Άσκηση Καρδερίνας για νερό

Συζήτηση με θέμα Άσκηση Καρδερίνας για νερό, που ξεκίνησε από vabar, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 23 Ιαν 2009.

 1. vabar

  vabar PB New Member

  Καλημέρα,

  Είδα βρε παιδιά έναν τύπο που έιχε μάθει την καρδερίνα να πίνει νερό τραβώντας ενα σπάγγο, ο οποίος είχε στην άκρη δεμένο ένα μικρό σφουγγαράκι μέσα σε ενα κυπελάκι νερό, το οποίο είναι κάτω απο το κλουβί. Έτσι η καρδερίνα όιποτε ήθελε να πίνει νερό, τραβούσε τον σπάγγο, ανέβαινε το βρεγμένο σφουγγαράκι και έπινε νερό! Όταν το άφηνε, το σφουγγαράκι πήναινε πάλι στο κυπελάκι με το νερό...

  Πώς μπορεί κάποιος να το μάθει αυτό? Δύσκολο-εύκολο? Το έχει κάνει κάποιος απο το φόρουμ? Είναι βάσανο για την καρδερίνα? ...

  Πραγματικά παράξενο, σαν να ήταν Καρδερίνα καλόγερος απο τα Μετέωρα ... !
   
 2. Αυτο ειναι κλασσικο "παιχνιδι" των πουλαδων διεθνως. Εγω το θεωρω ενα βασανιστηριο που δειχνει το επιπεδο του κατοχου του πουλιου και ποσο πολυ υποτιμαει την νοημοσυνη της καρδερινας βλεπωντας αυτη την πραξη ως μεγαλο κατορθωμα.
   
 3. και απ'οτι φαινεται είναι αρκετά παλιο κόλπο, ιδου ένας πίνακας νεκράς φύσης που το αποδεικνύει
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 4. artist

  artist PB New Member

  Πριν 6 χρόνια μου είχαν φέρει μια καρδερίνα σε ένα κλουβί απο το οποίο κρεμόταν σε ένα σχοινάκι ένα καπάκι αναψυκτικού.Ήταν ο ίδιος μηχανισμός που αναφέρεις.Φυσικά αμέσως την έβαλα σε άλλο κλουβί.Είναι μαρτύριο για το πουλί και αυτό αναγκάζεται να το κάνει λόγω της δίψας που έχει και όχι από συνήθεια.
   
Φόρτωση...