Φάρμακα Tabernil sulfa

 1. PetBirds
  Το Tabernil sulfa είναι φάρμακο για ενισχυμένη θεραπεία σουλφοναμίδης ενάντια στην κοκκιδίωση των πτηνών που προκαλείται από πρωτόζωα του γένους Eimeria και Isospora.

  Οδηγίες χρήσης του Tabernil sulfa

  Tabernil-sulfa.jpg
  Το Tabernil sulfa συνδυάζει δύο δραστικά συστατικά που λειτουργούν συνεργικά. Την σουλφακινοξαλίνη, που είναι ανταγωνιστής του παρααμινοβενζοϊκού οξέος και αναστέλλει τη σύνθεση του τετραϋδροφολικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τα κοκκίδια και την πυριμεθαμίνη που είναι παράγωγο της πυριμιδίνης, ανταγωνιστή του φολικού οξέος, το οποίο δρα ως αναστολέας της διυδροφολικής αναγωγάσης.

  Η παρουσία των κοκκιδίων Isospora serini, Isospora canaria, Isospora lacazei και Isospora communis passarum παρατηρείται σε καναρίνια και άλλα στρουθιόμορφα, ενώ τα Eimeria dunsingi και Isospora spp στα ψιττακοειδή.

  Μάθετε τι ακριβώς είναι η κοκκιδίωση των πουλιών.

  Δοσολογία και Χορήγηση

  Χορηγείστε το Tabernil sulfa στο πόσιμο νερό στην δόση των 1,5 ml / λίτρο, που ισοδυναμεί με 3 σταγόνες ανά 100 ml νερού, επί τρεις διαδοχικές ημέρες, δύο ημέρες ανάπαυσης (σκέτο νερό) και μετά επαναλαμβάνετε τη θεραπεία για άλλες τρεις ημέρες. Φτιάχνετε φρέσκο διάλυμα κάθε μέρα.

  Αλληλεπιδράσεις

  Να μη χορηγείται μαζί με φάρμακα που περιέχουν PABA ή τα παράγωγά της, λόγω προβλημάτων του ανταγωνισμού.

  Αντενδείξεις - Παρενέργειες

  Στην ενδεδειγμένη δοσολογία δεν έχουν αναφερθεί αντενδείξεις ή παρενέργειες.

  Είδη

  Καναρίνια και πτηνά συντροφιάς όπως παπαγάλοι, καρδερίνες. Να μην χορηγείται σε περιστέρια.

  Σύνθεση

  Σουλφακινοξαλίνη 40 mg. Πυριμεθαμίνη 10 mg.

  Συσκευασία: Μπουκαλάκι των 20 ml.

  Η τιμή του Tabernil sulfa κυμαίνεται στα 4,5 ευρώ.

  Χρειάζεστε Βοήθεια;
  Γράψτε το μήνυμά σας στα Forums Ασθενειών των Πουλιών, επιλέγοντας από τη λίστα το καταλληλότερο Forum με βάση το είδος των πουλιών.
  Άρεσε στους eva vrs και maria p.

Σχόλια

Για να σχολιάσετε το Άρθρο πρέπει να είστε μέλος μας. Η εγγραφή διαρκεί λιγότερο από 1', είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ!
Φόρτωση...