Patricia Gray, Κτηνίατρος

Παρουσίαση

Patricia Gray, Master στη Μικροβιολογία, Texas A&M University, Ειδικευμένη στην Παθολογία και Χειρουργική Εξωτικών Ζώων. Παθολόγος ιατρός και χειρουργός εξωτικών ζώων στην κλινική Animal Medical Center, στο Νέο Ψυχικό.

Βιογραφικό

Patricia_Gray.jpg
Η Patricia Gray αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003. Μετά την αποφοίτησή της πέρασε μία σύντομη περίοδο ως επισκέπτης κτηνίατρος στις κτηνιατρικές σχολές των πανεπιστημίων Cornell University (Ithaca, New York), University of Pennsylvania (Philadelphia, Pennsylvania), και Virginia Tech (Blacksburg, Virginia) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το 2004 έγινε δεκτή σαν μέλος της ερευνητικής ομάδας του Schubot Exotic Bird Health Center and the Zoo, Exotic and Wild Animal Service, College of Veterinary Medicine and Biomedical Sciences, Texas A&M University. Κατά την οκταετή παραμονή της στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε Master of Science (MS) στη Μικροβιολογία καθώς και το πρόγραμμα ειδίκευσης (residency) στην παθολογία και χειρουργική εξωτικών ζώων αναγνωρισμένο από το American Board of Veterinary Practitioners.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής της ήταν υπεύθυνη για όλα τα περιστατικά παθολογίας και χειρουργικής πτηνών, άλλων εξωτικών ζώων (π.χ. κουνελιών, κουναβιών, ινδικών χοιριδίων κτλ.) καθώς και άγριων ζώων ζωολογικών κήπων. Η Patricia ήταν επίσης μία από τους υπεύθυνους κτηνιάτρους για την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής περισσότερων από εκατό παπαγάλων, διαφόρων ειδών, που ανήκαν στην συλλογή του Schubot Exotic Bird Health Center.

Ως ερευνήτρια στο Schubot Exotic Bird Health Center συμμετείχε ενεργά σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Αποτέλεσε βασική ερευνήτρια της ομάδας η οποία ανακάλυψε τον ιό Avian Bornavirus ως αίτιο της νόσου Proventricular Dilatation Disease (PDD) στους παπαγάλους, γεγονός το οποίο την έκανε να ξεχωρίσει σαν ειδική στον τομέα των λοιμωδών νοσημάτων των εξωτικών πτηνών.

Έχει δημοσιεύσει την έρευνά της σε έγκριτα περιοδικά και έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολυάριθμα συνέδρια του Association of Avian Veterinarians στης Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.

H Patricia Gray είναι αυτή τη στιγμή η μόνη κτηνίατρος στην Ελλάδα με επίσημη μετεκπαίδευση στον τομέα των εξωτικών ζώων σε πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου στη χειρουργική και παθολογία εξωτικών ζώων.

Ιατρείο

Η Patricia Gray εργάζεται ως παθολόγος ιατρός και χειρουργός εξωτικών ζώων στην κλινική Animal Medical Center, στο Νέο Ψυχικό.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας - Φροντίδας

Προσφέρουμε από εμβόλια μέχρι χειρουργικές επεμβάσεις και εντατική φροντίδα/νοσηλεία. Διαθέτουμε ακτινολογικό, υπέρηχο, αναισθησία με αέριο, ενδοσκόπιο, ειδικό αναισθητικό μηχάνημα για πολύ μικρά ζώα, θερμοκυτίδες για μικρά ζώα, σύστημα νεφελοποίησης, χωριστό εξεταστήριο για σκυλιά και για γατιά/εξωτικά, χωριστά νοσηλευτήρια για τα διάφορα είδη ζωών και ειδικό χώρο για κουνέλια και ινδικά χοιρίδια. Το Animal Medical Center είναι το μόνο επίσημα "cat friendly" κτηνιατρείο στην Ελλάδα.

Διεύθυνση

Animal Medical Center
Λ. Μεσογείων 267
Νέο Ψυχικό, Τ.Κ. 154 51

Επιλέξτε την καρτέλα "Χάρτης" που βρίσκεται δίπλα στην καρτέλα "Παρουσίαση" στην κορυφή της σελίδας, για να δείτε πώς θα φτάσετε στο ιατρείο.

Ωράριο εργασίας

Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

Επικοινωνία

Τηλ.: 210 6717031
email: info@animalmedicalcenter.gr

Ιστοσελίδα: Animal Medical Center
Σελίδα PetBirds: BirdBrain

Αξιολόγηση - Συζήτηση
Αν έχετε επισκευθει το ιατρείο, παρακαλούμε κάνετε κλικ στο "Αξιολόγηση" και ενημερώστε τους αναγνώστες μας για την εμπειρία σας από την επίσκεψή σας. Αν έχετε ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με το ιατρείο, κάντε κλικ στο "Συζήτηση Παρουσίασης" που ακολουθεί.

Προτείνετε τον κτηνίατρο σας
Πτηνίατροι, Ειδικευμένοι στα Πτηνά Κτηνίατροι

Gallery

Νέες Αξιολογήσεις

Την επισκευαστήκαμε σήμερα με τα 2 κοτατιλ μας ηλικίας 3 μηνών και 2 εβδομάδων περίπου.

Καλοσυνάτη, ευγενική σαν άνθρωπος αλλά και φυσιογνωμικά μια συμπαθέστατη παρουσία. Δεν ξέρω αν μετράει για εσάς αλλά για εμένα μετράει και αυτό, πέρα της επιστημονικής κατάρτισης.

Η επαφή της με τα πουλάκια ήταν φοβερή, δεν βιαζόταν καθόλου και ήταν εξαιρετική στην επεξήγηση κάθε μας ερώτησης σχετικά με διάφορα ερωτήματα που της θέταμε.

Δεν υπήρχε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα υγείας των πουλιών συνεπώς δεν μπορώ να αναφερθώ στην αποτελεσματικότητα της, η επίσκεψη ήταν για ένα ετήσιο τσεκαπ. Παρόλα αυτά κέρδισε την εμπιστοσύνη μας και τα πουλάκια μας τον προσωπικό τους γιατρό.

Ευχαριστούμε Patricia, ελπίζουμε η επαφή μας να είναι πάντα για τσεκαπ και όχι για κάτι σοβαρότερο :)
Όσο άτυχος νιώθω για την έλλειψη εξειδικευμένου κτηνιάτρου στο νησί (Σαντορίνη) τόσο τυχερός νιώθω που μένω κοντά στο ιατρείο της κυρία Gray όταν επισκέπτομαι την Αθήνα.
Ο επαγγελματισμός και η αγάπη για αυτό που κάνει σε συνδυασμό με τις γνώσεις είναι ότι καλύτερο.

Όντας εντελώς άσχετοι με τους African grey αφιέρωσε πολύ χρόνο για να μας πει τα πάντα και να μας λύσει κάθε απορία.

Πραγματικά εντυπωσιασμένος.
Καιρό μετά την πρώτη μας επαφή με τη Δρ. Γκρει ας γράψω κι εγώ δυο λόγια.

Μια θαυμάσια επαγγελματίας με αγάπη γι'αυτο που κάνει και για τα πουλάκια που φροντίζει. Ξέρει να σε καθησυχάζει,να σε συμβουλεύει σωστά και η εμπιστοσύνη που της δείχνουν τα πουλάκια τα λέει όλα.

Το γεγονός ότι ο Ερνέστο κάθισε να τον πιάσει σαν καλό παιδί, ενώ εγώ ακόμα και σήμερα θα πρέπει να φορέσω σιδερένιο γάντι για να τον πιάσω :p, εμένα μου είπε πολλά. Η ηρεμία που αποπνέει περνάει και στο πουλί και σε σένα.

Είμαστε τυχεροί που την γνωρίσαμε, κι εμείς και ο Ερνέστο. Αισθάνομαι σιγουριά πως θα πάρω τις σωστές συμβουλές και θα έχω τη σωστή περίθαλψη και φροντίδα για τον Ερνεστάκο.

Παρουσίαση

Από
PetBirds
Προβολές
4.295
Reviews
4
Ενημέρρωση
Αξιολόγηση
4,75 star(s) 4 αξιολογήσεις

Περισσοτερα Πτηνίατροι - Κτηνίατροι