Pin-tailed Whydah - Vidua Macroura

  1. Τα Pin-tailed Whydah είναι ένα "όνειρο" της κατηγορίας παραδείσια. Κάνω την περιγραφή μήπως παρακινήσω κάποιον να βρει μια καινούργια ενασχόληση.

    Pin-tailed Whydah τα εντυπωσιακά παραδείσια της Αφρικής

    Pin-tailed-wydah-male-min.jpg
    Αρσενικό Pin-tailed Whydah, Londolozi, South Africa, by Mike's Birds (CC BY-SA 2.0)

    Συναντάται στη νότια Αφρική, εκτός από τη Σομαλία. Προτιμάει περιοχές που ο άνθρωπος καλλιεργεί και υπάρχου χωράφια με καλλιέργειες.

    Διατροφή

    Σπόρους για εξωτικά πουλιά, 80% έως 85% αμυλούχοι σπόροι και λίγα έντομα.

    Αναπαραγωγή

    Τα Pin-tailed Whydah αναπαράγονται όλο το χρόνο, αν η θερμοκρασία είναι κατάλληλη. Δεν κλωσάνε τα αυγά τους μόνα τους αλλά τα βάζουν σε φωλιές από άλλα πουλιά, με προτίμηση τις φωλιές από Estrilda Astrild και Estrilda Troglodytes.

    Εκτροφή Pin-tailed Whydah

    Εκτρέφεται σε κλούβες από 1 x 1 x 2 μέτρα και μεγαλύτερες. Χρειάζονται τους σπόρους που ανέφερα προηγουμένως, φυτρωμένους σπόρους και λίγα έντομα (κατεψυγμένα).

    Pin-tailed-Whydah-female.jpg
    Θηλυκό Pin-tailed Whydah by Nathan Rupert (CC BY-SA 2.0)

    Χρειάζονται θερμοκρασία μεγαλύτερη των 15 βαθμών κάτι που σημαίνει ότι το χειμώνα χρειαζόμαστε εσωτερικές κλούβες ή ακόμη και θέρμανση ανάλογα την περιοχή.

    Επειδή χρησιμοποιούν ξένες φωλιές για να γεννήσουν τα αυγά τους, χρειάζεται επίσης να εκτρέφονται στον ίδιο χώρο πουλιά του είδους Estrilida για να χρησιμοποιηθούν οι φωλιές τους από τα Pin-tailed Whydah.

    Ονοματολογία και συστηματική ταξινόμηση
    Λατινική ονομασία: Νίντια Macroura
    Αγγλική ονομασία: Pin-tailed Whydah

    Περισσότερη βοήθεια
    Για περισσότερη βοήθεια, γράψτε το μήνυμά σας στα φόρουμ των εξωτικών πουλιών.

    Μοιραστείτε

    Ετικέτες Αρθρου

    Ετικέτες:

    Σχετικά με τον Συντάκτη

    Alexandros
    Ο Alexandros είναι μέλος του PetBirds από τις 28 Απλ 2006. Διετέλεσε συντονιστής συζητήσεων στα Forum έως τις 9 Οκτ 2009. Ασχολείται με Εξωτικά πουλιά και Παπαγάλους.

    Τα Άρθρα του Alexandros.
    Georgina, George98, misalouris και 1 ακόμη άτομο έκαναν like!

Σχόλια

Για να σχολιάσετε το Άρθρο πρέπει να είστε μέλος μας. Η εγγραφή διαρκεί λιγότερο από 1', είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ!
  1. Georgina
    Αλέξανδρε τι μέγεθος έχουν αυτά τα πουλάκια;

    Η ουρά του αρσενικού είναι όντως εντυπωσιακή! Και σίγουρα χρειάζεται τόσο μεγάλο κλουβί αφού η ουρά του και μόνο είναι σχεδόν 3 φορές το μέγεθος του πουλιού!

    Σταύρο, ίσως το μωρό να εφαρμόζει την ίδια τακτική που ακολουθεί το μωρό του κούκου: σπρώχνει έξω από την φωλιά τα άλλα αυγά ή τους άλλους νεοσσούς για να επιβιώσει μόνο το ίδιο!
    1. Alexandros
      Το σώμα τον πουλιών είναι 12 έως 13 πόντους, με την ουρά το αρσενικό γίνετε μέχρι 36 πόντους.

      Τα Pin-tailed Whydah ζουν πάντα μαζί με τα πουλιά που χρησιμοποιούν για να βάλουν τα αυγά μέσα στις φωλιές τους. Τα αυγά τις WHYDAH φαίνονται ακριβώς ίδια με τα αυγά από τις ESTRILDES. Η Whydah κάνει πάντα μόνο ένα αυγό μέσα στην ξένη φωλιά. Αν δεν βρει άλλες φωλιές, γεννάει τα άλλα 2-3 αυγά στο έδαφος. Έτσι το μικρό στην ξένη φωλιά μεγαλώνει μαζί με τα μικρά από τις Εστριλίδες ταυτόχρονα. Για αυτό πρέπει πάντα ο εκτροφέας να έχει στην ίδια κλούβα 2-3 ζευγάρια ESTRILDES ανά ένα ζευγάρι WHYDAH.

      Δεν είναι σαν τον Κούκο που πετά τα άλλα αυγά έξω.

      Στη Γερμάνια τα πουλάνε από 100 έως 180 euro το ζευγάρι.
      Georgina likes this.
  2. Stavros
    Πραγματικά εντυπωσιακό! Ήξερα ότι ο κούκος χρησιμοποιεί ξένες φωλιές αλλά αυτό...

    Τα άλλα πουλιά "παραμάνες" πότε κλωσούν τα δικά τους αβγά;
      Άρεσε στους Georgina και Dimitris.P.
Φόρτωση...