Έκανα καλά που άλλαξα τα αρσενικά;

Συζήτηση με θέμα Έκανα καλά που άλλαξα τα αρσενικά;, που ξεκίνησε από Akisbet, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 31 Μαρ 2015.

 1. καλησπέρα , σημερα παρατήρησα οτι στο ζευγάρι που είχα τα ασπορα, ο αρσενικός τσιμπούσε επίμονα την ουρά της θηλυκιάς κ γενικά την κυνηγούσε , έτσι άλλαξα τον αρσενικο κ τον εχω στη ζευγαρωστρα στο άλλο μισό με το κάγκελο. Αυτόν βεβαια τον είχα ζευγάρι με μια άλλη καναρα που σημερα εκανε το 5 αυγό , έκανα καλά που τα άλλαξα;
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Και μόνο η αλλαγή είναι αρκετή να πάει πίσω τις αναπαραγωγικές σου επιδιώξεις.
  Τα άσπερμα αυγά προϋποθέτουν μη έτοιμα αναπαραγωγικά πουλιά .... πουλιά που αυτά δεν ευθύνονται για την συγκεκριμένη κατάσταση....αλλά εμείς.
  Η επιμονή στο ζευγάρωμα που σχεδιάσαμε και η διατήρηση των άλλων ζευγαριών που έχουν ξεκινήσει στους κανονικούς ρυθμούς είναι από τις υποχρεώσεις μας που δεν πρέπει να παραβλέπουμε, ούτε και να λησμονούμε.
  Για τις περιπτώσεις που απομακρύνουμε τα αρσενικά από τα ζευγάρια τους θα πρέπει να θυμόμαστε πως.....
  Η αντίδραση σε πρώτη φάση του θηλυκού που μένει μόνο και η κούραση που αναπαραγωγικά θα επέλθει για να μπορέσει να μεγαλώσει τους γόνους της είναι οι κυριότεροι λόγοι που μας υποχρεώνουν (ηθικά) για τα παραπάνω.
  Ακολουθούν η ενδεχόμενη καθυστέρηση του θηλυκού να μπει σε δεύτερη γέννα αυγών, η κακή ανάπτυξη (κάποιες φορές) των νεοσσών της προηγούμενης γέννας και άλλα πολλά ίδιας ή μικρότερης σημασίας...
  Οι ευθύνες μας στην κατάλληλη προετοιμασία των πτηνών είναι μεγάλες, απαιτούν καλό σχεδιασμό, σωστή τροφοδοσία, ρύθμιση φωτοδοσίας και θερμοκρασίας... Και φυσικά καλό είναι να αποφεύγουμε τέτοιες αλλαγές. Φυσικά ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του οπτική και όπως γράφω συχνά η δική μου δεν είναι απαραίτητα και σωστή.
  Και για να καλύψω ακόμη και όποιους δυσφορούν στα παραπάνω, θα αναφέρω φετινό δικό μου περιστατικό με δύο στη σειρά άγονες γέννες αυγών από ζευγάρι με τέλειο περσινό ιστορικό... που όμως εξ αιτίας της υπομονής και της επιμονής .... αύριο θα εμφανίσει τους πρώτους απογόνους του...
  Φυσικά οι δικές μου ευθύνες δεν σταματούν εδώ ... αλλά συνεχίζουν στον εντοπισμό του προβλήματος που έφεραν δυο εξαιρετικούς γονείς σ' αυτή τη θέση και ελπίζω να έμαθα όσα χρειάζονται.
   
 3. Κατάλαβα Γιάννη σ ευχαριστώ!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...