos Daily Active Member

  Λυπάμαι πολύ.
  Απομόνωσε την καρδερίνα απο το κλουβι, και άσε την κόρη μήπως και τα κλωσήσει και τα μεγαλωσει μόνη της.
  Προσωπικά δε συμφωνώ με την παραγωγή μούλων διότι ειναι στείρα πουλακια, τα θηλυκά δεν κελαηδούν και ο κόσμος δεν τα θέλει και κάποιοι τα αμολάνε στη φύση και δυστυχώς στο θανάτο τους.
  Επειδη το γεράκι θα έρθει ξανά, πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξεις άμεσα προστασία.
   
 4. Λυπάμαι πολύ για την κανάρα, αυτό που ήθελα να σου πω κι εγώ είναι ότι το πιό πιθανό είναι το γεράκι να ξανάρθει...αν δε θες να χάσεις και την κόρη ή και την καρδερίνα πρέπει να πάρεις μέτρα προστασίας.
   
 5. Έλενα λυπάμαι για την απώλεια της κανάρας σου, αλλά το φταίξιμο είναι δικό σου. Πόσες φορές έχουμε αναφερθεί στην προστασία των πουλιών μας, όταν διαμένουν σε εξωτερικό χώρο; Είναι δυνατό να έβαλες κανάρα να κλωσήσει σε εξωτερικό χώρο εντελώς απροστάτευτη; Πως περιμένεις από την κόρη της μακαρίτισσας, που δεν είναι καν σε αναπαραγωγική διάθεση να γίνει αποδεκτή από την καρδερίνα και να κλωσήσει ξένα αυγά;
   
 6. Η μόνη που είχω είναι η κόρη της που την είχω και αυτήν για ζευγάρωμα αλλά βέβαια τους και αυτους μαζί απο το χειμώνα αλλά δεν ζευγάρωσαν ακόμα....Νομίζω οτι εκανα λάθος που την έβαλα με την καρδερινα.Δυστυχώς θα χάσω και τα αυγά.
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Νομίζω τα έχασες ...
  Σε ποια μέρα της επώασης ήταν η κανάρα?
   
 8. Την έβαλα μαζί γιατί η καρδερίνα είναι πυρωμενη όπως και η κόρη τις μακαρίτισσας αλλά με άλλο συντροφο.Έλεγα μήπως.Έχω βάλει σε όλα τα πουλάκια μου δίχτυ που τα έχω σε εξωτερικό χώρο αλλά το συγκεκριμένο ζευγαρι το είχα ψηλά και κρυμμένο πίσω απο ενα φικο πως το ξετρυπωσε ενω παραδιπλα έχω 10 πουλάκια αλλά......με δίχτυ δεν έδειξε οτι προσπάθησε να παει εκεί το γεράκι και ευτυχώς δεν πρόλαβε να μου σκοτώσει την καρδερινα.Τώρα που η καρδερινα να μην την ζευγαρωσω αφού είναι πυρωμενη?πηγαινει εκεί στην φωλιά και κάθεται,....κελαηδαει σαν τρελλή.

  Την πεμπτη έκανε το πρωτο αυγό και χθες το πρωι το δεύτερο.
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ξέρεις πόσες χιλιάδες τέτοια πουλιά δεν ζευγαρώνουν?
  Τα ατυχήματα μέσα στην εκτροφή είναι συχνά.
  Οφείλουμε να τα αποδεχόμαστε όπως έρχονται και κυρίως να μαθαίνουμε από αυτά.
  Δεν θα χαθεί κι ο κόσμος να δεν ζευγαρώσει φέτος.
  Έτσι η αλλιώς αυτό πρέπει να γίνει.
  Εσύ δεν έχεις εναλλακτικές λύσεις (άλλο θηλυκό) και νέο πουλί για να μπει στην εκτροφή σου χρειάζεται 40 μέρες καραντίνα.
   
 10. ianos

  ianos Daily Active Member

  Εγώ ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν κανείς αυτο που σου προτείνω. Ειναι πιθανό η καναρα μια και ήταν στο δεύτερο αυγό, να μην είχε ξεκινησει την επώαση έστω και αν καθόταν, μπορεί δλδ να μην είχε ακόμα ανεβάσει το σώμα της τις θερμοκρασίες που απαιτούνται. Βάλε την άλλη θηλυκια στη φωλιά, αλλά χωρίς τον καρδερινοκαναρα και βλέπουμε.
   
 11. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Έλενα, για τι καρδερίνα μιλάμε, πώς αποκτήθηκε, από πού προέρχεται;
   
 12. Καλημέρα δεν χάλασε και ο κόσμος βεβαια αυτο που φοβάμαι είναι μην την χάσω γιατί είναι ιδιορυθμα πουλιά οι καρδερίνες την έχω τοσα χρόνια και φέτος αποφάσισα να την ζευγαρωσω και τώρα απο τοτε που εγινε το συμβάν μέχρι χθες κελαηδουσε τώρα βλέπω μελαγχόλησε και μου κάθεται κάτω στο κλουβί μην μου φουσκώσει απο στεναχώρια......

  Αυτό το εκανα χθες την έβαλα μήπως καταφέρω να σώσω τα αυγουλακια θα δω σήμερα αλλά δεν νομίζω να πετυχει.
   
 13. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

 14. Καλημερα την έχω εγώ στα χέρια μου εδώ και 3 χρόνια και μου την δώσανε είναι ήμερη καρδερίνα ανθρωπος και προς θεού δεν κάνω εμπόριο άγριων πουλιών και ο κάτοχος την είχε αλλά 5προηγουμενα χρόνια προηγούμενα.Αυτό που ξέρω είναι οτι καποιος που είχε pet shop και το κλείσε χάρισε στο πεθερό μου πολλά πουλάκια και έτσι τώρα να'χω εγώ.
   
 15. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δηλαδή μιλάμε για ένα πουλί που είναι 8 χρόνων; Τότε δεν έπρεπε να μπει καθόλου στη διαδικασία αναπαραγωγής.

  Δεν είναι καλό σημάδι αυτό. Εύχομαι να μην εξελιχθεί όπως εξελίσσονται συνήθως αυτές οι καταστάσεις.
   
 16. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ελένη λυπάμαι για το συμβάν.. πλέον έχεις προστατέψει τα πουλάκια σου??
   
 17. Καλημερα εγώ να δεις ειλικρινά στεναχωριεμαι τοσο πολύ που εχασα το ομορφο καναρινάκι μου....Το σοκ που επαθα οταν το αντικρισα δεν περιγραφεται γιατι το εζησα πρωτη φορα.Έχω ρίξει ενα μεγάλο δίχτυ ψαρέματος απο πανω απο τα κλουβια.Μου έχουν πει οτι είναι ενα είδος προστασιας κατα τις επιθέσεις αρπακτικών.

  Δεν ξέρω τους λόγους τους οποιους δεν θα πρεπε να την ζευγαρωσω αλλά ηταν μια χαρά και είχαν ταιριάξει τόσο,Πέρσυ τέτοιο καιρό η μακαριτισσα μου την είχα με καναρίνι Μαλενουα δεν ηταν και το καλυτερο ζευγαρι με την καρδερίνα είχαν το δέσιμο ταιζοντουσαν φιλιωντουσαν τώρα εγώ πιστεύω οτι στεναχωρεθηκε που έχασε το ταίρι του γι αυτό λέω να την ξαναζευγαρωσω.
   
 18. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν είναι γόνιμη σε αυτήν την ηλικία.
   
 19. Και τοτε πως είχαν 2 αυγά?ρωταω γιατί δεν ξέρω αρκετά όσο εσείς με τις αναπαραγωγές πουλιών το οτι εβγαλα Πέρσυ καναρινακια δεν σημαίνει οτι γνωρίζω ακόμα μαθαίνω....Τι μου προτινεις?Τα αυγουλακια τους που έβαλα μια αλλη θυληκια ούτε πλησιάζει να τα κλωσησει,σκέφτομαι σήμερα να τα πετάξω αυτά τώρα πάγωσαν.
   
 20. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τα θηλυκά γεννούν αυγά και από μόνα τους, ακόμα και χωρίς καν την παρουσία αρσενικού.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...