Άρχισε να γεννάει, ενώ δεν δέχεται το αρσενικό

Συζήτηση με θέμα Άρχισε να γεννάει, ενώ δεν δέχεται το αρσενικό, που ξεκίνησε από Καλφόπουλος Νικόλαος, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 26 Φεβ 2015.

 1. Παιδιά την καλησπέρα μου και την συγνώμη μου. Έχω ένα ζευγάρι το οποίο είναι λίγο περίεργο. Σήμερα η κανάρα γέννησε το πρώτο της αβγό. Φυσικά και το πήρα και το αντικατέστησα με πλαστικό. Το θέμα είναι όμως ότι δεν δέχεται τον αρσενικό να την βατώσει, τουλάχιστον μπροστά μου. Όσες φορές αυτός επιχείρησε να την ανεβεί αυτή τον τσιμπούσε. Δεν ξέρω τι κάνουν όταν εγώ δεν είμαι παρών. Έχω λοιπόν την εντύπωση ότι τα αβγά είναι άσπορα. Μπορείτε να μου εξηγήσετε τον λόγο που συμβαίνει αυτό; Μήπως είναι ντροπαλή μπροστά μου; υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο ή χαζομάρες λέω;
  Υ.Γ. Η κανάρα μέχρι πριν ένα μήνα βρισκόταν στον ίδιο χώρο, σε διαφορετικά κλουβιά με άλλον αρσενικό, μόνο τον άκουγε.
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Mπορεί να μην είναι έτοιμη ακόμη . Μπορεί να έχει βατευθεί και να μην τα έχεις δει (συνήθως γίνεται νωρίς το πρωϊ η νωρίς τ'απόγευμα).
  Γιατί όμως έβγαλες τον άλλο αρσενικό (αν είχε ταιριάξει το ζευγάρι) και έβαλες αυτόν ?
   
 3. ήταν αδέρφια, δεν τα προόριζα για ζευγάρι, απλά δεν είχα χώρο να βάλω το αρσενικό αλλού και έτσι.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δυστυχώς Νίκο δεν είναι απλά τα πράγματα... αλλά θα προσπαθήσω να γράψω την άποψή μου...
  Υπάρχουν πράγματα που εμείς με τη λογική μας είτε δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε είτε δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις ... όμως συμβαίνουν.
  Το να μη δέχεται η κανάρα το αρσενικό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο... αλλά συμβαίνει αρκετά ακόμη και στα καλά "προετοιμασμένα" για ζευγάρωμα πουλιά.
  Αυτό που θα ήθελες να δεις και όπως λες δεν είδες .... αν έγινε μια δυο φορές νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ είναι αρκετό για να έχει γόνιμη όλη τη σειρά των αυγών της. Οπότε η βασική σου αγωνία θα παραμείνει μέχρι τη στιγμή της ωοσκόπησης... τη στιγμή της αλήθειας για όλους...
  Το λάθος σου ξεκινά από την αρχική προσπάθεια, που πιθανόν να έδεσε το πρώτο αρσενικό με το θηλυκό και αυτό να αποτελεί αιτία καυγάδων. Ακόμη όπως λες κι αν ήταν αδέρφια.... αυτά δέθηκαν γιατί δεν το γνώριζαν. Είναι σφάλματα κακού σχεδιασμού ή ανατροπών της τελευταίας στιγμής (ζωντανοί οργανισμοί, λάθη προσωπικά, κακές εκτιμήσεις, αλλαγές της τελευταίας στιγμής) που μας αναγκάζουν να οδεύουμε σε μη σχεδιασμένες λύσεις. Όλοι λίγο πολύ μπορούμε να το πάθουμε.
  Άσχετα από τις αιτίες όμως ακόμη και τώρα θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και να περιμένεις όπως προείπα τη στιγμή της αλήθειας.
  Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που παρακολουθούμε τα πουλιά να ερωτοτροπούν αλλά το αποτέλεσμα είναι απίθανα ανάποδο... Να έχεις ελπίδες, γιατί μπορεί να έτυχε να μην τα δεις... Νομίζω και η τύχη είναι κομμάτι του παιχνιδιού... και χωρίς αυτή οι ατυχίες θα είναι παρούσες...
   
 5. πραγματικά κ. Γιάννη απίστευτη η απάντησή σας. σας ευχαριστώ για αυτή την άψογη απάντηση. η μόνη στιγμή πλέον που πρέπει να περιμένω είναι αυτή της ωοσκόπησης. αν και παρακολουθώ συχνά το ζευγάρι, μήπως δω κάτι που θα με χαροποιήσει. Ελπίζω να δέσει το ζευγάρι, διότι πραγματικά είναι ένα από τα ζευγάρια που περιμένω πολλά από αυτά. περιμένω τα καλύτερα μου πουλιά. διότι και τα δυο πουλιά προέρχονται από βραβευμένους γονείς και από βραβευμένα αδέρφια. Ελπίζω να έχω το αποτέλεσμα που τόσο λαχταρώ. Αν τυχόν πάλι δεν έχω το αποτέλεσμα που θέλω, θα επιμείνω στο ζευγάρι αυτό. δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να το παρατήσω. που θα πάει, πιστεύω αν πυρώσει περισσότερο η κανάρα, θα τον δεχτεί.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλά αποτελέσματα λοιπόν... είτε τώρα (στο εύχομαι) είτε μετά από μερικές μέρες..
   
 7. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Eίναι ακριβώς έτσι .Αν όχι τώρα, στο σωστό timing θα γίνει η δουλειά . Με το καλό !
   
 8. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια και την στήριξη. :)
   
 9. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  υπομονή, το ταξίδι μετράει..
   
 10. παιδια να σας ευχαριστήσω για την βοήθεια που μου δώσατε με τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας. Θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω πως όλα τα αβγά ήταν βατεμένα χωρίς να δω βάτεμα. Σήμερα έσκασαν μύτη τέσσερα υγιέστατα πλασματάκια.
   
 11. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μπράβο να σου ζήσουν!
   
 12. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές! ;) Μάλλον ο αρσενικός σου έχει ήθος και είναι μεγαλωμένος με αρχές και δε θέλει να κάνει τέτοια πράγματα μπροστά σου! :p Να τα χαίρεσαι και να σου ζήσουν όλα τους!
   
 13. Να χαίρεσε τα μικρά!
   
 14. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Στο είχα πει πως δεν είναι απαραίτητο να δεις για να υπάρχει αποτέλεσμα.
   
 15. Ακριβώς την ίδια συμπεριφορά στο ένα από τα ζευγάρια μου βίωσα και εγώ φέτος, οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα και συμμερίζομαι και την έκπληξη και τον ενθουσιασμό σου. Σχεδόν συνομήλικα τα μικρά μας αγαπητέ Νίκο μιας και τα δικά μου προπορεύονται 5 ημέρες. Εύχομαι ολόψυχα να σου ζήσουν!
   
 16. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Να σου ζήσουνε και καλό κλάρωτα.Τί ράτσα είναι?
   
Φόρτωση...