Φάρμακα Ornicure - Oropharma

 1. PetBirds
  Το Ornicure ενδείκνυται για τη θεραπεία αναπνευστικών λοιμώξεων των πουλιών, της ορνίθωσης και της ψιττάκωσης, οφθαλμικών μολύνσεων από Chlamydia psittaci ή Mycoplasma.

  Οδηγίες χρήσης του Ornicure

  Ornicure.jpg
  Το Ornicure περιέχει δοξικυκλίνη (doxycycline – hyclate). Συσκευασία με 8 φακελάκια ή οικονομική συσκευασία με 24 φακελάκια.
  • Πολύ αποτελεσματικό σε πολλά παθογόνων βακτήρια.
  • Η πρώτη επιλογή για τη θεραπεία της ορνίθωσης και των ασθενειών του αναπνευστικού.
  • Αντιβιοτικό μακράς δράσης.
  • Παρέχεται σε νερό απαλλαγμένο από μεταλλικά άλατα.

  Δοσολογία και Χορήγηση

  Η δοσολογία της δοξικυκλίνης στα πουλιά είναι 15 mg/κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Διαλύστε ένα φακελάκι σε 2 λίτρα απιονισμένου ή αποσταγμένου νερού για πουλιά.

  Για πουλιά με χαμηλή ημερήσια πρόσληψη νερού όπως τα parakeets, 1 φακελάκι Ornicure πρέπει να διαλυθεί σε 0,5 λίτρο απιονισμένου ή αποσταγμένου νερού.

  Η θεραπεία με Ornicure διαρκεί συνήθως πέντε ημέρες. Σε περιπτώσεις σοβαρών λοιμώξεων η θεραπεία θα πρέπει να παρατείνεται (4-6 εβδομάδες).

  Αντενδείξεις

  Καμία

  Παρενέργειες

  Καμία

  Προφυλάξεις

  • Μόνο για τη θεραπεία ζώων
  • Διατήρησε τη συσκευασία μακριά από παιδιά
  • Παρέχετε καθημερινά φρέσκο διάλυμα Ornicure.
  Κατά τη διάρκεια της θεραπείας τα πουλιά δεν θα πρέπει να πίνουν νερό από άλλες πηγές. Για την αποφυγή χαμηλής απορρόφησης του φαρμάκου, θα πρέπει το νερό να είναι απαλλαγμένο από μεταλλικά άλατα (σίδηρο, ασβέστιο κ.λπ.) και δεν θα πρέπει να παρέχονται, κιτρικό οξύ, προϊόντα που σίδηρο και γαλακτοκομικά μαζί με το Ornicure.

  Προσοχή

  Η χρήση του Ornicure θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. Το Ornicure δεν είναι τοξικό για τα νεαρά πουλιά.

  Σύνθεση

  Δοξικυκλίνη (Doxycycline Hyclate) 260 mg σε κάθε φακελάκι 4g.

Σχόλια

Για να σχολιάσετε το Άρθρο πρέπει να είστε μέλος μας. Η εγγραφή διαρκεί λιγότερο από 1', είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ!
Φόρτωση...