Πρόσφατα

Esb3 30% - Novartis

Σκεύασμα

Το Esb3 είναι αντιβιοτικό ευρέως φάσματος που προορίζεται για τη θεραπεία της κοκκιδίωσης και ορισμένων βακτηριακών ασθενειών σε πουλερικά.

Οδηγίες χρήσης του ESB3 30%

esb3_30.jpg
Το ESB3 σε σκόνη περιέχει 30g Σουλφακλοζίνη (= Σουλφαχλωροπυριδαζίνη) μονοϋδρικού νατρίου ανά 100g. Η σκόνη διαλύεται εύκολα στο νερό.

Είναι ένα αντιβιοτικό που ανήκει στην ομάδα των σουλφοναμίδων. Όπως όλα τα σουλφοναμίδια, η σουλφακλοζίνη είναι ανταγωνιστής του παρα-αμινοβενζοϊκού οξέως (ΡΑΒΑ), πρόδρομος του φολικού οξέος, σε πρωτόζωα και βακτήρια.

Το φολικό οξύ είναι ένα συνένζυμο απαραίτητο για τη σύνθεση του νουκλεϊκού οξέος. Ως εκ τούτου, τα ευαίσθητα είδη δεν πολλαπλασιάζονται παρουσία ESB3.

Ενδείξεις, δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Το ESB3 ενδείκνυται για τη θεραπεία της κοκκιδίωσης στα πουλερικά που οφείλεται σε κοκκίδια Eimeria, τον τύφο των πουλερικών που οφείλεται σε Salmonella gallinarum και τη χολέρα των πτηνών που οφείλεται σε Pasteurella multocida.

Διαλύετε 1g ESB3 30% ανά λίτρο νερού. Το διάλυμα αυτό παρέχει περίπου 50mg δραστικής ουσίας, ή 170mg ESB3, ανά kg σωματικού βάρους. Χορηγήστε το για 3 συνεχείς ημέρες και επαναλάβετε μετά από μια παύση 2 ημερών, εάν είναι απαραίτητο. Επίσης, η χορήγηση με την ακόλουθη σειρά ημερών: 1, 3, 5, 7, 9 ή 1, 2, 5, 6, 9, έχει βρεθεί επίσης αποτελεσματική.

Για την κοκκιδίωση στα κοτόπουλα που προκαλείται από E. tenella και E. necatrix, οι δόσεις των 1.5g έως 2.0g είναι αποτελεσματική.

Για τη θεραπεία της χολέρας και του τύφου, χρειάζονται δόσεις από 1 έως 2γρ ESB3 ανά λίτρο νερού, για τουλάχιστον 5 ημέρες.

Ειδικές Προφυλάξεις και Προειδοποιήσεις

Για χρήση στο πόσιμο νερό των πουλερικών. Ετοιμάστε φρέσκο νερό καθημερινά.

Αποφύγετε την υπερδοσολογία. Τα άρρωστα πτηνά μπορεί να πίνουν λιγότερο νερό από το κανονικό. Όταν μπορούν να απομονωθούν τα εν λόγω πτηνά, η αναλογία του ESB 3 στο νερό μπορεί να αυξηθεί αναλογικά.

Αποφεύγετε την υπερδοσολογία. Σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, τα πτηνά πίνουν περισσότερο νερό από ότι συνήθως και έτσι η συγκέντρωση του ESB3 στο νερό θα πρέπει να μειωθεί.

Συσκευασία

Κουτί 250γρ και ένα κουταλάκι των 10γρ.
Πακέτο με 4 κουτιά των 250γρ.

Σχετικές Συζητήσεις
Χορηγείτε προληπτικά Esb3 30%;
Έχει αντικατασταθεί το ESB3 από το ESB4;
Likes: eva vrs

Παρουσίαση

Από
PetBirds
Προβολές
10.755
Ενημέρρωση
Αξιολόγηση
5,00 star(s) 1 αξιολογήσεις

Περισσοτερα Φάρμακα για Πτηνά

 • Tabernil doxiciclina
  Το Tabernil doxiciclina είναι πόσιμο διάλυμα δοξυκυκλίνης. Χορηγείται...
 • Chevimulin-t - Chevita
  Το Chevimulin-t ενδείκνυται για την πρόληψη και θεραπεία μολύνσεων του...
 • Chevivac-P 200 - Chevita
  Το Chevivac-P 200 είναι αδρανοποιημένο εμβόλιο σε ελαιώδες διάλυμα για...
 • Chloramphenicol-N - Chevita
  Το Chloramphenicol-N της Chevita είναι υδατοδιαλυτή αντιβίωση για τη...
 • Tabernil gentamicina
  Το Tabernil gentamicina είναι αντιβιοτικό για τη θεραπεία της...
Top Bottom