Waterslager Malinois, ανάλυση τραγουδιού και βαθμολογία

 • Συντάκτης Stavros
 • Publish date
 • Ενημερώθηκε
Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τους ήχους που παράγουν τα Καναρίνια Μαλινουά, αναλύοντας την κάθε νότα ξεχωριστά αλλά και τη βαθμολογία που λαμβάνουν στους διαγωνισμούς ως καναρίνια φωνής.

Θετικές νότες

Klokkende

 • Μέγιστη βαθμολογία 12 βαθμοί.
Σταγόνες νερού - ήχος που εξέρχεται από το στόμιο ενός μπουκαλιού, το οποίο βυθίζεται σε μια σκάφη με νερό (Wuut, Wuut, Wuut). Τα σημεία σημειώνονται βασισμένα στη διάρκεια, την καθαρότητα και το βάθος.

Ο ήχος του waterslager που επιβραδύνει επιδέξια την νότα για να δώσει ένα βαθύ διεισδυτικό τόνο νερού, έχει σαγηνευτική επίδραση σε οποιοδήποτε ακροατή. Ένα αποτέλεσμα 6 ή 7 βαθμών σε αυτόν τη φωνή είναι πολύ καλό.

Bollende

 • Μέγιστη βαθμολογία 9 βαθμοί.
Κοχλάζον νερό - ο ήχος που παράγεται από το βράσιμο νερού. Ένα καλό waterslager, δίνει αυτή την νότα με μια βαθιά σειρά Bluu, Bluu, Bluu. Ένα αποτέλεσμα 5 ή 6 στο bollende είναι πολύ καλό.

Rollende

 • Μέγιστη βαθμολογία 6 βαθμοί.
Τρεχούμενο νερό – διαδοχικός ήχος τρεχούμενου νερού. Ένα waterslager, συνδυάζει τον klokkende και τον bollende φθόγγο, σε έναν γρηγορότερο και πιο κοφτό ρυθμό, που δίνει μια αίσθηση κυματισμού, wutwutwuutwutwut είτε blublublublublu. Το πιο κοινό γύρισμα είναι το bollende.

Αυτό και μόνο χωρίς άλλα σημεία από τα δύο προηγούμενα γυρίσματα (νερού), θεωρείται ελάχιστο προσόν για ένα καναρίνι waterslager.

Staaltone

 • Μέγιστη βαθμολογία 9 βαθμοί.
Μεταλλικοί τόνοι - μεταλλικές ρυθμικές νότες. Αυτές οι νότες, είναι σαν τους δύο ή τρεις ήχους από αυλό σε μια ορχήστρα, που "νοστιμίζουν" ένα μουσικό κομμάτι, Choong, Choong, Choong. Ακόμη, η πιο οξύηχη αποδεκτή έκδοσή του είναι, χτύπημα μετάλλου σε μέταλλο όπως ένα σφυρί σε ένα αμόνι, ping, ping, ping. Ένα αποτέλεσμα 4 ή 5 είναι μια καλή επίδοση.

Fluiten

 • Μέγιστη βαθμολογία 9 βαθμοί.
Φλάουτα - αυτή είναι η νότα, όπου ένα waterslager παρουσιάζει την πραγματική ελευθερία της ερμηνείας του. Ο συγκεκριμένος φθόγγος μπορεί να είναι τόσο βαθύς και απαλός, όσο αυτός του καλύτερου roller ή μπορεί να προφερθεί με "υγρή" χροιά, όπως ακριβώς ένα κοφτό Klokkende. Ένα αποτέλεσμα 5 εδώ, σημαίνει πολύ καλά φλάουτα, ενώ 6 σημαίνει ποικιλία φλάουτων.

Fluitenrol

 • Μέγιστη βαθμολογία 6 βαθμοί.
Φλάουτα Roll - μια σειρά από κοφτές, γρήγορου ρυθμού νότες φλάουτου, όπου η διαφορά μεταξύ 2 ή 3 σημείων, εξαρτάται από το βάθος και την ομαλότητα του συγκεκριμένου γυρίσματος. Μερικά waterslagers, έχουν ένα τόσο όμορφο Fluitenrol, που μοιάζει με rollende και βαθμολογείται με 4 σημεία.

Chorr / Knorr

 • Μέγιστη βαθμολογία 6 βαθμοί.
Chorr / Knorr - είναι η νότα όπου ένα waterslager, εκτελεί βαθιά από μέσα του με ένταση, για να ανοίξει τους μυς λαιμού του, choorrrr ή το μπάσο knnoorrr. Μοιάζει με τις νότες προθέρμανσης, που εκτελούνται από έναν τραγουδιστή όπερας. Τα περισσότερα waterslager εκτελούν το Chorr (3 σημεία), αλλά η εξαίρεση είναι το Knorr (4 σημεία).

Woeten

 • Μέγιστη βαθμολογία 6 βαθμοί.
Φράσεις αηδονιού - ένας γύρος που έχει χαθεί αλλά δεν αποσύρεται, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα εμφανιστεί και πάλι, δεδομένης της γενετικής σφραγίδας που φέρει το waterslager.

Bellen

 • Μέγιστη βαθμολογία 6 βαθμοί.
Καμπάνες - διακοπτόμενος ήχος καμπάνας. Το waterslager δείχνει το ταλέντο του με την απόδοση ευδιάκριτων κωδωνιστών ήχων, από το Lu, Lu (roll), στον υπόκωφο κωδωνισμό που έχει μια υδατώδη ηχώ του φωνήεντος (U), έως τον όμορφο διπλό ήχο εκκλησιαστικής καμπάνας, το te-lon. Ένα αποτέλεσμα 3, δίνεται κατά μέσο όρο για τον (roll) κωδωνισμό, ενώ 4 ή ακόμα και 5, δηλώνει την ύπαρξη ποικιλίας φθόγγων κωδωνισμού.

Belrol

 • Μέγιστη βαθμολογία 6 βαθμοί.
Bell Roll - μια σειρά κοφτών roll κωδωνιστών φθόγγων, όπου η διαφορά μεταξύ αποτελέσματος 2 ή 3 βρίσκεται στον χαμηλότερο ήχο του φωνήεντος U, έναντι του υψηλότερου τόνου του φωνήεντος Ι. Με άλλα λόγια ένα lululululu προτιμάται από ένα lilililili.

Tjokken

 • Μέγιστη βαθμολογία 6 βαθμοί.
Choke, Chong - ένας φθόγγος δανεισμένος από το Ευρωπαϊκό Αηδόνι. Μια παρεμφερή φωνητική έκδοση στα αγγλικά, είναι η "tchoke", η οποία μπορεί να ερμηνευτεί ως μια σειρά αποκαλούμενη ως tjokken rol. Ο ισχυρός ήχος "th" που προηγείται ενός μακρού φωνήεντος "Ο", ακολουθούμενος από έναν ισχυρό ήχο "Κ", θα δώσει 3 βαθμούς για το γύρο.

Ένα αποτέλεσμα 4, σημαίνει συνήθως ότι το πουλί εκτελεί μία έκδοση από μονούς φθόγγους, αλλά και επαναλαμβανόμενα γυρίσματα. Εντούτοις, μια όμορφη βαθιά σειρά από νότες tjok, μπορεί να κερδίσει 4 σημεία σε αυτόν τον γύρο. Είναι μια αξιοπρόσεχτη, εντυπωσιακή νότα, όταν εκτελείται βαθιά και καθαρά.

Schokkel

 • Μέγιστη βαθμολογία 3 βαθμοί.
Το Schokkel στα waterslagers είναι πολύ διαφορετικό από το schockle των roller. Στα waterslagers, είναι ένας μοναδικός όμορφος ήχος φυσαλίδων (Blub), που φαίνεται να βγαίνει από το πουθενά μέσα στο ρεπερτόριό τους. Γίνεται σπάνια περισσότερο από 2 φορές στη σειρά.

Onvoorziene loon

Unexpected Tours - Δεν βαθμολογείται.

Αυτοσχέδιες φράσεις

Indruk

 • Μέγιστη βαθμολογία 3 βαθμοί.
Impression points. Στον κριτή, δίνεται η ελευθερία να δώσει εως 3 σημεία, για την συνολική εντύπωση της ερμηνείας του τραγουδιού.

Τελική βαθμολογία. Στο τέλος της κρίσης, προστίθενται οι βαθμοί από κάθε φωνή και το σύνολο τους πολλαπλασιάζεται Χ 3. Το γινόμενο που προκύπτει δίνει την τελική βαθμολογία του τραγουδιού ενός πουλιού.

Αρνητικές Νότες

Το Waterslager έχει κληρονομήσει μερικές ελαττωματικές νότες, που μπορούν να αφαιρέσουν σημεία από την βαθμολογία ενός πουλιού ή ακόμα και να το αποκλείσουν.

Ένας εκτροφέας, πρέπει να σταθμίσει τα ελαττώματα, ενάντια στη γενική ποιότητα του τραγουδιού, πριν απορρίψει ένα waterslager με ένα ελάττωμα όπως το riet. Όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά ένα πουλί θα διαταράσσει τη ροή του τραγουδιού του, με την με την εκφορά αυτού του υψηλοήχου τόνου riet.

Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός εντούτοις για τον αποκλεισμό ενός πουλιού με το φρικτό - ενοχλητικό spitting/lisping ελάττωμα αποκαλούμενο snetter. Οι λιγότερο δυσάρεστοι ρινικοί ήχοι, είναι ανεκτοί από τους κριτές και είναι επομένως τα συνηθέστερα ακουστικά ελαττώματα.

Η εκπνοή (wheeze) ειδικότερα, μπορεί να θεωρηθεί αναπόφευκτο κακό, επειδή είναι περισσότερο μια επιτάχυνση του ρυθμού της αναπνοής, παρά ένα αληθινό σφάλμα.

Editorial note: Έχω παρατηρήσει μια διαφορά απόψεων σχετικά με τη βαρύτητα της νότας "reit ". Μερικοί συγγραφείς την θεωρούν πολύ δυσάρεστη ενώ άλλοι όχι.

Ophaal - Riet
 • Έως -3 βαθμούς.
Hoge Spitse - Shrill Notes
 • Έως -3 βαθμούς.
Snetter - Hissing
 • Έως -3 βαθμούς.
Neuzig
 • Έως -3 βαθμούς.
Tjip-tjep-tsiet - Cheep, Chip
 • Έως -3 βαθμούς.
Tjap - Chop
 • Έως -3 βαθμούς.

Ακούστε τις φωνές του καναρινιού Μαλινουά


Περισσότερα για τα Καναρίνια Μαλινουά
Χρειάζεστε Βοήθεια;
 • Έχετε Καναρίνια Waterslager; Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή απλά θέλετε να συζητήσετε γι' αυτά με τα υπόλοιπα μέλη μας; Γράψτε το μήνυμά σας στα Forum των Καναρινιών του PetBirds.
Compiled by Darrell Horst
Συντάκτης
Stavros
Stavros
Ο Stavros είναι ιδρυτής και διαχειριστής του PetBirds από τις 7 Απριλίου 2006.
Άρθρα | Συμμετοχή PBCP

Facebook Twitter Gplus

Σχόλια

AndreasM
Πολύ ωραίο και εξειδικευμένο θέμα. Οι φωνές των καναρινιών που διαγωνίζονται θέλουν μεγάλη εμπειρία να τις ξεχωρίσεις πόσο μάλλον να τις εξελίξεις.

Το άρθρο είναι κατατοπιστικό και σίγουρα απαντάει σε πολλά ερωτήματα που για να τα μάθει κάποιος θέλει ώρες ενασχόλησης με αυτό το θέμα. Μας έσωσε το ίντερνετ και το PetBids.

Ευχαριστώ.
 

Πληροφορίες

Συντάκτης
Stavros
Προβολές
4.025
Σχόλια
1
Ενημέρρωση

Περισσοτερα Άρθρα για Πτηνά (γενικά)

Περισσότερα από Stavros

Μοιραστείτε το άρθρο

Top