Άσπορα αβγά σε δεύτερη γέννα

Συζήτηση με θέμα Άσπορα αβγά σε δεύτερη γέννα, που ξεκίνησε από Ntalkadiaris, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 22 Μαϊ 2014.

 1. Ntalkadiaris

  Ntalkadiaris PB New Member

  Καλησπέρα παιδιά.
  Έχω μια κανάρα δύο χρόνια αγορασμένη από pet shop και είναι περίπου τεσσάρων χρονών (βάσει δαχτυλιδιού). Πέρσι μου έβγαλε 3+5 πουλάκια σε δύο γέννες και έζησαν όλα. Φέτος την έβαλα με τον περσινό αρσενικό και είχα τέσσερα άσπορα αβγά. Φαντάστηκα ότι ήταν μεγάλος ο αρσενικός (4 χρονών). Άλλαξα τον αρσενικό και σε δεύτερη γέννα είχα πάλι τέσσερα άσπορα αβγά, ενώ τα είδα να ζευγαρώνουν πάρα πολλές φορές και στις δύο περιπτώσεις. Η διατροφική προετοιμασία με έξτρα τροφές (λινάρι, νίζερ, έξτρα καναβούρι κλπ), φρούτα, λαχανικά, αβγό, ασβέστιο, αβγοτροφή και βιταμίνες Β & Ε έγινε από τέλη Δεκεμβρίου και τα συγκεκριμένα τρία καναρίνια ήταν φουλ πυρωμένα και δεν ήταν άρρωστα. Όταν λέμε τούρμπο, εννοούμε τούρμπο!
  Ένα ερώτημα έχω μόνο να θέσω και τίποτα άλλο: μήπως τελικά η κανάρα γέρασε στα τέσερά της χρόνια; Εννοείται ότι γνωρίζω ότι όσο μικρότερη τόσο το καλύτερο.
  Ευχαριστώ για το χρόνο σας
   
 2. nautikos52

  nautikos52 PB New Member

  Το ότι είναι ασπορα μάλλον είναι θέμα αρσενικού.
   
 3. Ntalkadiaris

  Ntalkadiaris PB New Member

  Φίλε ναυτικέ...δύσκολα να ήταν θέμα αρσενικού και στα δύο αρσενικά. Μία στο δισεκατομμύριο...
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μήπως χρειαζόταν να κουρεψεις τα αρσενικά στην ευαίσθητη περιοχή?? Μήπως οι πατηθρες δεν ήταν σταθερές και απέτυχε το ζευγάρωμα??
   
 5. Ntalkadiaris

  Ntalkadiaris PB New Member

  Καλησπέρα alicedros.
  Όσο αφορά τις πατήθρες, έχω πολλών ειδών στη ζεγαρώστρα (κλαδάκια πλαστικά, φυσικά-ξύλινα, βέργες), οπότε δεν πιστεύω να είναι εκεί το πρόβλημα, καθώς τα είδα τουλάχιστον 10 φορές να ζευγαρώνουν.
  Σχετικά με το κούρεμα που λες, το γνωρίζω, αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα, οπότε ποτέ δεν το είχα κάνει. Ας το κουρέψω όμως μπας και φταίει αυτό και πάω για τρίτη φορά (και τελευταία για φέτος). Ελπίζω να είσαι γουρλής και να μη τριτώσει το κακό...
  Καλό βράδυ.
   
Φόρτωση...