Φάρμακα Esb3 30% - Novartis

 1. Το Esb3 είναι αντιβιοτικό ευρέως φάσματος που προορίζεται για τη θεραπεία της κοκκιδίωσης και ορισμένων βακτηριακών ασθενειών σε πουλερικά.

  Οδηγίες χρήσης του ESB3 30%

  esb3_30.jpg
  Το ESB3 σε σκόνη περιέχει 30g Σουλφακλοζίνη (= Σουλφαχλωροπυριδαζίνη) μονοϋδρικού νατρίου ανά 100g. Η σκόνη διαλύεται εύκολα στο νερό.

  Είναι ένα αντιβιοτικό που ανήκει στην ομάδα των σουλφοναμίδων. Όπως όλα τα σουλφοναμίδια, η σουλφακλοζίνη είναι ανταγωνιστής του παρα-αμινοβενζοϊκού οξέως (ΡΑΒΑ), πρόδρομος του φολικού οξέος, σε πρωτόζωα και βακτήρια.

  Το φολικό οξύ είναι ένα συνένζυμο απαραίτητο για τη σύνθεση του νουκλεϊκού οξέος. Ως εκ τούτου, τα ευαίσθητα είδη δεν πολλαπλασιάζονται παρουσία ESB3.

  Ενδείξεις, δοσολογία και τρόπος χορήγησης

  Το ESB3 ενδείκνυται για τη θεραπεία της κοκκιδίωσης στα πουλερικά που οφείλεται σε κοκκίδια Eimeria, τον τύφο των πουλερικών που οφείλεται σε Salmonella gallinarum και τη χολέρα των πτηνών που οφείλεται σε Pasteurella multocida.

  Διαλύετε 1g ESB3 30% ανά λίτρο νερού. Το διάλυμα αυτό παρέχει περίπου 50mg δραστικής ουσίας, ή 170mg ESB3, ανά kg σωματικού βάρους. Χορηγήστε το για 3 συνεχείς ημέρες και επαναλάβετε μετά από μια παύση 2 ημερών, εάν είναι απαραίτητο. Επίσης, η χορήγηση με την ακόλουθη σειρά ημερών: 1, 3, 5, 7, 9 ή 1, 2, 5, 6, 9, έχει βρεθεί επίσης αποτελεσματική.

  Για την κοκκιδίωση στα κοτόπουλα που προκαλείται από E. tenella και E. necatrix, οι δόσεις των 1.5g έως 2.0g είναι αποτελεσματική.

  Για τη θεραπεία της χολέρας και του τύφου, χρειάζονται δόσεις από 1 έως 2γρ ESB3 ανά λίτρο νερού, για τουλάχιστον 5 ημέρες.

  Ειδικές Προφυλάξεις και Προειδοποιήσεις

  Για χρήση στο πόσιμο νερό των πουλερικών. Ετοιμάστε φρέσκο νερό καθημερινά.

  Αποφύγετε την υπερδοσολογία. Τα άρρωστα πτηνά μπορεί να πίνουν λιγότερο νερό από το κανονικό. Όταν μπορούν να απομονωθούν τα εν λόγω πτηνά, η αναλογία του ESB 3 στο νερό μπορεί να αυξηθεί αναλογικά.

  Αποφεύγετε την υπερδοσολογία. Σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, τα πτηνά πίνουν περισσότερο νερό από ότι συνήθως και έτσι η συγκέντρωση του ESB3 στο νερό θα πρέπει να μειωθεί.

  Συσκευασία

  Κουτί 250γρ και ένα κουταλάκι των 10γρ.
  Πακέτο με 4 κουτιά των 250γρ.

  Πηγή: Esb3® (Sulfaclozine) for Poultry

  Σχετικά Θέματα
  Χορηγείτε προληπτικά Esb3 30%;

  Σχετικές Συζητήσεις
  Forums Ασθενειών των Πουλιών

  Μοιραστείτε

Πρόσφατες Κριτικές

 1. misalouris
  5/5,
  "Απαραίτητο στην ασθένεια"
  Απαραίτητο αντιβιοτικό φάρμακο αλλά μόνο μετά από διάγνωση ασθένειας.

Σχόλια

Για να σχολιάσετε το Άρθρο πρέπει να είστε μέλος μας. Η εγγραφή διαρκεί λιγότερο από 1', είναι δωρεάν και μπορείτε να την κάνετε εδώ!
 1. nikosel1
  1. Stavros
   Απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν μιλάμε για το ίδιο σκεύασμα, αλλά για κάποιο άλλο που προορίζεται για τις ίδιες ασθένειες, παρασκευάζεται από άλλη εταιρεία και απλά έχει παραπλήσιο όνομα.
 2. an.nicolaou
  Το esb3 πωλείται στα φαρμακεία;
  1. Myra
   Νομίζω πως όχι. Πρόκειται για κτηνιατρικό φάρμακο, άρα είτε σε κτηνιατρικά φαρμακεία είτε σε πετσοπ να το βρεις.
 3. nikosel1
  Νομίζω πως καταργήθηκε το παρόν, εμένα μου έφεραν το esb4 . Μόλις επιστρέψω σπίτι θα σας αναρτήσω τη σύσταση του.
  1. misalouris
   Όχι, έγινε κάποια στιγμή διακοπή του σκευάσματος αλλά μετά από κάποιους μήνες σε έλλειψη, άγνωστο πως, υπάρχει ακόμη στην κυκλοφορία.

   Δηλαδή κυκλοφορεί, αλλά δεν γνωρίζω αν είναι συγκέντρωση όλων όσων υπήρχαν διαθέσιμα ή συνέχιση της παρασκευής από την εταιρεία του.
Φόρτωση...