Άπειρη με πρώτο αβγό

Συζήτηση με θέμα Άπειρη με πρώτο αβγό, που ξεκίνησε από loukialoco, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 1 Απρ 2014.

 1. loukialoco

  loukialoco PB New Member

  καλημέρα παιδιά σήμερα είχα το πρώτο αβγό μέσα στην φωλιά άλλα χωρίς νήμα μέσα πράγμα που με προβλημάτισε. έβαλα ένα άλλο καινούριο κουτάκι μέσα και περιμενα. βλέποντας να μην την φτιάχνει είπα να βάλω εγώ λίγο νήμα μέσα αλλά πάνω στην προσπάθεια έσπασα το αβγό :( . μετά πήγε έκατσε πάνω η θηλυκιά και έσπασε τελείως στεναχοριτηικα πάρα πολύ τώρα τι να κάνω? θα κάνει άλλα? θα τα παραιτήσει? πφφφ έκανα γκάφα? το αβγό ήταν το πρώτο και ήταν μπλε το τσόφλι και είχε κίτρινο υγρό μέσα
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αρσενικός υπάρχει μαζί της Λουκία; Πες μας μερικά πράγματα. Πότε τα έβαλες μαζί; Σε τι χώρο βρίσκονται τα πουλιά; Τους έχεις κάνει καθόλου διατροφική προετοιμασία;
   
 3. loukialoco

  loukialoco PB New Member

  ναι υπάρχει αρσενικός μαζί της... έχει 1 μήνα που μου έδωσαν την θηλυκιά και 5μερές που μέσα στο ίδιο κλουβί με το αρσενικό. τα δίνω την κελαιδινη και αυγοτοφη και στικσ που τα έδωσα πριν 1 εβδομάδα.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Καλώς ήρθες Λουκία και να σου ζήσουν τα πουλάκια σου!
  Το λιγότερο σημαντικό είναι που έσπασε το αυγό. Τα πουλάκια σου είναι απροετοίμαστα για αναπαραγωγή και αυτό είναι κρίμα γι' αυτά που μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή τους και για σένα που θα βάλεις στεναχώριες στην ψυχή σου.
  Διάβασε πολύ καλά αυτό το άρθρο Ζευγάρωμα καναρινιών , ακολούθησε τα σωστά βήματα, και ό,τι χρειάζεσαι ρώτησε. Έχεις χρόνο ακόμα για να κάνεις φετινή γέννα.
   
 5. Υπάρχει πιθανότητά απλά η κανάρα να είναι απύρη. Λογικά αύριο θα συνεχίσει να γεννά αυγά. Προσπάθησε να μην επέμβεις ξανά στη φωλιά. Αν υπάρχει ακόμα νήμα εκτός φωλιάς, απομάκρυνε το γιατί υπάρχει κίνδυνος να θάψει με αυτό η κανάρα τα αυγά. Εγώ πάντως χρησιμοποιώ υπόστρωμα τσόχας, και δεν ανησυχώ αν θα χτίσει επαρκώς η κανάρα τη φωλιά της ή όχι.
   
 6. loukialoco

  loukialoco PB New Member

  καλημέρα παιδιά χθες το βράδυ έβαλα ένα κουτάκι νήμα όλο μέσα στην φωλιά γιατί φαίνεται μικρή η κανάρα και άπειρη όπως εγώ :p και της έφτιαξα την φωλιά μήπως βγάλει άλλο αυγό για σήμερα σήμερα βλέπω πως κράτησε το νήμα γιρο-γιρο από την φωλιά και στην μέση το έβγαλε... και φυσικά βλέπεις ένα μπλε αβγουλάκι... :)

  o arsenikos.jpg kanara.jpg


  εδώ είναι το ζευγαράκι μου... :D
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Με το καλό!
   
 8. loukialoco

  loukialoco PB New Member

  καλημέρα παιδιά σήμερα μια ακόμη όμορφη μέρα... ένα ακόμα αυγουλάκι η κανάρα κάθετε πάνω στα αυγά και ο αρσενικός την ταιζει... νομίζω όλα θα πάνε καλά :) επίσης ήθελα να σας ρωτήσω πότε θα γεννηθούν τα μικρά...?
   
 9. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Σε 13-14 μέρες.
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Από τότε που κάθισε μόνιμα στη φωλιά θα μετρήσεις 14 μέρες! :)
   
 11. Gerasimos1

  Gerasimos1 PB New Member

  με το καλο και καλη αναπαραγωγη ;) :)
   
 12. loukialoco

  loukialoco PB New Member

  καλημέρα παιδιά. σήμερα είχα 4 αυγά και πριν από λίγο πάω να τα δω και βλέπω πως 3 αυγά τα πέταξε η καναρα η ο αρσενικός κάτω... γιατί να το κάνουν αυτό? τι έγινε?
   
Φόρτωση...