Ένα από τα καναρινια μου χτυπάει το ράμφος του παντού

Συζήτηση με θέμα Ένα από τα καναρινια μου χτυπάει το ράμφος του παντού, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 22 Σεπ 2014.

 1. Ένα από τα φετινά καναρινάκια μου κάνει κάτι πολύ περίεργο. Περνάει σχεδόν όλη τη μέρα του χτυπώντας το ράμφος του παντού (κάγκελα, πατήθρες, ταΐστρες, σουπιοκόκκαλο) κάνοντας έναν τσικ τσικ ήχο. Να σημειώσω ότι το πουλί φαίνεται υγειές και κάνει αυτό το θόρυβο μόνο όταν χτυπάει το ράμφος του και όχι όταν κάθεται ακίνητο. Τι μπορεί να συμβαίνει? Τα πουλιά πρόσφατα άλλαξαν κλουβί και ταξίδεψαν με αυτοκίνητο αλλά το φαινόμενο αυτό το πρόσεξα μια δυο μέρες πριν το ταξίδι.
   
 2. και εμενα το κανει οταν θελει να καθαρησει το ραμφος του..αλλα ολη μερα οχι
  τους εχεις πετρα?
  μηπως εχει μεγαλωσει το ραμφος του και το ενοχλει?
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πέρα από αυτό το πράγμα, πως είναι η συμπεριφορά του? Τρώει επαρκώς? Πίνει κανονικά?? Οι κουτσουλιές του πως είναι;?
   
 4. Ναι μια χαρά είναι, λίγο stressed από το ταξίδι. Γιαυτό μου φαίνεται περίεργο, επειδή δε μπορώ να το συνδυάσω με κάποιο γνωστό σύμπτωμα.
   
 5. Καταρχήν χώρισέ το καλού κακού από τα άλλα μέχρι να σιγουρευτείς ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.Αν μπορείς άνοιξε το ράμφος και κοίτα καλά μέσα μήπως βλέπεις τίποτα περίεργο.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν δε δείχνει συμπτώματα οκνηρίας και δεν είναι "φουσκωμένο", αλλά τρώει και παίζει τότε ας του συγχωρήσουμε αυτή του την τρέλα. Θέλει όμως συνεχή παρακολούθηση και επαγρύπνηση. Τίποτε στα πτηνά δε γίνεται αναίτια ... όλα έχουν το λόγο τους, άσχετα αν εμείς δεν το γνωρίζουμε ή δεν μπορούμε να το καταλάβουμε...
   
 7. Αφού μίλησα και με τον πτηνιάτρο μου, έχω δύο θεωρίες πλέον. Μια είναι ότι stressάρεται που είναι σε ζευγαρώστρα με χώρισμα με το αδέρφι του και ξεσπάει έτσι, ή ότι είναι μια παροδική τρέλα (ο πατέρας του επί χρόνια έβαζε το ράμφος του ανάμεσα στα κάγκελα και το ανοιγόκλεινε σαν χαζός χωρίς να αρρωστήσει ποτέ).
   
 8. Τότε δοκίμασε να το βάλεις μόνο του σε ένα ξεχωριστό κλουβί για να δείς αν θα εξακολουθεί να το κάνει.
   
Φόρτωση...