Ένα από τα καναρινια μου χτυπάει το ράμφος του παντού

Συζήτηση με θέμα Ένα από τα καναρινια μου χτυπάει το ράμφος του παντού, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 22 Σεπ 2014.

 1. dread05

  dread05 PB New Member

  Ένα από τα φετινά καναρινάκια μου κάνει κάτι πολύ περίεργο. Περνάει σχεδόν όλη τη μέρα του χτυπώντας το ράμφος του παντού (κάγκελα, πατήθρες, ταΐστρες, σουπιοκόκκαλο) κάνοντας έναν τσικ τσικ ήχο. Να σημειώσω ότι το πουλί φαίνεται υγειές και κάνει αυτό το θόρυβο μόνο όταν χτυπάει το ράμφος του και όχι όταν κάθεται ακίνητο. Τι μπορεί να συμβαίνει? Τα πουλιά πρόσφατα άλλαξαν κλουβί και ταξίδεψαν με αυτοκίνητο αλλά το φαινόμενο αυτό το πρόσεξα μια δυο μέρες πριν το ταξίδι.
   
 2. billdere

  billdere PB Member

  και εμενα το κανει οταν θελει να καθαρησει το ραμφος του..αλλα ολη μερα οχι
  τους εχεις πετρα?
  μηπως εχει μεγαλωσει το ραμφος του και το ενοχλει?
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πέρα από αυτό το πράγμα, πως είναι η συμπεριφορά του? Τρώει επαρκώς? Πίνει κανονικά?? Οι κουτσουλιές του πως είναι;?
   
 4. dread05

  dread05 PB New Member

  Ναι μια χαρά είναι, λίγο stressed από το ταξίδι. Γιαυτό μου φαίνεται περίεργο, επειδή δε μπορώ να το συνδυάσω με κάποιο γνωστό σύμπτωμα.
   
 5. brand13

  brand13 PB Member

  Καταρχήν χώρισέ το καλού κακού από τα άλλα μέχρι να σιγουρευτείς ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.Αν μπορείς άνοιξε το ράμφος και κοίτα καλά μέσα μήπως βλέπεις τίποτα περίεργο.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Αν δε δείχνει συμπτώματα οκνηρίας και δεν είναι "φουσκωμένο", αλλά τρώει και παίζει τότε ας του συγχωρήσουμε αυτή του την τρέλα. Θέλει όμως συνεχή παρακολούθηση και επαγρύπνηση. Τίποτε στα πτηνά δε γίνεται αναίτια ... όλα έχουν το λόγο τους, άσχετα αν εμείς δεν το γνωρίζουμε ή δεν μπορούμε να το καταλάβουμε...
   
 7. dread05

  dread05 PB New Member

  Αφού μίλησα και με τον πτηνιάτρο μου, έχω δύο θεωρίες πλέον. Μια είναι ότι stressάρεται που είναι σε ζευγαρώστρα με χώρισμα με το αδέρφι του και ξεσπάει έτσι, ή ότι είναι μια παροδική τρέλα (ο πατέρας του επί χρόνια έβαζε το ράμφος του ανάμεσα στα κάγκελα και το ανοιγόκλεινε σαν χαζός χωρίς να αρρωστήσει ποτέ).
   
 8. brand13

  brand13 PB Member

  Τότε δοκίμασε να το βάλεις μόνο του σε ένα ξεχωριστό κλουβί για να δείς αν θα εξακολουθεί να το κάνει.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...